שתף קטע נבחר

מחכות קפה: עוגיות פריכות עם פירורי בצק וריבה

הן קלות להכנה, מתוקות ואפשר להכין אותן בטעם שרוצים - הכל תלוי בריבה שאתם אוהבים. הבצק הפריך מתאים למעשה למאפים רבים וכאן אפשר להשתמש בו בצורה הפשוטה ביותר ובינינו, הטעימה ביותר

אחר הצהריים והילדים משועממים או שאולי חסר לכם משהו טעים ליד הקפה? אי שום בעיה, מכינים בצק פריך, מוסיפים לו ריבה ותוך כשעה יש לכם צלחת מלאה בעוגיות מהסוג שאי אפשר להפסיק לאכול. יאללה מתחילים -  

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

עוגיות פריכות עם פירורי בצק וריבה

המרכיבים:

3 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

 צנצנת ריבת תות

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מערבבים יחד במעבד מזון את הקמח עם קוביות החמאה, הסוכר, הביצה ותמצית הווניל עד לקבלת בצק.
  2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כ-20-30 דקות.
  3. מכינים את העוגיות: מוציאים את הבצק מהמקרר, משטחים בעזרת מערוך על נייר אפייה. מיישרים את צדי הבצק עד לקבלת ריבוע ולבצק שנותר מוסיפים מעט קמח ויוצרים ממנו פירורים (הקמח מייבש את הבצק).
  4. מורחים על הבצק את הריבה בכמות הרצויה - יש שאוהבים שכבה עבה ויש שאוהבים שכבה דקה.
  5. מפזרים מעל את פירורי הבצק.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות במשך כ-35 דקות. מוציאים וחותכים לקוביות או מלבנים ומצננים.

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים