שתף קטע נבחר
 

כתומים ועגולים: מאפינס גזר

הם עשירים בירק, נימוחים ויפהפיים: מירי ארזי ("מתוקה") הכינה לכם מאפינס גזר מרשימים ולחים שמכינים בצ'יק צ'ק

 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:  

עוף מעורר וגם קרם קרמל: מבשלים עם אספרסו

פירה פריזאי: מתכון וקווים לדמותה של המחית האהובה  

קלאסיקה צרפתית: קוק או וין - תבשיל עוף ביין

 

מאפינס גזר

 

המרכיבים:

2 כוסות ו-2 כפות ‭300)‬ גרם) קמח מנופה

1.5 כפיות אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

‭1/2‬ כפית מלח

1 כף קקאו

2 כפיות קינמון

‭1/2‬ כפית אגוז מוסקט טחון

‭3/4‬ כוס ‭175)‬ גרם) סוכר לבן

‭1/2‬ כוס ‭110)‬ גרם) סוכר חום בהיר

1 ו‭1/4-‬ כוסות ‭250)‬ גרם) שמן בטעם אגוזים "אפיולה"

4 ביצים בטמפרטורת החדר

2 כפיות תמצית וניל

3 כוסות דחוסות ‭375)‬ גרם) גזר מקולף מגורד גס

1 כוס ‭150)‬ גרם) צימוקים מעורבים ב‭2-‬ כפיות קמח

 

אופן ההכנה:

  1. מנפים לקערה בינונית קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קקאו, קינמון ואגוז מוסקט.‬ מקציפים בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה את 2 סוגי הסוכר, שמן, ביצים ו-ווניל במשך דקה-שתיים במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את הגזר ומחצית מכמות הצימוקים ומערבלים כמה שניות רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס, משומנת. מפזרים מעל את הצימוקים שנותרו ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 45 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

 

מירי ארזי היא השפית והבעלים של "מתוקה"

 

  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן
  •  

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים