שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    בואי חלה: 2 מתכונים לראש השנה
    זה לא ראש השנה בלעדיה: רותי קינן פותחת את תשע"ד עם צמד מתכוני חלה עגולות וחגיגיות, אחת על פי מיטב המסורת והשנייה משובצת בצימוקים ועם זיגוג דבש

    חלה עגולה מסמלת את מעגל החיים ההרמוני ומבטיחה שנה ללא תקלות. המתיקות, שמועצמת בצימוקים ובציפוי דבש, היא חלק מההיפרגליקמיה המותרת יום אחד בשנה, לפני שחוזרים לרמות המומלצות על ידי הרופא. אוהבי האפייה לא יימצאו תענוג המשתווה ללישה, התפחה, עיצוב והשחמה של חלה מתוקה, עגולה ומלאת טעם לשנה החדשה.

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    שני מתכוני החלות שלפניכם, אחת על פי מיטב המסורת ושנייה - יותר עוגה מחלה - מתאימות בדיוק למשבצת הזאת. כדי לא לסבך את העניינים, אני מעדיפה לעצב את החלה קלאסית כשבלול - מי שרוצה יכול להתארגן על מקלעת מסובכת יותר (יש הנחיות מדויקות ברשת). דרך נחמדה אחרת היא לחלק את הבצק לכדורים ולהניח אותם צמודים זה לזה - אחד באמצע והאחרים דבוקים אליו מסביב.

     

    עוגת החלה מגיעה עם בונוס, אבל היא הרבה יותר פשוטה להכנה כי כולה מתערבלת בקערת המיקסר ונשלחת להתעצב בתוך תבנית. היא מתפקדת מצוין על תקן חלה ונהדרת לטבילה בדבש או סתם לבוקר החג, עם המון חמאה או מה שבא.

     

    שתהיה שנה מתוקה!

     

    חלה מתוקה מסורתית

    המתכון המסורתי של חלת השבת מתאים כמובן גם לחג - עם מקצה שיפורים בעיצוב, בתוספות ובציפוי. מי שאוהב ללוש ביד (אני!) יזכה ל-10 דקות של הנאה צרופה. מי שמעדיף להניח למיקסר לעבוד במקומו (גם כן אני, לפעמים) יגלה שהמלאכה הרבה פחות מסובכת ממה שזה נראה.

     

     (צילום: ויז'ואל/פוטוס) (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
    (צילום: ויז'ואל/פוטוס)
     

     

    המרכיבים:

    30 גרם שמרים טריים (או 1 שקית שמרים בגרגרים או שמרים יבשים)

    1/4 כוס סוכר

    2/3 כוס מים פושרים

    4 כוסות קמח ללחם, מנופה

    קורט מלח

    2 ביצים

    4 כפות שמן

    50 גרם צימוקים או נטיפי שוקולד

     

    לציפוי:

    1 חלמון מהול במים

    2 כפות דבש מהול ב-1 כף מים רותחים

     

    אופן ההכנה:

    1. אם משתמשים בשמרים טריים ממיסים אותם ב-1/3 כוס מהמים וכפית מהסוכר, ומניחים להם לתסוס במשך 10 דקות. אם משתמשים בשמרים אחרים מוסיפים ישירות לקמח מבלי להמיס ולהתסיס.
    2. מניחים את הקמח, הסוכר והמלח בקערה ומערבבים. צרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את השמרים שתססו (או מערבבים עם השמרים האחרים).
    3. טורפים את הביצים עם המים שנותרו. מתחילים ללוש את החומרים, בידיים או בקערת מיקסר עם וו לישה, תוך כדי הוספת תערובת הביצים והשמן. לשים עד שנוצר בצק רך וגמיש, שאינו נדבק לקערה ולידיים. מניחים את הבצק בקערה, מכסים ומתפיחים עד שהוא מכפיל את נפחו.
    4. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה. חובטים בבצק שתפח, מחזירים אותו לגודלו המקורי ולשים לתוכו את הצימוקים או נטיפי השוקולד. צרים מהבצק גליל ארוך ועבה ומגלגלים אותו כשבלול על נייר האפייה. מכסים ומניחים לתפוח עד שהבצק מכפיל שוב את נפחו.
    5. טורפים את החלמון עם 1 כף מים ומושחים את החלה. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 40 דקות או עד שהחלה משחימה. מוציאים מהתנור ומורחים בתערובת הדבש בעוד החלה חמה.

     

    עוגת-חלה עשירה

    ספק חלה ספק עוגה, מבצק שמרים המבוסס על חמאה. האפייה נעשית בתבנית עגולה עם ארובה, והכי כדאי להשתמש בתבניות נייר חד פעמיות שאפשר להשיג היום בכל חנות למוצרים חד פעמיים או במחלקה המתאימה בסופרמרקט.

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)
     

     

    המרכיבים:  

    30 גרם שמרים טריים (או 1 שקית שמרים בגרגרים או שמרים יבשים)

    1/2 2 כוסות קמח מנופה

    1/4 כוס סוכר

    1 כפית מלח

    3 ביצים בחום החדר

    1/3 כוס מים פושרים

    100 גרם חמאה בחום החדר

    50 גרם צימוקים, כהים קטנים

     

    לציפוי:

    מעט סוכר גבישי (לא הכרחי)

     

    אופן ההכנה:  

    1. אם משתמשים בשמרים טריים ממיסים אותם ב-1/3 כוס מהמים וכפית מהסוכר, ומניחים להם לתסוס במשך 10 דקות. אם משתמשים בשמרים אחרים מוסיפים ישירות לקמח מבלי להמיס ולהתסיס.
    2. מניחים את הקמח, הסוכר והמלח בקערת המיקסר ומערבבים. צרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את השמרים שתססו (או מערבבים עם השמרים האחרים).
    3. מתאימים למיקסר את וו הלישה ומפעילים במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים זו אחר זו, תוך כדי לישה יסודית בין תוספת אחת לשנייה. מוסיפים את המים וקוביות מהחמאה בהדרגה וממשיכים ללוש עד שמתקבלת בלילה אחידה. לשים כ-8 דקות נוספות, עד שהבלילה נראית גמישה ומבהיקה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
    4. משמנים ומקמחים תבנית עגולה עם ארובה (אין צורך לשמן אם משתמשים בתבנית חד פעמית).
    5. חובטים בבצק ומערבבים לתוכו את הצימוקים. מעבירים לתבנית, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה נוספת, כ-1/2 שעה.
    6. זורים על העוגה מעט סוכר גבישי. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות או 160 מעלות בתוכנית טורבו) במשך 25 - 30 דקות או עד שמשחים.

     

     

    לכל הטורים של רותי קינן

     

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ויז'ואל/פוטוס
    חגיגית ומתוקה. עוגת חלה עם צימוקים
    צילום: ויז'ואל/פוטוס
    צילום: ירון ברנר
    רותי קינן
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים