שתף קטע נבחר
 

היפה והרזה: 2 עוגות דבש מושלמות לחג

אחת קלאסית, עשירה בחמאה וקינמון והשנייה אוורירית ועם חצי מכמות הקלוריות. 2 כוהנות האוכל איילת הירשמן ורוני ונציה מגישות: צמד מתכונים מנצחים לחג של עוגות דבש

עוגת הדבש המנצחת של איילת הירשמן

עסיסית, לחה, עשירה, טעימממה!, נשמרת מעולה כמה ימים (ואף משתבחת ביום יומיים שאחרי) וקלה להכנה.

 

 

עוד בערוץ האוכל:

 

המרכיבים לתבנית בקוטר 26 ס"מ (אפשר תבנית בבקה מסולסלת כמו בצילום) או 2 תבניות אינגליש קייק:

2 כוסות (280 גרם) קמח תופח

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית קינמון טחון

1/4 כפית מלח

3/4 כוס (150 מ"ל) מים רותחים, מצוננים קצת

1 שקיק תה רגיל

50 גרם חמאה, מומסת או שמן

3 ביצים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום (רצוי מסוג דמררה)

1/2 כוס דבש

1/2 כוס סילאן

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). משמנים את התבנית.
  2. שמים בקערה את הקמח, הקינמון והמלח, ומערבבים.
  3. שמים את שקיק התה במים ומחכים כמה דקות. מוציאים את השקיק.
  4. בקערת המערבל, שמים את הביצים והסוכר ומקציפים כמה דקות, עד שמתקבל קרם תפוח. מוסיפים את החמאה המומסת או השמן, מוסיפים גם את כוס התה, את הדבש ואת הסילאן ואת תערובת הקמח ומערבלים עוד קצת, לקבלת עיסה אחידה.
  5. יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ בה יוצא לח עם מעט פירורים עליו.
  6. מצננים קצת. מחלצים מהתבנית (או הופכים בזהירות, אם אופים בתבנית בבקה). מגישים או שומרים עד ארבעה ימים, עטופה היטב.
  7. להגשה: אפשר לזרות מלמעלה אבקת סוכר.

 

עוד איילת הירשמן לראש השנה

 

המתכון לקוח מספר המתכונים "ראש השנה הקל שלי" מאת איילת הירשמן

 

 (צילום: יוסי סליס) (צילום: יוסי סליס)
(צילום: יוסי סליס)

 

עוגת דבש לייט של רוני ונציה

אין כמו עוגת דבש קלה לאחר ארוחת חג כבדה. העוגה שלפניכם היא עם מרקם קל ולח, ארומטית עם שפע תבלינים ומעט קפה המאזן במקצת את מתיקות הדבש. כמו כן, היא קלה מאוד להכנה ויש בה רק כ-170 קלוריות למנה.

  

 (צילום: רוני ונציה) (צילום: רוני ונציה)
(צילום: רוני ונציה)

 

המרכיבים לתבנית אינגליש קייק: 

כלים: תבנית "קייק" בגודל 9x24 סנטימטר, משומנת ומרופדת בנייר אפייה בתחתית

  

לעוגה:

1/2 כוס (120 מ"ל) מים

3/4 כפית קפה נמס

1/4 כוס (85 גרם) דבש נוזלי

1 ביצה

1/4 כוס (50 גרם) רסק תפוחים, ללא סוכר

1/4 כוס (55 מ"ל) שמן

1 כפית תמצית וניל טהור

1/3 כוס (66 גרם) סוכר

1 כוס + 1 כף (150 גרם) קמח

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

1 כפית קינמון

1/8 כפית הל טחון

1/8 כפית ג'ינג'ר (זנגוויל) טחון

1/2 כפית פלפל אנגלי (אולספייס)

1/8 כפית ציפורן טחון

 

לקישוט:

אבקת סוכר

2 כפות שקדים מולבנים, פרוסים 

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים קפה במים ושמים אותו בקערת מיקסר יחד עם דבש, ביצה, רסק תפוחים, שמן, ווניל וסוכר.
  2. מערבבים את כל החומרים במהירות בינונית בעזרת וו הגיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. מנפים לקערה קמח, אבקת סודה, אבקת אפייה ואת כל יתר התבלינים ומוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הדבש לאט ובהדרגה.
  3. מערבלים במהירות נמוכה רק עד לקבלת תערובת אחידה ונוזלית.
  4. מעבירים לתבנית, מפזרים שקדים פרוסים מעל ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות במשך 40 דקות או עד שהעוגה תפוחה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
  5. מצננים 15 דקות בתבנית על רשת, הופכים וממשיכים לצנן על רשת צינון מלא.
  6. להגשה: לאחר צינון העוגה, בוזקים מעליה אבקת סוכר.

 

  • לכל מתכוני ראש השנה של ynet
  • לכל מתכוני הלייט של רוני ונציה

     


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: רוני ונציה
    דלה בקלוריות. עוגת דבש לייט
    צילום: רוני ונציה
    מומלצים