שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    תמיד יש בבית: 4 מתכונים עם זיתים
    גם אצלכם קורה שהם שוכבים במקרר, לפעמים שבועות, מתחננים שתעשו איתם משהו טעים? 4 מתכונים יצירתיים וקלים עם זיתים: סלט מבושל, קדרת עוף ועוד

    סלט זיתים מבושלים

    תמיד טוב שיהיה במקרר. טעים כנשנוש ומשדרג אורז, קוסקוס ובעצם כל תבשיל.

      

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:  

     

    המרכיבים ל-6 מנות:

    500 גרם תערובת זיתים (זיתים ירוקים גדולים, צימוקי זיתים וזיתי קלמטה)

    2 כפות שמן זית

    1 בצל, קצוץ דק

    1 גזר קטן, חתוך לקוביות קטנות

    1 גבעול סלרי, קצוץ דק

    1/4 כוס מיץ לימון, סחוט טרי

    4-3 שיני שום פרוסות

    50 גרם רסק עגבניות

    1/2-1/4 כפית כמון טחון

    1 כפית פפריקה מתוקה בשמן (פפריקה מרוקאית)

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    אופן ההכנה:

    משרים צימוקי זיתים 10 דקות במים פושרים ומסננים. את הזיתים האחרים שוטפים תחת מים זורמים. אם רוצים, מגלענים.

    מטגנים את הזיתים כ-2 דקות בשמן. מוסיפים בצל, גזר וסלרי ומטגנים עוד כ-5 דקות להזהבה קלה.

    מוסיפים שום, לימון, רסק, תבלינים ו-2 כוסות מים, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-15 דקות לספיגת טעמים.

    מגישים חם, פושר או קר. הסלט יישמר במקרר 4-3 ימים.

     

    פסטה עם עגבניות, זיתים ועוף בניחוח עראק

    כשטרטוריה פוגשת טברנה. פתרון ססגוני ועסיסי לארוחת פסטה.

     

    גיוון:

    מוותרים על העראק בתיבול של העוף, ומוסיפים במקום כף אורגנו מיובש.

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    500 גרם פסטה קצרה

    3-2 כפות שמן זית

    300 גרם נתחוני עוף - מומלץ מפרגית, אפשר גם חזה

    מלח

    פלפל שחור גרוס

    4 שיני שום כתושות

    1 כפית צ'ילי גרוס, או לפי הטעם

    200 גרם (1/2 קופסה) עגבניות, כתושות ברסק

    1/4 כוס עראק או כהיל אניסי אחר כמו פרנו או אוזו

    1 כוס תערובת זיתים (ירוקים, צימוקי זיתים וזיתי קלמטה), מגולענים

    צרור פטרוזיליה קצוצה

     

    להגשה:

    1/2 כוס גבינת פרמזן, מגוררת

     

    אופן ההכנה:
    1. מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל-דנטה.
    2. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה, מוסיפים נתחוני עוף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד להשחמה. מוציאים מהמחבת ושומרים מכוסה.
    3. מוסיפים למחבת שום, צ'ילי, עגבניות כתושות ברסק, עראק וזיתים ומטגנים עד שניחוח השום מורגש. מוסיפים מעט מים, כדי למנוע מהרוטב להיחרך.
    4. מסננים את הפסטה ומוסיפים למחבת. מוסיפים גם את העוף ומקפיצים יחד כמה דקות עד שהעוף מוכן. מתקנים תיבול ומפזרים מעל פטרוזיליה.
    5. להגשה: מעבירים לקערות הגשה ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת.

     

     (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    סלט תפוזים עם זיתים שחורים בסגנון מרוקאי

    התפוז עסיסי ומתקתק והזית יבש ומלוח. מנת פתיחה מנצחת לכל ארוחה.

     

    גיוון:

     

    • לסלט מרוקאי אסלי: במקום שמן זית מתבלים את הסלט בשמן ארגן - שמן מרוקאי משובח – הנמכר במעדניות ובחנויות מזון מתמחות.

     

    • לסלט צבעוני: משתמשים בתפוזי דם.

     

    • לסלט מוקפד: מוסיפים פילטים במקום תפוזים חתוכים.

     

    • לסלט קצת אחר: מחליפים את התפוזים בפירות הדר אחרים - קלמנטינות, פומלות ואשכוליות - או מערבבים בסלט אחד כמה מינים.

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    1/2 כוס זיתים שחורים מצומקים, מיובשים במלח ומגולענים

    4 תפוזים קלופים, חתוכים לקוביות או לפילטים

    2-1 שיני שום, קצוצות דק

    3-2 כפות שמן זית

    קורט כמון טחון

    1 כפית אריסה

    מלח

    מיץ סחוט טרי מחצי לימון

    חופן קטן כוסברה קצוצה - לא חובה

     

    אופן ההכנה:

    מערבבים את כל החומרים, משהים שעה במקרר - אפשר עד יממה - ומגישים צונן.

     

    קדרת עוף עם שומר וזיתים

    תמיד צריך עוד מתכון לעוף. הנה אחד מנצח.

     

    גיוון:

    • מוסיפים 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.
    • מחליפים את השומר בתחתיות ארטישוק (אפשר קפואות ומופשרות), או בארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות.

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    4 כרעיים מחולקות

    8 שיני שום פרוסות

    1/4 פלפל ירוק חריף, קצוץ - ללא זרעים

    2 פקעות שומר, פרוסות דק

    4-5 גבעולי תימין טרי

    2 ענפי רוזמרין

    מלח

    פלפל שחור גרוס

    2 כפיות פפריקה מתוקה

    1/4 כוס שמן זית

    1/4 כוס יין לבן, יבש

    1/2 כוס זיתי קלמטה - אפשר להשתמש במקום בתערובת קלמטה, טאסוס וזיתים ירוקים גדולים

    1 לימון, פרוס דק

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    אופן ההכנה:

    1. מרפדים קדרה או תבנית בנייר אפייה ומפזרים שום, פלפל חריף, שומר, תימין ורוזמרין. מניחים עליהם את חלקי העוף ומפזרים מעל מלח, פלפל ופפריקה. מזלפים מעל שמן זית ויין לבן ומניחים מעל פרוסות לימון וזיתים.
    2. מכסים בנייר אפייה נוסף, מקפלים את שולי שני הניירות ומהדקים היטב זה לזה (כך שיוכלו להצטבר בפנים אדים).
    3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה. קורעים את החלק העליון של נייר האפייה וצולים עוד כ-20 דקות עד להשחמה של חלקי העוף.

     

     

    • המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דניאל לילה
    כל טוב בה. פסטה עם עגבניות, זיתים ועוף
    צילום: דניאל לילה
    מומלצים