שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    העוף שם פס: קדירת שוקיים עם דלעת ערמונים
    קר בחוץ וגשם ובבית של מיכל וקסמן משתוקקים כולם רק לתבשיל שמתאים למזג האוויר. אז היא, קשובה שכמותה, קילפה דלעות ערמונים, שידכה להם עוף והעמידה בין רגע סיר מהביל על הכיריים. סיפורון ומתכון מנצח

    חנוכה, חופשת ילדים, שמן ועוד שמן, משפחתולוגיה, חמסינים, מדבר, עגבניות-חצילים-פלפלים, סלוקית נוירוטית, גשם, ים סוער, מרק שעועית וסלקים מתוקים בשמנת, חורף שנזכר באיחור, אפרוריות, חימום רצפה, מגפיים מגומי - כל אלה בשבוע אחד והחזאים מבשרים על חורף רציני, אולי אפילו שלג בירושלים.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
      

     

    הלוביות והעגבניות שמתעקשות לשגשג בגינה על הגג כאילו אוגוסט לא נגמר מעולם - מתחילות להבין שזמנן עבר. אפילו צמד צבות החופש שלנו הכריזו על התחפרות חורף, המתבגר עבר לג'ינס ארוך והנסיכה מאווררת את מעיל הגשם המשובץ החביב עליה.

     

    זה הזמן להעמיד סיר ברזל כבד שבתוכו מתבשלת ארוחה שלמה, כזה שימלא את הבית ניחוחות במשך שעות של ציפייה ובניית תיאבון.

     

     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)

     

    צלי עוף עם דלעות ערמונים

    הצלי הזה הוא שילוב משמח של טעמים, ריחות וצבעים. מחמם את הלב והבטן וממש פשוט להכנה. אפשר לבשל יום קודם ולתת

    לו לנוח במקרר, והוא מצידו רק ישביח.

     

    המרכיבים: 

    5 ירכי עוף

    5 שוקי עוף

    5 דלעות ערמונים מקולפות חלקית, חצויות ונקיות מגרעינים (ראו הנחיות בהמשך)

    2 בצלים גדולים חצויים, פרוסים דק

    4 כפות שמן זית

    5-6 עלי מרווה טרייה

    1 עלה דפנה

    1/4 כוס סילאן ענבים או דבש

    1/4 כוס רכז רימונים

    1 כוס יין לבן יבש - ראוי לשתייה

    10 גרגירי פלפל שחור שלמים

    3 תרמילי הל שבורים - לא חובה

    מלח ים - לפי הטעם

    2-4 כוסות מים לכיסוי העוף (תלוי בגודל הסיר)

     

     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)

     

    אופן ההכנה: 

    1. מקלפים את הדלעות: מחזיקים דלעת שלמה ביד, ובעזרת קולפן ירקות חד מקלפים את הקליפה הירוקה מעל הפסים הבולטים, כך שנחשף הפנים הכתום והדלעת כולה נראית כמו זברה בירוק-כתום. קוטמים את הקצוות הקשים של הדלעת, חוצים אותה לאורכה (עם כיוון הפסים) ומרוקנים מגרעינים.  
    2. מכינים את הצלי: מחממים שמן בסיר גדול. מטגנים את הבצלים עד להזהבה, מוסיפים את העוף ומטגנים מעט עד שמתחיל להשחים.
    3. מוסיפים מרווה, עלה דפנה, הל, סילאן ענבים או דבש, רכז רימונים ויין. מערבבים בעדינות. מוסיפים מים עד גובה העוף ומערבבים בעדינות. מכסים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח. מכסים ומבשלים ברתיחה מתונה שעה וחצי.
    4. טועמים ומתקנים תיבול. מניחים את חצאי הדלעות מעל העוף, משקים מעט ברוטב של הצלי, מכסים ומבשלים 45 דקות נוספות. מגישים עם קוסקוס, אורז או מה שאוהבים.

     

     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)

     

     

    • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "העוף שם פס: קדירת שוקיים עם דלעת ערמונים"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים