שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: על השולחן
    עבודת שורשים: 7 מתכוני סלרי
    עסיסי, בלי סיבים ומלא בטעם של אדמה: סלרי מקבל בחורף את מרכז הבמה ומשתלב נפלא בסלט, מרק וגם כתוספת למנה עיקרית. 7 מתכונים זריזים וקלי הכנה: אפיו יהודי-ספרדי, מרק סלרי ותפוחי אדמה ועוד

    רגע לפני שמתחילים: איך נפטרים מהחול?

    סלרי, כמו כל השורשים, מגיע למדף כשהוא עמוס חול. גם אחרי שמקלפים אותו, מוצאים תעלות חול עמוק בתוך בשרו. מה עושים? משרים בקערה עם מים. המשקעים שתמצאו בה אחרי שעה ישכנעו אתכם שעשיתם את הדבר הנכון.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    1 .אַפּיו - תבשיל סלרי וגזר ברוטב לימון

    תבשיל יהודי-ספרדי מהבלקן של פרוסות סלרי עם גזר ברוטב לימון. מגישים אותו בתחילת הארוחה או כתוספת למנה העיקרית.

     

    ועוד משהו: אם יש יותר מדי רוטב, מורידים את המכסה בדקות האחרונות של הבישול או לחילופין מסמיכים עם מעט קורנפלור מדולל במים.

     

    1. גיוונים:
      מוסיפים לסלרי ולגזר לבבות ארטישוק פרוסים דק
    2. מחליפים את השמן בחמאה.
    3. מחליפים את המים בציר עוף.
    4. במקום לתבל בסוכר מוסיפים מעט דבש, סילאן או מייפל.

     

    המרכיבים ל-4 מנות: 

    4 שורשי סלרי גדולים, חתוכים לרבעים ופרוסים דק

    2 גזרים, פרוסים דק - לא חובה

    2 כפות שמן זית

    מיץ סחוט טרי מלימון אחד

    מלח - לפי הטעם 

    פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

    קורט סוכר

     

    להגשה:

    מעט עלי סלרי קצוצים

     

    אופן ההכנה: 

    1. מאדים סלרי וגזר בסיר עם שמן זית 3-2 דקות.
    2. מוסיפים 1/2 כוס מים, מיץ לימון, מלח, פלפל ומעט סוכר ומאדים עוד כחצי שעה על אש נמוכה עם מכסה, עד שהירקות מתרככים אבל עדיין שומרים על מרקם יציב.
    3. טועמים ומתקנים תיבול - הירקות צריכים להיות חמצמצים. לפני ההגשה מוסיפים עלי סלרי קצוצים.

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    2. צ’יפס סלרי

    צ’אנקים פריכים וזהובים בטעם של אדמה. 

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    6 שורשי סלרי, חתוכים לפלחים בגודל אחיד

    שמן זית - לפי הטעם

    מלח - לפי הטעם

    פלפל שחור גרוס - לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים פלחי סלרי עם שמן זית, מלח ופלפל ומניחים בתבנית.
    2. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה או עד שהפלחים רכים ושחומים.

     

    3. מרק סלרי ותפוחי אדמה

    כל מי שאוהב את טעמי החורף העמוקים יאהב את המרק הזה. מרק של שני מיני סלרי, שהולך טוב עם כל גבינה שתגררו מעליו.

     

    גיוון:

    • מוסיפים עוד ירקות כמו גזר וקולרבי.

     

    • מוסיפים כרישה קצוצה בשלב 
האידוי בחמאה.

     

    המרכיבים ל-4 מנות: 

    30 גרם חמאה

    1 כף שמן זית

    2 שורשי סלרי מגוררים

    1 גבעול סלרי, קצוץ דק-דק

    2 שיני שום קצוצות

    3 תפוחי אדמה מגוררים

    מלח - לפי הטעם

    פלפל - לפי הטעם

    אגוז מוסקט - לפי הטעם

    צרור עשבי תיבול (תימין, רוזמרין ומרווה) - אפשר להשתמש במקום ב-1 כף תערובת הרבס דה פרובאנס

    1 ליטר מים

    1 כוס חלב

     

    להגשה:

    עירית קצוצה

     

    אופן ההכנה: 

    1. מחממים סיר גדול עם חמאה ושמן זית ומאדים את שני סוגי הסלרי ושום. מוסיפים תפוחי אדמה ומתבלים. כשמתחיל להזהיב מוסיפים עשבי תיבול, מים וחלב.
    2. מבשלים על סף רתיחה כחצי שעה או עד שמתקבל נזיד סמיך. אם צריך אפשר להוסיף מים.
    3. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם עירית קצוצה מעל.

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    4. וולדורף סלרי וגזר

    סלט מרענן מז’אנר סלטי השורשים, שפורחים לאחרונה במיטב המסעדות. הפקאן וגבעולי הסלרי מכניסים רובד נוסף של טעם ומרקם.

     

    גיוון:

    מחליפים את הגזר באפרסמון חתוך למקלונים.

     

    המרכיבים ל-4 מנות:

    3 שורשי סלרי גדולים, חתוכים למקלונים או מגוררים על פומפייה

    2 גזרים, חתוכים למקלונים או מגוררים על פומפייה

    2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים

    1-2 כפות מיונז

    מיץ סחוט טרי מלימון אחד

    מלח - לפי הטעם

    פלפל שחור טחון טרי - לפי הטעם

    1/3 כוס אגוזי פקאן, קלויים וקצוצים

     

    אופן ההכנה: 

    מערבבים את כל החומרים בקערה, טועמים ומתקנים תיבול. אם מכינים מראש, עדיף להוסיף את אגוזי הפקאן רק סמוך להגשה, כדי שלא יספגו נוזלים ויתרככו בזמן הקירור.

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

       

    עוד 3 מתכוני אקספרס:

    5. סלרי צלוי: מניחים שורשי סלרי על מצע של מלח גס (כמו תפוחי אדמה) וצולים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

    6. סלי בסילאן: מניחים שורש סלרי על רדיד אלומיניום, מתבלים במלח, פלפל וסילאן וסוגרים היטב. אופים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

    7. פירה סלרי: מועכים סלרי מבושל או אפוי למחית ומתבלים בחמאה או ב-1/2 כוס ציר בקר.

     

     

    • המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון  

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים