שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    איטליה בצלחת: פנקוטה כמו שצריך

    בלי ביצים, בלי הקצפה וללא אפיה: רוני ונציה מכינה פנקוטה איטלקית כמו שצריך עם רוטב פטל בסגנון פיימונטה. תתפלאו כמה שזה קל

    פנקוטה פירושה "קרם מבושל" באיטלקית. זהו מתכון מצפון איטליה, מאזור פיימונטה (piemonte). מנה קטנה, מקסימה ומרשימה שקל מאד להכין, ומהר, ללא ביצים, הקצפות ואפייה. מומלץ להגיש בתבניות סופלה אישיות וקטנות אך אפשר גם כמנת הגשה אחת גדולה.

     

    עוד מתכונים איטלקיים:

     

    טיפ: הסוד שבפנקוטה מוצלחת הוא הטקסטורה הנכונה - קרם משיי שאמור להחליק בפה. שימו לב שלא להפריז בג'לטין, אם שמים יותר מדי ממנו, מרקמו הופך לגומי. לכן חשוב לשים כמות שרק תייצב את הקרם.

     

    ועוד משהו: את המתכון יש להכין מקסימום יום מראש.

     

    המרכיבים ל-8 מנות:

    4 כפות מים

    4 כפיות ג'לטין (12 גרם) בגרגרים

    3.5 מכלי שמנת מתוקה (875 מ"ל)

    1/2 כוס חלב (125 מ"ל)

    1/4 כוס סוכר (50 גרם)

    1 מקל וניל חצוי לאורכו או 1 כפית תמצית וניל

     

    לקולי הפטל:

    400 גרם פירות יער קפוא, שהופשר מראש

    2-3 כפות אבקת סוכר

     

     (צילום: אמיר לוי) (צילום: אמיר לוי)
    (צילום: אמיר לוי)

     

    אופן ההכנה:

    1. שמים בקערה קטנה את המים ומפזרים מעליהם את הג'לטין. מניחים לריכוך כ-5 דקות ולאחר מכן ממיסים בסיר כפול (באן מארי). מניחים בצד.
    2. יוצקים את השמנת, החלב והסוכר לסיר גדול. מסירים את הגרגרים ממקל הווניל בעזרת סכין קטנה ומוסיפים אותם ביחד עם המקל לתערובת השמנת והחלב. מבשלים על אש בינונית גבוהה תוך ערבוב רצוף עד לסף רתיחה (אסור לתערובת לרתוח). מסירים מהאש. מצננים מעט, מוציאים את מקל הווניל, וכשהתערובת פושרת מוסיפים את תערובת הג'לטין. מערבבים עד שהג'לטין נמס לגמרי.
    3. מברישים טיפת שמן על התחתית והדפנות של התבניות ויוצקים את הקרם כמעט עד הסוף. מניחים מעט לצינון ומעבירים למקרר עד להתייצבות, למשך 3 שעות לפחות. מכסים בניילון נצמד כדי שלא תיווצר קליפה מלמעלה.
    4. מכינים קולי פטל: מעבדים פטל במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים את אבקת הסוכר ומעבדים היטב. מסננים את הרוטב דרך מסננת כדי להיפטר מהגרגרים הקשים.
    5. הגשה: ממש לפני ההגשה הופכים את התבנית - מעבירים סכין קטנה וחדה, טבולה במים חמים, מסביב לקרם. טובלים את התבנית בתוך קערה עם מים חמים מאוד לכמה שניות, מכסים בצלחת הגשה והופכים בזהירות על הצלחת. מגישים עם קולי פטל מעל ומסביב ומקשטים בפטל טרי. מומלץ להגיש עם סאן בנדטו.

     

     

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אמיר לוי
    בלי ביצים. פנקוטה ברוטב פירות יער
    צילום: אמיר לוי
    מומלצים