שתף קטע נבחר

דוקטורט של פיצה: מתכון למתחילים

תמיד רציתם להרשים עם מתכון פיצה? תמיר חכים ("טריולה") מציג מתכון בסיסי למתחילים, שלב אחר שלב. יש גם מתכוני רטבים ואפילו פיצה טבעונית

פיצה למתחילים - זה הולך כך:


בצק פיצה בסיסי

 

המרכיבים ל-4 תחתיות פיצה:

500 גרם קמח

25 גרם שמרים (שקית שמרים או קוביית שמרית)

1/4 שקית (15 גרם) משפר אפייה

1/4 כוס שמן זית

1 כף סוכר

1 כף מלח שטוחות

1.25 כוס מים פושרים

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

 

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים למעט המלח במיקסר עם וו לישה למשך 10 דקות לפחות.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש דקה נוספת. מכסים את הבצק עם מגבת לחה או ניילון נצמד ומניחים בצד לכ-20 דקות.
  3. מחלקים לכדורים של 200 גרם ומניחים על משטח מקומח למספר דקות. מקמחים שוב כל כדור ופותחים עם המערוך לעובי הרצוי.

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

רוטב עגבניות בסיסי

אפשר לשמור במקרר שלושה ימים או להקפיא

 

המרכיבים:

1 פחית עגבניות מרוסקות או מחית עגבניות - אפשר לשלב אם רוצים

1 כפית אורגנו יבש או טרי

5 כפות שמן זית

1 כף שטוחה מלח

1 כפית סוכר

3 -5 שיני שום קצוץ

200 מ"ל מים

2 בצלים חתוכים לקוביות ומטוגנים עד לריכוך - לא חובה

2 גזרים חתוכים לקוביות ומטוגנים עד לריכוך- לא חובה

 

אופן הכנה:

  1. מביאים עגבניות, מים שום, גזר, אורגנו מלח וסוכר לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
  2. טוחנים בבלנדר מוט ידני עד שמתקבל רוטב במרקם קרמי. מצננים.  

 

פיצה מרגריטה

 

המרכיבים למעטה פיצה אחת בקוטר 32-35 ס"מ:
1 עגבניה, פרוסה לרוחב דק
150-200 גרם גבינת מוצרלה טרייה מגורדת

בזיליקום - לא חובה

רוטב עגבניות (ר' מתכון לעיל)

בצק (ר' מתכון)

 

אופן ההכנה:

  1. משטחים בעזרת מערוך ועל משטח מקומח את הבצק לעיגול בעובי הרצוי
  2. יוצקים את רוטב הפיצה עם מצקת במרכז הפיצה ובתנועה מעגלית נגד כיוון השעון.
  3. מורחים את הרוטב בעזרת חלקה התחתון של המצקת עד כ-2 ס"מ מקצה הבצק.
  4. מפזרים גבינת מוצרלה, בזיליקום ועגבניות ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות 10-12 דקות עד להזהבה.

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

פיצה  קרצ׳ופו - פיצה עם ארטישוקים

שימו לב: אפשר להשתמש במקום בקוביות ארטישוק משומרות

 

המרכיבים:

100 גרם מוצרלה קרועה

1 בצל סגול פרוס

חופן זיתי קלמטה מגולענים

טבעות פלפל ירוק חריף - לפי הטעם

1/2 כוס קוביות ארטישוק טרי חלוט

רוטב עגבניות (ר' מתכון לעיל)

בצק (ר' מתכון)

 

אופן ההכנה:

  1. משטחים בעזרת מערוך ועל משטח מקומח את הבצק לעיגול בעובי הרצוי
  2. יוצקים את רוטב הפיצה עם מצקת במרכז הפיצה ובתנועה מעגלית נגד כיוון השעון.
  3. מורחים את הרוטב בעזרת חלקה התחתון של המצקת עד כ-2 ס"מ מקצה הבצק.
  4. מפזרים גבינת מוצרלה מעליה בצל סגול, זיתי קלמטה מגולענים, טבעות פלפל ירוק חריף וארטישוק.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות 10-12 דקות עד להזהבה.

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

 

פיצה פורטבלו - פיצה עם פטריות

 

המרכיבים:

חופן פטריות פורטובלו, חתוכות לפרוסות

1 כפית אורגנו טרי

100 גרם גבינת פטה או גבינה בולגרית מפוררת

100 גרם גבינת מוצרלה קרועה

רוטב עגבניות (ר' מתכון לעיל)

בצק (ר' מתכון)

 

אופן ההכנה:

  1. משטחים בעזרת מערוך ועל משטח מקומח את הבצק לעיגול בעובי הרצוי  
  2. וצקים את רוטב הפיצה (ראו מתכון) עם מצקת במרכז הפיצה ובתנועה מעגלית נגד כיוון השעון.
  3. מורחים את הרוטב בעזרת חלקה התחתון של המצקת עד כ-2 סנטימטר מקצה הבצק.
  4. מפזרים מעל באופן אחיד פטריות פורטובלו, אורגנו ואת גבינת הפטה או הבולגרית. מעל מפזרים גבינת מוצרלה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות 10-12 דקות עד להזהבה. 

 

פיצה טבעונית עם אנטיפסטי

 

המרכיבים:

1 זוקיני, פרוס לרצועות

1 בצל סגול, פרוס לעיגולים

1 חציל, פרוס לרצועות בינוניות

1 בטטה, חתוכה לקוביות בינוניות

 

לתיבול:

1 כף תערובת עשבי תיבול - טימין, רוזמרין, אורגנו וטרגון

שמן זית לתיבול

מלח, פלפל

 

אופן הכנה:

  1. פורסים על מגש אפייה את הירקות החתוכים. מתבלים במעט שמן זית, מלח, פלפל ותערובת עשבי התיבול.
  2. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20 דקות.
  3. יוצקים את רוטב הפיצה עם מצקת במרכז הפיצה ובתנועה מעגלית נגד כיוון השעון.
  4. מורחים את הרוטב בעזרת חלקה התחתון של המצקת עד כ- 2 סנטימטר מקצה הבצק.
  5. מפזרים על הרוטב את הירקות הקלויים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 10-12 דקות או עד שמתקבל צבע זהוב בקצוות של הפיצה.

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

 

  • המתכונים באדיבות השף תמיר חכים ממסעדת טריולה. שחם 14, פתח תקוה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
עם ארטישוק. פיצה קרצ'ופו
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים