שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: דניאל לילה

    שמח בסיר: 4 מתכוני קדרה

    רותי אוליבר הכניסה חברים חדשים לקדרת הירקות - בצלצלי פנינה, ערמונים, גרגרי כוסברה ומשמשים מיובשים. התוצאה - מנה חגיגית ליד (או במקום) הבשר

    4 טיפים לפני שמתחילים:

    במה משתמשים - כדי לחסוך את הקילוף והחיתוך ולארגן קדרת ירקות במהירות, משתמשים בירקות קפואים או בלקטים.

     

    שימו לב! היו עדינים - הכי חשוב לבשל ולערבב בעדינות, כדי שהירקות ישמרו על צורתם ולא יהפכו למחית. מתחילים עם ירקות קשים כמו תפוחי אדמה ומסיימים עם עדינים יותר כמו אספרגוס או פטריות.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:  

     

    מגוונים - אם אתם אוהבים את הירקות שלכם בטעם חרוך או קלוי, נסו לצלות אותם בתנור כמו באנטיפסטי ורק אחר כך להעביר לסיר ולבשל עם רוטב לאיחוד הטעמים.

     

    תיבול - לפעמים, כשהמנה העיקרית מאוד ארומטית, צריך להרגיע ולתת לטעמם של הירקות לדבר - מתבלים בעדינות רק בחמאה או שמן זית ומלח.

     

    קדרת קישואים, פטריות ואספרגוס בנענע

    מטגנים את כל הירקות במחזורים, כדי שהטיגון לא יהפוך לבישול.  

     

    גיוון:

    • אפשר לצלות בתנור במקום לטגן, אבל כדאי לדעת שהטיגון מעניק לירקות טעם מיוחד.
    • אפשר להגיש את המנה קרה מהמקרר כמו סלט. במקרה כזה מומלץ להוסיף את הנענע והצנוברים קרוב למועד ההגשה.

     

    מרכיבים ל-10-8 מנות:

    1/3 כוס שמן קנולה

    2 בצלים, פרוסים לטבעות

    6 קישואים חתוכים למעוינים (פורסים לאורך וכל פרוסה חותכים באלכסון)

    6 זוקיני ירוקים, חתוכים למעוינים

    מלח

    פלפל שחור גרוס

    2 סלסילות פטריות שמפיניון, שלמות ללא רגל

    1 סלסילה פטריות פורטובלו טריות, חתוכות לרבעים ללא רגל

    5 פטריות שיטאקה טריות, חתוכות לרצועות דקות

    צרור גבעולי אספרגוס (ללא החלק התחתון), חתוכים למקלות של 5 ס”מ וחלוטים במי מלח

    4 שיני שום קצוצות

    150 גרם עגבניות לחות, קצוצות

    4 כפות דבש

    1/2 כוס יין לבן יבש

    1/2 כוס מיץ לימון, סחוט טרי

    קליפה מגוררת מלימון אחד

    50 גרם צנוברים קלויים

    1/2 צרור נענע, קצוצה גס

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    אופן ההכנה:

    1. מטגנים טבעות בצל כ-5 דקות במחבת גדולה עם חצי מכמות השמן, עד שהן נעשות שקופות ומתחילות להזהיב. מוסיפים 1/3-1/4 מכמות הקישואים והזוקיני, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עוד 3 דקות עד שמתחילים להזהיב בשוליים. מעבירים בכף מחוררת לסיר רחב. ממשיכים עם שאר הקישואים והזוקיני (עובדים במחזורים כדי להימנע מבישול).
    2. מוסיפים למחבת החמה פטריות (שוב מומלץ לטגן במחזורים), מתבלים במלח ופלפל, מקפיצים כ-4 דקות ומעבירים לסיר.
    3. מוסיפים למחבת החמה אספרגוס, מתבלים במלח ופלפל, מקפיצים כ-2 דקות ומעבירים לסיר.
    4. מוסיפים למחבת שום, עגבניות לחות, דבש, יין לבן, מיץ וקליפת לימון ומביאים לרתיחה. יוצקים את תכולת המחבת על הירקות שבסיר ומביאים את כל התערובת לרתיחה. טועמים, מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהכיריים.
    5. מוסיפים צנוברים ונענע, מערבבים ומגישים מייד.

     

    קדרה של פרחי כרובית וברוקולי עם משמשים מיובשים

    החמוץ-מתוק של המשמשים מוסיף המון טעם וצבע לפרחים בירוק-לבן.

     

    מרכיבים ל-6-8 מנות:

    4 בצלים אדומים, חתוכים לרבעים

    1 ראש כרובית, מפורק לפרחים

    1 ראש ברוקולי, מפורק לפרחים

    1 פלפל אדום חריף, קצוץ לקוביות קטנות - לא חובה

    250 גרם משמשים מיובשים

    1 כפית זרעי כוסברה, טחונים טריים

    מלח

    פלפל שחור גרוס

     

    לרוטב:

    1/3 כוס שמן זית

    1/3 כוס חומץ בלסמי

    3 שיני שום קצוצות

    2 כפות סוכר חום

    1 כף גדושה ריבת משמש

    מלח

    פלפל שחור גרוס

    1/2 כפית זרעי כוסברה, טחונים טריים

      

    אופן ההכנה: 

    1. מערבבים שמן, חומץ בלסמי, שום, סוכר חום, ריבת משמש, מלח, פלפל וזרעי כוסברה בקערה. מוסיפים רבעי בצל, מערבבים בעדינות ומוציאים את רבעי הבצל לתבנית מרופדת בנייר אפייה (שומרים את התערובת להמשך).
    2. אופים את הבצלים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 25 דקות.
    3. במקביל חולטים פרחי כרובית כ-7 דקות במי מלח רותחים, ומוציאים בעזרת כף מחוררת. חולטים ברוקולי כ-5 דקות ומסננים. מעבירים למי קרח ומסננים.
    4. לפני ההגשה מחממים בווק את שארית הרוטב ומטגנים בו פלפל כדקה. מוסיפים משמשים, מערבבים ומוסיפים את הבצלים, פרחי הכרובית והברוקולי. מתבלים במלח, פלפל וכוסברה ומערבבים כמה דקות עד שהירקות חמים ומזוגגים ברוטב. מגישים.

     

    דלעת צלויה עם שעועית ירוקה ושבבי שקדים ברוטב אסיאתי

    אני אוהבת לצלות את הדלעת עם הקליפה, כך היא שומרת על צורתה.

     

    מרכיבים ל-8-6 מנות:

    2 ק”ג דלעת, חתוכה לקוביות בגודל 5 ס”מ

    1 חבילה שעועית ירוקה עדינה, קפואה

     

    לרוטב:

    1/3 כוס רוטב סויה

    1/3 כוס שמן קנולה

    1/3 כוס מיץ לימון, סחוט טרי

    קליפת מגוררת מלימון אחד

    3 שיני שום קצוצות

    3 כפות דבש

    מלח

    פלפל שחור גרוס

     

    להגשה:

    3 כפות זרעי שומשום קלויים

    100 גרם שבבי שקדים קלויים

    4 בצלים ירוקים, קצוצים לטבעות דקות

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים סויה, שמן, מיץ וקליפת לימון, שום, דבש, מלח ופלפל בקערה.
    2. יוצקים מחצית מן הכמות על הדלעת החתוכה (את היתרה שומרים להמשך), מערבבים היטב לציפוי קוביות הדלעת ומעבירים אותן לתבנית.
    3. צולים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שזהוב ודי רך.
    4. בינתיים חולטים שעועית במים רותחים 5-4 דקות ומעבירים למי קרח, כדי לשמור על הצבע. מסננים.
    5. מוציאים את הדלעת מהתנור ומערבבים עם השעועית. יוצקים את יתרת הרוטב ששמרנו ומחזירים לתנור ל-10 דקות לצלייה משותפת.
    6. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים שומשום, שקדים ובצל ירוק ומגישים מייד.

     

    קדרה כתומה עם בצלצלי פנינה וערמונים

    יש בה כל מה שאנחנו מחפשים באוכל חגיגי - היא ארומטית, ססגונית וטעימה מאוד. 

     

    מרכיבים ל-6-8 מנות:

    4 כוס שמן קנולה

    2 גבעולי כרישה (החלק הלבן), חתוכים למקטעים של 5 ס”מ

    5 גזרים ,פרוסים לעובי 1 ס”מ

    2 בטטות, פרוסות לעובי 1 ס”מ

    20 בצלצלי פנינה קטנים, קלופים בשלמותם

    1 חבילה (150 גרם) ערמונים בוואקום

    15 שיני שום, קלופות בשלמותן

    מלח

    פלפל שחור גרוס

    1 כף דבש

    1 כוס יין לבן יבש

    3 לימונים כבושים, קצוצים

    1 כפית חרדל דיז’ון

    1 כפית כמון

    5 ענפי תימין

    2 פלפלים ירוקים חריפים, מחורצים קלות בסכין

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים בו כרישה, גזר, בטטה ובצלצלים 8-5 דקות עד שמתחיל להזהיב.
    2. מוסיפים ערמונים ואת שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה.
    3. מכסים ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. אופיםבמשך 1/2 שעה, מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות עד שמרבית הנוזלים מתאדים והירקות עשויים במידת הרכות האהובה עליכם.

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון   

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דניאל לילה
    כל טוב בה. קדרת קישואים, פטריות ואספרגוס בנענע
    צילום: דניאל לילה
    מומלצים