שתף קטע נבחר

סודות של בצק סוכר: מדריך שלם ו-2 מתכונים

עוגות מושקעות ליום ההולדת של הילדים? זה קל להכין! האמן רוני אורן מצטרף לקונדיטורית טלי קרן כץ ויחד הם יוצרים מדריך שלם לפיסול והכנת בצק סוכר. יש גם מתכוני עוגות

אין דבר מתוק יותר מלהפתיע את אהוביך הצעירים ביצירה מדהימה על עוגת יום ההולדת שלהם. העיניים שלהם נפערות, וחיוך ענק מתפשט על הפנים. עוגה שהיא אושר.

 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

הספר מבוסס על שיטתו הייחודית של רוני אורן. באמצעות שלוש צורות יסוד פשוטות: כדור, נקניקיה ופיתה ניתן ליצור עולם ומלואו. על בסיסה פותחה ויצאה לאור הסדרה המצליחה בארץ ובעולם (מיליון עותקים נמכרו) "סודות של פלסטלינה", והיא ניתנת ליישום גם בבצק סוכר בהבדלים המתבקשים והנובעים מהשוני בחומרים.

 

הספר שומר על עקרון הפשטות. התוצאה הסופית, מורכבת ככל שתיראה במבט ראשון, עשויה מחלקים ומרכיבים פשוטים מאוד לעשייה. התהליך כולו מודגם שלב אחר שלב ומצולם בגודל 1:1, מלווה בהוראות ברורות ופשוטות.

 

השתדלנו ליצור סצנות שנראות כחלק קטן מסיפור שלם המתרחש על העוגה או בתוכה. קשרנו את הסצנה המתקיימת על העוגה או סביבה, עם העוגה, ואת העוגה עם הדמויות, כפי שתראו למשל בעוגת הצלחת המעופפת של החייזרים, או במסיבת יום ההולדת של הפנדות.

 

 (צילום: סטודיו יורם אשהיים)
(צילום: סטודיו יורם אשהיים)

 

כל אחד מהנושאים שבחרנו לספר זה מזמין ומאתגר את מארגני מסיבת יום ההולדת לתכנן התרחשות התואמת את סצנת העוגה. התרחשות שתשמח ותסחוף את המשתתפים לחגיגה ואשר תהפוך את המסיבה לאירוע בלתי נשכח, שידובר בו רבות.

 

הספר נולד בזכות שיתוף פעולה של פרופ' רוני אורן שיוצר בפלסטלינה למעלה מ-30 שנה ומחבר הסדרה "סודות של פלסטלינה". ראש מחלקת אנימציה בבצלאל, המאייר של ריצ'רץ' וטלפלא המיתולוגיות והיוצר של אגדות המלך שלמה ועוד.

 

טל קרן כץ, הבעלים של סטודיו " Shooga"", בוגרת לימודי קונדיטוריה בארץ ובאנגליה ומשתתפת בתערוכות בינלאומיות לקישוט עוגות, מכשירה בסדנאות מקצועיות, דורות של מקשטי עוגות.

 

איך עובדים עם בצק סוכר?

בצק סוכר הוא חומר שניתן לפסל בו, ממש כמו בפלסטלינה, אך תכונותיו שונות ויש לעבוד עמו נכון, כדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר.

 

1. אחסון - בשונה מהפלסטלינה, לבצק הסוכר יש נטייה להתייבש במהירות כשהוא בא במגע עם אויר, לכן חובה לאחסן אותו בשקית אטומה בתוך כלי סגור. כשעובדים עם בצק סוכר, יש לחתוך את פיסת בצק הסוכר שעמה נעבוד, ואת שאר בצק הסוכר יש להחזיר לשקית הסגורה. את בצק הסוכר רצוי לא להכניס למקרר מכיוון שהוא סופח לחות, מה שיגרום לו להיות דביק. מקום האחסון האידיאלי עבורו הוא מקום קריר, יבש וחשוך. את הפיסול המוכן יש לשמור במקום מאוורר.

