שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: ירון ברנר

    מלכת הטריקולור: 4 מתכוני גבינת קממבר

    לרגל יום הבסטיליה, שאול בן אדרת עושה כבוד לקמבבר ומכין עמה רביעיית מתכונים. בתפריט: קרוסטיני חציל קלוי עם קממבר, פילה סלמון עם קממבר, מאפה בצק עלים מושקע עם קממבר ועגבניות וגם פיצה עם קממבר ורוטב פסטו

    מקורה של גבינת הקממבר הוא בצרפת וסיפור לידתה מתחלק לשניים. גרסה אחת טוענת כי היא החלה את דרכה בשלהי המאה ה-18 בכפר קטן בצפון מערב צרפת, אצל חוואית בשם מארי הארל שקיבלה טיפ לייצור הגבינה מכומר שהגיע ממחוז ברי.

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    גרסה אחרת טוענת כי רוב הסיכויים שגבינת הקממבר המודרנית כפי שאנחנו מכירים היום, למעשה נולדה עם תחילתה של המהפכה התעשייתית בסוף המאה ה-19 כשמהנדס בשם מ.רידל השתמש בחביות עץ מיוחדות (בהן משתמשים עד היום לייצור הקממבר) על מנת לשלוח את הגבינה למרחקים ארוכים - בעיקר לארה"ב שם היא זכתה לפופולריות רבה.

     

     (צילום ירון ברנר) (צילום ירון ברנר)
    (צילום ירון ברנר)

     

     

     

     

    הקממבר עשויה מחלב בקר לא מפוסטר ויש לה מרקים רך וקרמי. כשהיא טרייה התוכן שלה לבן וככל שהיא מבשילה היא הופכת צהבהבה ונוזלית.היא גבינה עשירה במיוחד שמתהדרת בכמעט 50% שומן - ומבחינתי זאת פשוט סיבה נוספת לאהוב אותה.

     

    האמת, קשה לומר לה לא. יש בה משהו כמעט סקסי כשהיא בשלה כמו שצריך. כשאני רוצה לפנק מישהו אני לוקח גוש של קממבר, מכניס ל-2 דקות לתנור ומגיש לצד לחם חם. פשוט מושלם.

     

    טיפ: רצוי להגיש את הקממבר כשהיא בטמפרטורת החדר.

     

    קרוסטיני חציל קלוי וקממבר

    טעמו של החציל השרוף עם גבינת קממבר חריפה, עוקצנית וחמימה - ממש איסט אנד ווסט על קרוסיטיני.

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    4 פרוסות בגט בעובי 2 ס"מ

    2 חצילים

    100 גרם גבינת קממבר

    2 כפות שמן זית

    מלח פלפל

    1 שן שום קצוצה

    חופן עלי רוקט

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. קולים לחם במחבת עם שמן זית מלח ופלפל עד להזהבה. שורפים על אש גלויה את החצילים במשך כ-15 דקות.
    2. מקלפים את החצילים מועכים ומתבלים במלח, פלפל ושום קצוץ.
    3. להגשה: מסדרים על צלחת את פרוסות הלחם הקלוי. מעליו מניחים מחית חצילים ופרוסות קממבר. מכניסים לתנור שחמום מראש ל-200 מעלות למשך כדקה. מגישים עם עלי אורוגולה ליד.

     

    פילה סלמון עם קממבר ופירה אפונה

    מנה קלאסית ואהובה המככבת בתפריט שלי כבר שנים - דג, גבינה ואפונה שילוב צבעוני, מקסים וטעים.

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    4 מנות פילה סלמון במשקל 200 גרם, מפולט ונקי מעצמות

    1/4 כוס יין לבן יבש

    200 גרם גבינת קממבר

    500 גרם אפונה קפואה

    1/4 כוס שמן זית

    2 שיני שום

    חופן מלח אטלנטי

    פלפל שחור גרוס

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    1. מכינים את פירה האפונה: טוחנים במעבד מזון אפונה שהופשרה עם 1/4 כוס שמן זית, 2 שיני שום מלח ופלפל עד לקבלת מאסה אחידה.
    2. מכינים את הדגים: מניחים במגש את הדגים. מטפטפים מעל 1/4 כוס יין לבן יבש ו-2 כפות שמן זית. מתבלים במעט פלפל שחור גרוס ומלח, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות במשך 15 דקות.
    3. להגשה: מניחים בצלחת הגשה כף פירה אפונה, עליה דג ופרוסות קממבר מעל. מכניסים את הצלחת לתנור במצב גריל למשך דקה נוספת. כשהגבינה נמסה מפזרים מעל מלח אטלנטי ומגישים.

     

    מאפה בצק עלים עם קממבר וסלסת עגבניות טריות

    אל תתנו למראה המרשים שלה להטעות - מדובר במנה קלה להכנה אבל עם זאת - סופר מושחתת.

     

    המרכיבים ל-6 מנות:

     

    למאפה:

    1 חבילה של בצק עלים

    250 גרם גבינת קממבר

    מעט פלפל שחור גרוס

    1 ביצה טרופה

    מעט קצח

     

    לרוטב:

    4 עגבניות טריות

    2 כפות שמן זית

    4 עלי בזיליקום קצוצים

    1/2 כפית סוכר

    מעט קינמון

    4 זיתים שחורים יבשים, מגולענים קצוצים דק

    מלח, פלפל לפי הטעם

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הרוטב: מגרדים בפומפייה את העגבניות עד לקבלת רסק. מתבלים במלח ופלפל, שמן זית, בזיליקום, סוכר, קינמון וזיתים שחורים. מערבבים. משאירים את הרוטב בטמפרטורת החדר.
    2. מכינים את המאפה: מפשירים את בצק העלים יום לפני האפייה במקרר. משטחים את הבצק המופשר על קרש עבודה. משמנים את הבצק בחמאה מומסת או בשמן זית.
    3. מתבלים את גבינת הקממבר בפלפל שחור ועוטפים אותה עם הבצק בצורה עגולה או משולשת או ארוכה - לפי בחירה.
    4. מברישים את הבצק מבחוץ עם ביצה טרופה. מפזרים מעל מעט קצח.
    5. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 15 דקות, עד שהבצק מקבלת גוון זהוב.
    6. להגשה: יוצקים על תחתית הצלחת 2-3 כפות רוטב ומניחים מעליו את המאפה. מקשטים עם עלי בזיליקום.

     

    פיצה קממבר

    מעין פיצה על לחוח, עם פסטו וקמבבר. ממש שילוב של תימן, איטליה וצרפת במנה אחת! 

     

    המרכיבים ל-2 מנות:

    2 לחוחים מוכנים - פיתה תימנית אוורירית עם חורים, רכה וטעימה. ניתן לקנות בשווקים השונים

    4 כפות פסטו בזיליקום

    100 גרם גבינת קממבר

    1 כף שמן זית

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מורחים שמן זית על תחתית הלחוח ומניחים במגש עם נייר אפייה. מורחים שכבה של פסטו על הלחוח ומעל פרוסות קממבר.
    2. מתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, למשך 10 דקות.

     

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    מאפה עם קממבר
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים