שתף קטע נבחר

השר אריאל בהפגנה: "השחרור לא מוסרי"

מחאת המשפחות השכולות: כ-3,000 איש הגיעו לכלא עופר שבו שוהים 26 האסירים הפלסטינים שישוחררו מחר, ויצרו שרשרת אנושית שהקיפה את המתקן. שר השיכון הגיע על אף הביקורת של רה"מ: "נילחם שלא ישוחררו מחבלים"

כ-3,000 בני אדם ובכללם בני משפחות שכולות וחברי ארגון אלמגור הפגינו הערב (יום ב') מול כלא עופר, במחאה על שחרור המחבלים הצפוי מחר. ההפגנה חידדה את המחלוקות הקשות בממשלה, בעיקר בין ראש הממשלה בנימין נתניהו וחברי מפלגת הבית היהודי בראשותו של השר נפתלי בנט, בנוגע לשחרור המחבלים.

 

 

אנשי הבית היהודי, השר אורי אריאל וחברות הכנסת איילת שקד ושולי מועלם, הצטרפו למפגינים ומחו על שחרור המחבלים. מוקדם יותר אמר ראש הממשלה נתניהו בבואו לרמוז על מורת רוחו מבנט ואנשי הבית היהודי: "מרגע שהתקבלה ההחלטה בממשלה כל החברים בה צריכים לנהוג באחריות". המשתתפים בהפגנה קראו לשרי הבית היהודי להתפטר מהממשלה.

 

עוד דיווחי חדשות ב-ynet:

משפחות שכולות: "שחרור האסירים - מחטף"

שחרור האסירים: "התעוררתי לבוקר הרצח"

"לעצור את שחרור המחבלים". ההפגנה, הערב (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"לעצור את שחרור המחבלים". ההפגנה, הערב(צילום: גיל יוחנן)

השחרור נעשה בהתאם להחלטת הממשלה, שאישרה זה מכבר שחרור של 104 אסירים ביטחוניים בארבע פעימות, במסגרת חידוש המו"מ המדיני עם הפלסטינים. המפגינים יצרו שרשרת אנושית מול חומת הכלא וקראו "דם יהודי אינו הפקר".

 

השר אריאל אמר בהפגנה: "אנחנו נחזור ליהודה ושומרון, נחזור לבקעת הירדן, נבנה בירושלים ובשילה ובכל מקום אחר. אין מי שיכול לגרש את העם היהודי מארצו. ועדת שמגר המליצה שלא לשחרר מחבלים. למה הממשלה לא מאמצת את הדו"ח? שחרור מחבלים הוא לא מוסר יהודי".

 

אריאל הוסיף: "אנו אומרים מפה לעולם: בין הירדן לים תהיה רק מדינה אחת, ישראל. אנו נילחם כדי שיהיה ביטחון מלא ושלא ישוחררו מחבלים. מגיע לעם הזה שלא תיזרק אפילו אבן אחת בירושלים. די לטרור, די לשחרור מחבלים".

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: אהרון והב, חדשות 24) (צילום: אהרון והב, חדשות 24)
(צילום: אהרון והב, חדשות 24)

 (צילום: אהרון והב, חדשות 24) (צילום: אהרון והב, חדשות 24)
(צילום: אהרון והב, חדשות 24)

 

מירב אושר, בתו של אבי אושר ז"ל, שרוצחו נמנה עם המשוחררים, אמרה: "אין מקום בטוח יותר במדינת ישראל. היום זה אני, מחר זה חלילה מישהו אחר. אף אחד לא מוגן בשום מקום. האמירה של בית תמורת רוצח היא מזעזעת אותי. ממשלת ישראל צבועה. אין לנו כל עניין מהיום בטקסים הממלכתיים שלכם - אנחנו לא נפגעי פעולות איבה אלא נפגעי פעולות ממשלת ישראל לשחרור רוצחים".

 

המפגינים נשאו תמונות של יקיריהם שנרצחו בפיגועים. חלקם הניפו שלטים שבהם נכתב "לעצור את שחרור המחבלים", "עוצרים את שחרור המחבלים". יראל שלום, אחותו של עקיבא שאלתיאל שנרצח בשנת 1985 שרוצחו צפוי להשתחרר, אמרה בהפגנה: "רוצח נוסף של אחי נמצא גם הוא ברשימה. מדובר בערבי ישראלי שצפוי להשתחרר בעתיד ואנחנו מקווים שלא ייצא לחופשי".

 

 
גילה מולכו, אחותו של איאן פיינברג שנרצח ברצועת עזה, אמרה בנאומה: "נחצה כאן קו אדום. אחי האמין שהצדק הוא באנשים, אך נעשה כאן עוול נוראי. הרוצח הראשון שלו שוחרר במסגרת עסקת שליט, הרוצח השני שוחרר בפעימה הראשונה והרוצח השלישי ייצא מחר לחופשי". בדמעות היא פנתה לקהל ואמרה: "איך אפשר לכתוש ככה משפחה? אנחנו לא מחווה, אנחנו עם ישראל, על ראש הממשלה להתעורר - אנחנו מעבירים כאן מסר נוראי".

 
ממשלת ישראל פרסמה את רשימת האסירים הפלסטינים שישוחררו, לאחר עימות סוער בוועדת השרים לענייני חקיקה על "חוק סטרוק" לאיסור שחרור מחבלים. כמעט כל המחבלים שישוחררו השבוע נידונו למאסר עולם. כולם ביצעו את העבירות לפני הסכמי אוסלו, וריצו תקופות מאסר של 28-19 שנים. 21 מהאסירים מיהודה ושומרון וחמישה מעזה.  
 
בני המשפחות השכולות מתחו ביקורת קשה נגד הממשלה וכעס על כך שהרוצחים יזכו לחיים חדשים בעוד הקורבנות ומשפחותיהם ייוותרו עם האבל בלבד. אורנה עמרני, אחות נוספת של עקיבא שאלתיאל, סיפרה לאולפן ynet על תחושתיה: "זו אבן שחונקת לאורך כל היום. זו תחושה נוראית". היא אמרה שהמדינה משלם מחיר כבד על תהליך השלום. "איבדתי את האמון במדינה שלי. המדינה שלי בגדה בי. הדם של אח שלי נשפך בחינם", היא אמרה.

 

מיד עם פרסום רשימת המשתחררים החלו חגיגות בבתי משפחותיהם.

 עשרות מתושבי מחנה הפליטים דהיישה בבית לחם הגיעו לבית הוריו של עיסא עבד רבו, האסיר הוותיק ברשימה שהורשע ברצח רויטל סרי ורון לוי ליד מנזר כרמיזן מדרום לירושלים, באוקטובר 1984, בכדי לברך אותם. אמו של עבד רבו אמרה ל-ynet כי למרות השנים הארוכות של בנה בכלא, היא תתקשה להמתין עד יום שלישי. "אני מאושרת. אני רוצה להודות לאלוהים ולאבו מאזן על הבשורה".

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אהרון והב, חדשות 24
ההפגנה ליד כלא עופר
צילום: אהרון והב, חדשות 24
מומלצים