שתף קטע נבחר

מסיבת תה, דארלינג! מתכוני עוגיות אנגליות

אי שם, בגבעות הירוקות של אנגליה, גרים רוד ודוטי, חמיו וחמותו של ענר צלאל ("קונדיטוריית דלאל"). לרגל פתיחת עונת התה, הוא מכין בהשראתם 4 מתכוני ביסקיט שרק מחכים להשתכן בקופסאות פח צבעוניות, עם ג'ינג'ר, גרנולה ועוד

אתחיל בגילוי נאות: אשתי היא בריטית, ופעם בשנה אנחנו משתדלים לבקר באנגליה. היא במקור מהגבול המזרחי של חבל צ'שייר (Chesire), אזור כפרי שנמצא דרום מזרחית למנצ'סטר, סביבה פסטורלית של גבעות ירוקות וגדרות אבן שחורות.

 

הוריה פנסיונרים (פלוס קוקר ספנייל), וככאלה אורח החיים שלהם מאוד קבוע ומסודר. מבלי לרדת ליותר מדי פרטים, היום מסתיים בצפייה בחדשות BBC של השעה 22:00 תוך כדי שסבתא דוטי שולחת את סבא רוד (כן, כמו סטיוארט) להכין כוס תה, אותה הוא יביא לה ולאורחים בליווי ג'ארה מלאה עוגיות (מפח כמובן). 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:  

העוף עשה סטריפטיז: תבשיל חלב קוקוס

עוף מעורר וגם קרם קרמל: מבשלים עם אספרסו

פירה פריזאי: מתכון וקווים לדמותה של המחית האהובה  

 

 

גדרות שחורות וגבעות ירוקות. צ'שייר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
גדרות שחורות וגבעות ירוקות. צ'שייר(צילום: shutterstock)

 

בכלל, מסתבר שבאנגליה צורכים המון ביסקוויטים - אלו שקרויות 'ביסקיט' ביחיד והעוגיות הפחות מפונפנות שמגיעות ליד התה. מדף העוגיות בסופר האנגלי הוא באמת חוויה בפני עצמה, ולכבוד החורף המתרגש עלינו ולטובת המון כוסות תה ואף יותר עוגיות, הרי לכם מספר מתכוני עוגיות לשמירה בג'ארה.

 

הקריטריונים שהנחו אותי בבחירת המתכונים, למעט הטעם כמובן, הם חיי מדף, נוחות טבילה, ועמידות בטלטולי הג'ארה.

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

עוגיות ג'ינג'ר סנאפס

עוגיות נפוצות מאוד באנגליה, אוסטרליה וניו זילנד (באנגליה הן מכונות ג'ינג'ר ביסקיטס, באוסטרליה - ג'ינג'ר סנאפס) התיבול האגרסיבי ניתן לעידון ותרגישו חופשי לווסת את הכמויות. במתכון המקורי משתמשים בגולדן סירופ, אבל אני מעדיף להשתמש בסירופ רימונים לגרסה מקומית.

 

טיפים:

  • במהלך האפייה העוגיות נסדקות ומשתטחות, כדאי לעזור להן על ידי הוצאת המגש מהתנור תוך כדי אפייה ודפיקה שלו על משטח שאינו רגיש לחום.
  • כאן גם המקום לציין שזמני האפייה הם סובייקטיבים - אם רוצים עוגייה יותר רכה במרכזה, יש להוריד 2-3 דקות אפייה. אם רוצים עוגייה יבשה לגמרי, יש להוסיף 2-3 דקות של אפייה. עוגיות יותר יבשות נשמרות זמן רב יותר ועמידות לטבילה בתה.

 

המרכיבים ל-40 עוגיות:

100 גרם חמאה, לא מלוחה

100 גרם סוכר

100 גרם רכז רימונים

100 גרם סוכר חום, רך (מוסקוודו)

2 כפיות ג'ינג'ר טחון

1 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מוסקט 

1/2 כפית ציפורן

2 חלמון

2 כוסות קמח לבן

1 כפית סודה לשתייה

סוכר דמררה - לפידור לפני האפייה

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

 

אופן הכנה:

  1. ממיסים בסיר את רכז הרימונים עם הסוכר החום והתבלינים, ומניחים בצד כדי לקירור חלקי.
  2. מקרימים את החמאה עם הסוכר הלבן, מוסיפים חלמון ביצה, קמח וסודה לשתייה. מוסיפים את תערובת התבלינים ומערבבים היטב (אפשר לעשות הכל במיקסר שולחני עם וו גיטרה) ומניחים במקרר לחצי שעה.
  3. צרים מהתערובת כדורים, מגלגלים בסוכר דמררה ומסדרים אותם על מגש עם נייר אפייה. משהים קצת בחוץ שהמסה תהיה רכה לגמרי ומועכים מעט.
  4.  אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 12-13 דקות.

 

מלטינג מומנטז - רגעים נמסים - melting moments

עוד עוגייה קלאסית מרפרטואר עקרת הבית הניו זילנדית או האוסטרלית. יש מגוון רחב של אפשרויות שניתן לעשות עם העוגיות הללו, בין היתר למלא אותן קרם חמאה או ריבה וליצור מהן סנדוויצ'ים.

 

טיפ: לקבלת מרקם נימוח יותר - יש לקצר את זמן האפייה, ולקבלת מרקם פריך יותר-  יש להאריך את זמן האפייה. 

 

גיוון: האינסטנט פודינג במתכון מעניק לעוגיות מרקם נימוח, אבל ניתן להחליפו בקורנפלור.

 

המרכיבים ל- 35-40 עוגיות:

200 גרם חמאה - לא מלוחה

60 גרם אבקת סוכר

60 גרם אינסטנט פודינג

200 גרם קמח לבן

1 כפית תמצית תפוזים או כל טעם אחר

 

אופן הכנה:

לשים הכל במעבד מזון עד לקבלת מסה אחידה. צרים מהתערובת כדורים, מועכים מעט ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 10-12 דקות.  

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

עוגיות קווקאר, צימוקים ושקדים

קלאסיקה אמריקאית שהיכתה שורש בכל העולם. 

 

שימו לב: מומלץ שהעוגייה תהיה מעט רכה במרכזה.

 

גיוון:

כדי להעשיר את העוגיה - ניתן להוסיף לתערובת גם שבבי שוקולד.

 

המרכיבים ל-45 עוגיות:

200 גרם חמאה - ללא מלח

150 גרם סוכר לבן

150 גרם סוכר חום רך (מוסקוודו)

2 ביצים

1/2 כפית תמצית וניל

3/4 2 כוסות קמח לבן

1/2 כפית מלח

1 כפית סודה לשתייה

120 גרם קוואקר דק

200 גרם צימוקים

100 גרם גפרורי שקדים קלויים

 

 (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מקרימים בעזרת מערבל את החמאה עם הסוכר הלבן והחום, מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבול ואת תמצית הוניל.
  2. מנפים יחד את הקמח, המלח, והסודה לשתייה ומוסיפים לתערובת.  
  3. מוסיפים את הקוואקר, הצימוקים והשקדים ומערבבים קלות.
  4. צרים כדורים, מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 14 דקות.

 

עוגיות גרנולה

היישר מקונדיטורית דלאל: את העוגיות הללו אופים עד לייבוש מלא, וסגנונן מעט שונה מהמתכונים הקודמים.

 

שימו לב: את הרכב האגוזים, קוואקר והגרנולה - ניתן לשנות לפי טעמכם האישי.

 

המרכיבים ל-45 עוגיות:

175 גרם חמאה

125 גרם סוכר חום רך (מוסקוולו)

1 חלמון ביצה

1 כף דבש

125 גרם קמח לבן

1 כפית קינמון טחון

קורט מלח

100 גרם קוואקר

125 גרם גרנולה

50 גרם אגוזי לוז, קלויים וקלופים

25 גרם שומשום

25 גרם גרעיני דלעת

 

אופן ההכנה:

  1. מקרימים את החמאה עם הסוכר החום בעזרת מערבל ומוסיפים את חלמון הביצה.
  2. מערבבים את הקמח לבן, הקינמון, והמלח ומוסיפים בהדרגה לתערובת.
  3. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים בעדינות.
  4. צרים מלבן בגובה 2 ס"מ וברוחב 7 ס"מ ומקררים עד שהוא מתמצק לגמרי.
  5. פורסים את המלבן לפרוסות בעובי 3 מ"מ, מסדרים בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ל-12 דקות.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

  • ענר צלאל הוא השף קונדיטור של הקונדיטוריה של דלאל

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עם כל טוב. עוגיות קווקאר צימוקים ושקדים
צילום: ירון ברנר
ענר צלאל
צילום: טלי שיפר
מומלצים