שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: על השולחן

    מעושרים: 4 מתכוני שעועית לבנה

    רביעיית מתכוני מרקים סמיכים ומלאים בכל טוב שמתבססים על הקטנית העשירה ביותר בברזל, סידן ואשלגן - שעועית לבנה. תודו שלא ידעתם שהיא כזאת!

    שעועית היא הקטנית העשירה ביותר בברזל, סידן ואשלגן. היא טובה במיוחד לְסובלים מאנמיה וגם למי שמבקש לחזק את הגוף - כלומר, בעצם לכולנו.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    5 טיפים להכנת שעועית לבנה

    1. משרים במים יום קודם. מחליפים את מי ההשריה מדי כמה שעות. להקלה על העיכול מוסיפים למי ההשריה סודה לשתייה או ג’ינג’ר.
    2. מבשלים בסיר עם הרבה מים ללא מלח. השעועית הכי טעימה כשהיא רכה לחלוטין, ולכן כדאי להתחיל כל תבשיל עם שעועית מבושלת שממשיכה להתרכך בהכנה עם שאר החומרים.
    3. מתבלים. השעועית הלבנה עדינה בטעמה ומתחברת לירקות שורש, לחריפות של צ’ילי, בצל ושום, לחמצמצות של עגבניות ולארומה של עשבי תיבול. 
    4. לומדים מההודים. מתבלים תבשילי קטניות בתבלינים סופחי גזים כמו כמון, קימל, שומר וכוסברה. 
    5. מקצרים תהליכים. משתמשים בשעועית קפואה או מבשלים מראש ומקפיאים בשקיות של 2 כוסות (כ-400 גרם), למשך חודשיים-שלושה.

     

    מרק שעועית מעושן עם חזה אווז וקבנוס

    מרק ארומטי עם קריצה למטבח המכסיקני. מגישים עם כוס בירה קרה וכיכר לחם ליד. 

     

    המרכיבים ל-6 מנות: 

    3 כפות שמן

    4 נקניקיות קבנוס, פרוסות דק

    250 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות

    3 שיני שום חצויות

    1 בצל, קצוץ דק

    1 כפית פפריקה מעושנת

    1 כפית כורכום

    1 כפית כמון

    2 כפות רסק עגבניות

    1 כף סוכר

    3 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות גדולות

    1 כף עלי תימין

    400 גרם (כ-2 כוסות) שעועית לבנה מבושלת - אפשר להשתמש במקום ב-1/2 שקית קפואה

    1 קופסה (800 גרם) עגבניות, חתוכות לקוביות

    1.5-2 ליטר מים רותחים - אפשר להשתמש במקום בציר ירקות או עוף

    מלח, פלפל שחור טחון טרי

    צרור כוסברה קצוצה

     

    אופן הכנה:

    1. מחממים שמן בסיר. מטגנים קבנוס וקוביות חזה אווז עד שמזהיבים, מוציאים ושומרים בצד.
    2. מוסיפים לסיר שום ובצל ומטגנים כ-5 דקות עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים פפריקה, כורכום, כמון, רסק וסוכר ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים תפוחי אדמה וטימין ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
    3. מוסיפים שעועית, עגבניות ומים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהשעועית רכה לחלוטין.מוסיפים כוסברה, מתקנים תיבול ומוסיפים קבנוס וחזה אווז מטוגנים.
    4. מביאים את התבשיל לרתיחה, מכבים את הלהבה וממתינים כ-10 דקות לפני ההגשה.

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    נזיד שעועית פיוז’ני

    בשר, חווייג’ ויין אדום? בנזיד הזה תמצאו עושר של מרכיבים ותבלינים, שיוצרים יחד ארוחה דשנה.

     

    גיוון:

    מחליפים את הבקר בקוביות מבושלות של פרגיות (ירכי עוף ללא עצם). 

     

    המרכיבים ל-6-8 מנות:

    1/4 כוס שמן זית

    2 בצלים סגולים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות

    8 שיני שום כתושות

    3 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות

    2 גזרים גדולים ,חתוכים לקוביות

    3 פלפלים קלויים וקצוצים

    3 תפוחי אדמה בינוניים מבושלים, חתוכים לקוביות

    3 כוסות עגבניות קלופות ללא הגרעינים, חתוכות לקוביות

    400 גרם (כ-2 כוסות) שעועית לבנה מבושלת - אפשר להשתמש במקום ב-1/2 שקית קפואה

    1 פלפל ירוק חריף, חתוך לקוביות קטנות

    1 כוס יין אדום מאיכות טובה

    500 גרם בקר (כתף או פילה מדומה) מבושל, חתוך לקוביות קטנות

    1 כפית אבקת צ’ילי

    2 כפות כמון טחון

    1 כף פפריקה

    1/2 כפית קינמון

    1 כף חווייג’ למרק

    מלח

    1.5-2 ליטר מים רותחים - אפשר להשתמש במקום בציר בקר או עוף

    1/2 צרור כוסברה טרייה קצוצה

     

    אופן הכנה: 

    1. מחממים שמן בסיר. מטגנים בצל 8 דקות עד לתחילת ריכוך והזהבה, מוסיפים את כל הירקות ומטגנים עוד 5 דקות.
    2. מוסיפים שעועית, יין, בשר, תבלינים ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהשעועית ממש רכה.
    3. מוסיפים כוסברה, מתקנים תיבול ומגישים חם.

     

    מרק שעועית קטיפתי

    תשכחו מכל מה שאתם יודעים על מרקי שעועית. המרק הזה שונה - הוא חלק, בהיר ואלגנטי.

    אפשר להגיש אותו כמנת פתיחה בשוט קטן עם תוספת פריכה.

     

    המרכיבים ל-6 מנות:

    4 כפות שמן זית

    2 בצלים קצוצים

    2 גזרים קצוצים

    1 כרישה קצוצה

    10 שיני שום קלופות

    400 גרם (כ-2 כוסות) שעועית לבנה מבושלת - אפשר להשתמש במקום ב-1/2 שקית קפואה

    מלח ופלפל לבן

    1 כפית זרעי כוסברה טחונים

    1.5-2 ליטר מים רותחים - אפשר להשתמש במקום בציר עוף רותח

    1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

     

    להגשה (לא חובה):

    בצל מטוגן

    מעט שמיר קצוץ

     

    אופן הכנה: 

    1. מחממים שמן בסיר. מוסיפים בצל, גזר, כרישה ושום ומטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב.
    2. מוסיפים שעועית, תבלינים ומים או מרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהשעועית רכה מאוד, כמעט נמסה.
    3. מעבירים את המרק לבלנדר (אפשר להשאיר בצד כף או שתיים של שעועית להגשה) וטוחנים למרקם חלק. מוסיפים נוזלים עד לקבלת מרקם סמיך וקרמי. אם רוצים, אפשר לסנן למרקם חלק.
    4. מחזירים את המרק לסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
    5. יוצקים לצלחות, מקשטים ב-1-2 כפות שעועית, בצל מטוגן ושמיר.

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    מרק שעועית, עגבניות ותרד

    ליום הכי קר בשנה - השילוב המדהים של שעועית-עגבניות-תרד מפיק מרק חמצמץ ועשיר, שהכי כיף לנגב עם לחם.  

     

    המרכיבים ל-8-6 מנות:

    1/4 כוס שמן

    2 בצלים פרוסים

    1 כרישה, פרוסה דק

    2 כפות רסק עגבניות

    5 שיני שום פרוסות

    2 גזרים, חתוכים לקוביות

    3 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוסים דק

    1 קופסה (800 גרם) שימורי עגבניות, חתוכות לקוביות

    6 עגבניות לחות/מיובשות, קצוצות דק

    מלח ופלפל שחור טחון טרי

    1 כפית זרעי כוסברה, טחונים דק

    400 גרם (כ-2 כוסות) שעועית אדומה מבושלת - אפשר להשתמש במקום ב-1/2 שקית קפואה

    1.5-2 ליטר מים רותחים - אפשר להשתמש במקום בציר ירקות או עוף

    1/4 כוס אורז

    500 גרם עלי בייבי תרד

    צרור עלי בזיליקום

     

    להגשה:

    שמנת חמוצה - לפי הטעם 

    6-8 פלחי לימון

    לחם טרי

     

    אופן הכנה: 

    1. מחממים שמן בסיר. מוסיפים בצל וכרישה ומטגנים 5 דקות, מוסיפים רסק ושום ומערבבים עד שנחרך קצת.
    2. מוסיפים גזר, סלרי, 2 סוגי עגבניות, תבלינים, שעועית ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כשעה עד שהשעועית רכה מאוד. מוסיפים אורז ומבשלים עוד 30 דקות. מוסיפים תרד ובזיליקום ומבשלים עוד 15 דקות.
    3. מכבים את האש, ממתינים כ-10 דקות ומגישים עם שמנת חמוצה, פלח לימון ולחם טרי.

     

     (צילום: דניאל לילה)
    (צילום: דניאל לילה)

     

    המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון  

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דניאל לילה
    מרק שעועית קטיפתי
    צילום: דניאל לילה
    מומלצים