 

2. תאריך תפוגה - בצק סוכר שמכינים לבד בבית יישמר למספר ימים בלבד. לעומתו, בצק סוכר שנרכש בחנות יכול להישמר לתקופות ארוכות (יש לקרוא בתשומת לב את תאריכי התפוגה המודפסים על גבי האריזה).

 

3. מגע עם מים - יש להיזהר ממגע של בצק סוכר עם מים, מכיוון שמים ממסים את הבצק ועלולים להשאיר סימנים על הציפוי ועל הדמויות.

 

4. לישה ורידוד - בזמן הלישה והרידוד של בצק הסוכר, יש לפזר על משטח העבודה ועל הידיים קורנפלור או אבקת סוכר, כדי למנוע הידבקות של הבצק. עם זאת, יש להיזהר משימוש עודף באבקה כדי למנוע ייבוש של הבצק.

 

5. צביעת בצק סוכר - בצק סוכר צובעים באמצעות צבעי מאכל במרקם משחה או ג'ל. אין להשתמש בצבעי מאכל נוזליים!

 

אופן העבודה:

לשים היטב את בצק הסוכר עד לקבלת מרקם רך, ויוצרים גומה במרכזו. בעזרת קיסם לוקחים כמות קטנה של צבע מאכל ומורחים בגומה. חשוב! אין להשתמש באותו קיסם פעם נוספת. יש להשתמש בקיסם נקי בכל פעם, גם בשימוש באותו הצבע, כדי לשמור על איכות הצבע לאורך זמן.

 

 

 (צילום: סטודיו יורם אשהיים)
(צילום: סטודיו יורם אשהיים)

 

סוגרים את הגומה ולשים את הצבע לתוך הבצק באופן הבא: 

 

לצבע אחיד - יוצרים כדור ולשים את בצק הסוכר עד להטמעה מוחלטת של הצבע.

 

 (צילום: סטודיו יורם אשהיים)
(צילום: סטודיו יורם אשהיים)

 

לצבע במרקם שיש - יוצרים נקניק, מקפלים אותו לשניים, יוצרים שוב נקניק, מקפלים שוב לשניים וחוזר חלילה. חוזרים על פעולת יצירת הנקניק והקיפול עד שנוצרים פסים של צבע על גבי הבצק. מגלגלים את הנקניק בתוך עצמו לצורת שבלול, ומרדדים באמצעות מערוך. במהלך פעולת הרידוד יש לפזר קורנפלור או אבקת סוכר כדי למנוע הידבקות של בצק הסוכר למשטח העבודה ולידיים.

 

 (צילום: סטודיו יורם אשהיים)
(צילום: סטודיו יורם אשהיים)

 

צביעת בצק סוכר בנצנצים - כדי לצבוע בצק סוכר בצבע נוצץ או מטאלי יש לערבב בפלטת צבעים אבקה נוצצת עם כמה טיפות אלכוהול, עד ליצירת צבע משחתי. את הצבע מורחים על גבי בצק הסוכר המפוסל בעזרת מכחול.

 

ציפוי עוגה בבצק סוכר

מניחים את העוגה על משטח מסתובב.

 

מורחים את העוגה בקרם כלשהו שאינו דורש קירור (גנאש שוקולד, קרם חמאה, קרם קרמל ואחרים), משום שהעוגה המפוסלת לא נשמרת בקירור. ניתן לחצות את העוגה לרוחבה ולמרוח שכבת קרם באמצעה.

 

לשים היטב את בצק הסוכר עד שהוא גמיש ורך, ויוצרים ממנו כיפה שחלקה העליון ללא סדקים (מראה החלק התחתון לא חשוב).

 

מפזרים קורנפלור או אבקת סוכר על משטח העבודה, ומרדדים את בצק הסוכר בעזרת מערוך נקי.

 

 (צילום: סטודיו יורם אשהיים)
(צילום: סטודיו יורם אשהיים)

 

מסובבים את הבצק כדי לרדד בצורה עגולה ואחידה (לא הופכים אותו!), ומרדדים שוב.

 

חוזרים על פעולות הסיבוב והרידוד עד שמתקבלת יריעת בצק סוכר בעובי של כ- 3-4 מ"מ ובגודל המתאים לציפוי העוגה כולה.

 

בודקים אם יריעת בצק הסוכר גדולה דיה לציפוי העוגה: מעמידים את המערוך קרוב לעוגה (מקפידים שלא ייגע בה, כדי שלא יתלכלך מהקרם או מפירורים.) מעריכים את גודל היריעה ביחס למערוך, בהתאם לגודל העוגה. אם גודל היריעה מספיק, מניחים את המערוך במרכז יריעת הבצק, ומקפלים את הבצק על המערוך.

 

מחזיקים בשני קצוות המערוך ומרימים באמצעותו את יריעת הבצק.

 

 (צילום: סטודיו יורם אשהיים)
(צילום: סטודיו יורם אשהיים)

 

מצמידים את יריעת בצק הסוכר לדופן העוגה, מניחים אותה על העוגה, ומגלגלים את המערוך לכיוון המנוגד לזה שממנו התחלנו, כדי לפרוש את היריעה על כל העוגה.

 

 (צילום: סטודיו יורם אשהיים)
(צילום: סטודיו יורם אשהיים)

 

מצמידים את בצק הסוכר לעוגה בעזרת כריות כף היד (לא עם האצבעות, כדי לא להשאיר סימנים על היריעה), תוך כדי פתיחה זהירה של הקפלים שנוצרו בתהליך העבודה.

 

 (צילום: סטודיו יורם אשהיים)
(צילום: סטודיו יורם אשהיים)
 

 

חותכים עם סכין או גלגלת פיצה את עודפי בצק הסוכר שנותרו, כ-1 ס"מ מדופן העוגה. אוספים את השאריות לשקית אטומה, לשימוש חוזר. שימו לב ! יש לזרוק שאריות מלוכלכות בקרם או בפירורי עוגה מכיוון שלא ניתן לעשות בהן שימוש חוזר.

 

 (צילום: סטודיו יורם אשהיים)
(צילום: סטודיו יורם אשהיים)
 

 

מחליקים את בצק הסוכר בעדינות באמצעות מחליק בצק סוכר, כדי ליישר אותו ולהדק אותו אל הקרם.

 

 (צילום: סטודיו יורם אשהיים)
(צילום: סטודיו יורם אשהיים)

 

חותכים שוב את דפנות העוגה ומוודאים שהקצוות ישרים ומגיעים עד למשטח. במידת הצורך, ניתן להסתיר את החיבור בין בסיס העוגה למשטח, למשל באמצעות סרט בצק סוכר, נקניק בצק סוכר, כדורי בצק סוכר, צמה, סרט סאטן וכדומה.

  

מתכונים לעוגות המתאימות לבצק סוכר

העוגות המתאימות לציפוי בבצק סוכר הן עוגות שלא דורשות קירור, והן יציבות מספיק כדי שניתן יהיה לפסל עליהן או לחצות אותן לרוחבן למריחת קרם.

 

תודה מיוחדת לקונדיטורית חני לשם, שדייקה את המתכונים.

 

עוגת קינמון אגוזים

 

המרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ:

4 ביצים

275 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר

250 גרם (1/4 1 כוסות) שמן

560 גרם (4 כוסות) קמח תופח

2 כוסות מיץ תפוזים

1 כפית תמצית וניל

 

לתערובת האגוזים:

200 גרם אגוזי פקאן קצוצים

5 כפיות קינמון

3/4 כוס סוכר חום דחוס

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: מקציפים יחד את הביצים והסוכר במיקסר (מטרפה) במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  2. מורידים למהירות איטית ומוסיפים את השמן במנות - כל מנה בזרזיף דק ואיטי. מחכים שכל השמן ייטמע בכל פעם לפני הוספת המנה הבאה. מנפים את הקמח בקערה נפרדת.
  3. מוסיפים למיקסר את הקמח, המיץ והווניל לסירוגין (מתחילים ומסיימים בקמח). מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מכינים את תערובת האגוזים: מערבבים היטב בקערה את אגוזי הפקאן, הקינמון והסוכר החום.
  5. יוצקים 1/3 מהבלילה לתבנית משומנת עגולה בקוטר 24-26 ס"מ ומישרים. מפזרים מעל מחצית מתערובת האגוזים. חוזרים על הפעולה.
  6. יוצקים את שליש הבלילה שנותר, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלת למשך 40-50 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש במרכז העוגה.

 

עוגת שוקולד

 

המרכיבים לתבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ:

150 גרם שוקולד מריר

5 ביצים

440 גרם (2 כוסות) סוכר

200 גרם (1 כוס) שמן

1 כפית תמצית וניל

280 גרם (2 כוסות) קמח תופח

3 כפיות קקאו

1 כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השוקולד באופן הבא: מרתיחים סיר קטן עם מעט מים. מניחים את השוקולד בקערה מעל הסיר ומערבבים עד להמסה מלאה. מסירים את קערת השוקולד מהאש ומנגבים את תחתיתה.
  2. מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר (מטרף) במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  3. מורידים למהירות איטית ומוסיפים את השמן במנות. כל מנה בזרזיף דק ואיטי. מחכים שכל השמן ייטמע בכל פעם לפני הוספת המנה הבאה.
  4. מוסיפים לאט את השוקולד המומס והווניל ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  5. מנפים יחד את הקמח והקקאו בקערה. מוסיפים למיקסר את האבקות והמים לסירוגין, מתחילים ומסיימים עם האבקות.
  6. יש לערבל רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. יוצקים לתבנית משומנת עגולה בקוטר 24-26 ס"מ ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 40-45 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש במרכז העוגה.

 

 (צילום: סטודיו יורם אשהיים)
(צילום: סטודיו יורם אשהיים)

 

ביקור מהחלל

לפני שמתחילים לפסל דמויות לעוגה, מומלץ ללוש בצק סוכר בצבעים המתאימים לאותה עוגה לפני תחילת הפיסול ולשמור כל סוג בשקית נפרדת. 

 

ועוד משהו: החייזרים שכחו להביא איתם כלי עבודה וכלי מדידה מדעיים-חייזריים מהכוכב שלהם. אל תהססו להוציא כלים ולהוסיף אותם לעוגה כאוות נפשכם.

 

הרכבת העוגה:

  1. אופים 2 עוגות ב-2 תבניות "חצי כדור" בגדלים שונים (יש להקפיד לשמן היטב את התבניות כדי שהעוגות ייצאו בקלות), מוציאים את העוגות מהתנור ומנחים על גבי משטח עבודה , לצינון לכדי טמפרטורת החדר.
  2.  הופכים את התבנית, או הרינג, על גבי משטח העבודה ומחלצים את העוגה כך שהחלק התחתון הופך להיות העליון.
  3. את העוגה הגדולה מניחים על משטח העבודה כשחלקה הקמור כלפי מטה והשטוח כלפי מעלה. את העוגה הקטנה יותר מניחים על משטח העבודה כאשר חלקה הקמור כלפי מעלה. מורחים על העוגות קרם.
  4. לשים היטב כ- 1 ק"ג בצק סוכר בצבע אפור, מרדדים אותו, ומצפים בו את העוגות לפי ההנחיות המפורטות בפרק ההקדמה.
  5. מרדדים כדור בצק סוכר שחור. בעזרת חותכן עיגול, קורצים ממנו עיגול שחור. בעזרת אותו חותכן, קורצים עיגול מבצק הסוכר הפור שעל קודקוד העוגה הקטנה , מסירים אותו, ומדביקים במקומו את העיגול השחור.
  6. מרדדים כדור בצק סוכר אפור לעובי של כ- 1 ס"מ. בעזרת אותו חותכן עיגול קורצים עיגול (דלת) נועצים בתוכו קיסם ומניחים לייבוש בתוך קערית על מנת ליצור צורה קמורה (מקצים לדלת זמן ייבוש ארוך יותר בגלל עובייה).
  7. מורחים מעט דבק בתחתית העוגה הקטנה יותר. ומניחים אותה על העוגה הגדולה.
  8. להסתרת החיבור בין שני חלקי החללית: מרדדים כדור קטן של בצק סוכר לבן ופורסים ממנו רצועה באורך שיקיף את העוגה העליונה וברוחב 2.5 ס"מ. מדביקים את הרצועה בקו התפר בן שתי העוגות.
  9. מכינים את חלונות החללית: מכדררים ששה כדורים אדומים קטנים. מפתפתים אותם ומדביקים אותם במרוחים שונים על גבי הרצועה הלבנה. מכדררים ששה כדורים צהובים קטנים מעט יותר מהאדומים , מפתפתים אותם ומדביקים במרכז כל עיגול אדום.
  10. מכינים בפלטה לצבעים את צבע הכסף לצביעת העוגה: מוסיפים כוהל 95 אחוז לאבקת צבע מאכל בצבע כסף מטאלי ומערבבים עד לקבלת מרקם משחתי, אחיד, נוח לצביעה. בעזרת מכחול רחב צובעים את כל החללית.
  11. מכינים את החייזרים לפי ההוראות המפורטות. אם רוצים שהחייזר האפור ייראה כאילו הוא מגיח מגוף החללית, יש לפסל רק את חצי גופו העליון. לאחר שהדלת התקשתה מדביקים אותה ליד החור שהכנו מראש וצובעים גם אותה בצבע כסף.

 

 (צילום: סטודיו יורם אשהיים)
(צילום: סטודיו יורם אשהיים)

 

חייזר אפור

 

1. גוף:

  1. מכדררים כדור אפור גדול וכדור ורוד קטן.
  2. מנקנקים את הכדור האפור לנקניקיה מוארכת בצורת אגס (גוף). מנקנקים את הכדור הורוד לנקניקיה ארוכה בצורת טיפה. נועצים שיפוד דרך הגוף עד לתחתית העוגה, לייצוב הדמות על העוגה. משאירים מרווח של כסנטימטר מעל גובה הגוף וחותכים את השיפוד עם קאטר.
  3. מפתפתים את הנקניקיה הורודה לפיתה מוארכת.
  4. מורחים מעט דבק על הצד האחורי של הפיתה הורודה, ומדביקים אותה אל מרכז הגוף לאורכו.

 

2. ראש:

  1. מכדררים כדור אפור גדול, שלושה כדורים סגולים קטנים, וכדור אדום קטנטן.
  2. מנקנקים את הכדור האפור קלות לצורת טיפה. מנקנקים את הכדורים הסגולים לצורת טיפות. מנקנקים את הכדור האדום לנקניקיה דקיקה.
  3. באמצעות קיסם יוצרים שני נחיריים בחלק התחתון (הצר) של הראש, ובאמצעות סכין חורצים פה מתחת לנחיריים. מורחים מעט דבק בחלק התחתון של הטיפות הסגולות ומדביקים לראש. מפתפתים את הנקניקיה האדומה לפיתה מוארכת צרה יותר בקצותיה (לשון).

 

3. עין:

  1. מכדררים שני כדורים תכלת קטנטנים, שני כדורים סגולים, שני כדורים צהובים גדולים יותר, ושני כדורים שחורים זעירים (אישונים).
  2. מנקנקים את הכדורים תכלת לנקניקיות צרות בשני צידיהן. מנקנקים את הכדורים הסגולים לנקניקיות צרות בשני צידיהן. מורחים מעט דבק במרכז הכדורים הצהובים ומדביקים את האישונים.
  3. מפתפתים את הנקניקיות הסגולות לפיתות מוארכות צרות בצדדים. מפתפתים את הנקניקיות התכלת לפיתות מוארכות צרות בצדדים ומכופפים קלות לצורת בננה.
  4. מורחים מעט דבק בצד האחורי של הפיתות הסגולות ומדביקים אותן לחלק העליון של כל עין צהובה (עין עם עפעף).
  5. מורחים מעט דבק בחלק האחורי של העיניים הצהובות ומדביקים אותן אל הראש. מורחים מעט דבק בצד האחורי של הגבות התכלת ומדביקים אותן לראש מעל העיניים.

 

4. רגליים וידיים:

  1. מכדררים ארבעה כדורים אפורים גדולים ושני כדורים תכלת קטנים יותר
  2. מנקנקים את הכדורים האפורים לנקניקיות מוארכות. מנקנקים את הכדורים תכלת לנקניקיות שמנמנות.
  3. את הנקניקיות האפורות מכופפים באמצע. מפתפתים את הנקניקיות התכלת (נעלי תכלת).
  4. מורחים מעט דבק על הצד העליון והתחתון של שתי הרגליים ומדביקים אותן אל צידי הגוף ואל העוגה. מורחים מעט דבק בקצה כל רגל ומדביקים את נעלי התכלת. מורחים מעט דבק על הצד האחורי של זוג הידיים ומדביקים אותן לשני צידי חלקו העליון של הגוף.
  5. מורחים מעט דבק בחלק התחתון של הראש, משחילים אותו על החלק החשוף של השיפוד ומצמידים את הראש לגוף.

 

5. כפות ידיים:

  1. מכדררים שני כדורים לבנים קטנים.
  2. מנקנקים מתוך כל כדור לבן נקניקיה צרה (אצבע).
  3. מנקנקים באותה צורה אצבע נוספת.
  4. מקרבים את האצבעות הלבנות זו לזו.
  5. מפתפתים את הכדור הלבן ממנו יוצאות האצבעות (כף היד).
  6. מנקנקים מתוך כף היד נקניקיה נוספת (אגודל לקצות הזרועות).
  7. מורחים מעט דבק בקצה כל זרוע ומדביקים לכל זרוע כף יד.

 

חייזר ירוק

 

1. גוף:

  1. מכדררים כדור ירוק כהה.
  2. מנקנקים את הכדור לנקניקיה מאורכת בצורת טיפה.
  3. נועצים שיפוד דרך הגוף עד לתחתית העוגה, לייצוב הדמות על העוגה.
  4. משאירים מרווח של כסנטימטר מעל גובה הגוף וחותכים את השיפוד עם קאטר.

 

2. ראש:

  1. מכדררים כדור ירוק גדול, שני כדורים ירוקים קטנים, שני כדורים ירוקים כהים קטנים ושני כדורים לבנים זעירים (שיניים).
  2. מנקנקים את הכדור הירוק הגדול לצורת אליפסה. מנקנקים את הכדורים הירוקים הקטנים. נועצים בכל נקניקיה ירוקה חצי קיסם.
  3. באמצעות סכין חורצים חריץ בצורת קשת בחלקו התחתון של הראש (פה). מורחים מעט דבק בקצה הנקניקיות הירוקות ומדביקים את הכדורים הירוקים הכהים (מחושים).
  4. מורחים מעט דבק בתחתית המחושים הירוקים ומדביקים אותם לחלק העליון של הראש. מורחים מעט דבק בתוך הפה ומצמידים לתוכו את השיניים.

 

3. עין:

  1. מכדררים כדור סגול כהה קטנטן, כדור סגול קטן, כדור לבן וכדור שחור זעיר (אישון).
  2. מנקנקים את הכדור הסגול כהה לנקניקיה צרה בשני קצותיה. מנקנקים את הכדור הסגול לנקניקיה צרה בשני קצותיה. מורחים מעט דבק במרכז הכדור הלבן ומדביקים את האישון.
  3. מפתפתים את הנקניקיה הסגולה כהה ומכופפים קלות. מפתפתים את הנקניקיה הסגולה.
  4. מורחים מעט דבק בצד האחורי של הפיתה הסגולה ומדביקים אותה על החלק העליון של העין.
  5. מורחים מעט דבק בחלק האחורי של העין ומדביקים אותה אל הראש. מורחים מעט דבק בחלק התחתון של הנקניקיה הסגולה כהה ומדביקים מעל העין.

 

4. רגליים וידיים:

  1. מכדררים ארבעה כדורים ירוקים ושני כדורים ירוקים מעט גדולים יותר.
  2. מנקנקים את הכדורים לנקניקיות מאורכות.
  3. מכופפים את ארבעת הנקניקיות הקצרות יותר באמצע (ידיים). מכופפים את שתי הנקניקיות הגדולות יותר באמצע ואת הקצה מועכים קלות ליצירת כפות רגליים.
  4. מורחים מעט דבק על הצד העליון והתחתון של שתי הרגליים ומדביקים אותן אל צידי הגוף ואל העוגה. מורחים מעט דבק על הצד האחורי של הידיים. מדביקים שתי ידיים משני צידי מרכז הגוף ושתיים משני צידי חלקו העליון של הגוף.
  5. מורחים מעט דבק בחלק התחתון של הראש, משחילים אותו על החלק החשוף של השיפוד ומצמידים את הראש לגוף.

 

5. כפות ידיים:

  1. מכדררים ארבעה כדורים לבנים קטנים.
  2. מנקנקים מתוך כל כדור לבן נקניקיה צרה (אצבע).
  3. מנקנקים באותה צורה אצבע נוספת.
  4. מקרבים את האצבעות הלבנות זו לזו.
  5. מפתפתים את הכדור הלבן ממנו יוצאות האצבעות (כף היד).
  6. מנקנקים מתוך כף היד נקניקיה נוספת (אגודל לקצות הזרועות).
  7. מורחים מעט דבק בקצה כל זרוע ומדביקים לכל זרוע כף יד.

 

 

חייזר סגול 

 

1. גוף:

  1. מכדררים כדור סגול כהה גדול וכדור תכלת קטן.
  2. מנקנקים את הכדור הסגול לנקניקיה מוארכת (גוף). מנקנקים את הכדור התכלת לנקניקיה ארוכה עם קצוות מעוגלים. נועצים שיפוד דרך הגוף עד לתחתית העוגה, לייצוב הדמות על העוגה. משאירים מרווח של כסנטימטר מעל גובה הגוף וחותכים את השיפוד עם קאטר.
  3. מפתפתים את הנקניקיה התכלת לפיתה מוארכת.
  4. מורחים מעט דבק על הצד האחורי של הפיתה, ומדביקים אותה אל מרכז הגוף לאורכו.

 

2. ראש:

  1. מכדררים כדור ורוד גדול, שני כדורים סגולים קטנים, וכדור אדום קטנטן.
  2. מנקנקים את הכדור הורוד קלות לצורת אליפסה (ראש). מנקנקים את הכדורים הסגולים לצורת טיפות. מנקנקים את הכדור האדום לנקניקיה דקיקה.
  3. באמצעות סכין חורצים חריץ בצורת קשת בחלקו התחתון של הראש (פה). מפתפתים את הטיפות הסגולות לפיתות רחבות בצד אחד וצרות בשני (אוזניים). מפתפתים את הנקניקיה האדומה לפיתה מוארכת צרה יותר בקצותיה (לשון).
  4. מורחים מעט דבק על האוזניים ומצמידים אותן משני צידי הראש. מורחים מעט דבק בתוך הפה ומדביקים את הלשון.

 

3. עין:

  1. מכדררים שלושה כדורים סגולים קטנים, שלושה כדורים ירוקים מעט גדולים יותר (עיניים), ושלושה כדורים שחורים זעירים (אישונים).
  2. מנקנקים את הכדורים הסגולים לנקניקיות צרות בשני צידיהן. מורחים מעט דבק במרכז הכדורים הירוקים ומדביקים את האישונים.
  3. מפתפתים את הנקניקיות הסגולות לפיתות מוארכות צרות בצדדים.
  4. מורחים מעט דבק בצד האחורי של הפיתות הסגולות ומדביקים אותן לחלק העליון של העיניים הירוקות (עפעפיים).
  5. מורחים מעט דבק בחלק האחורי של העיניים הירוקות ומדביקים אותן על הראש.

 

4. רגליים וידיים:

  1. מכדררים שני כדורים ורודים גדולים ושני כדורים ורודים מעט קטנים יותר.
  2. מנקנקים את הכדורים הורודים לנקניקיות מוארכות.
  3. את הנקניקיות הקצרות יותר מכופפים באמצע (ידיים). מכופפים את שתי הנקניקיות הגדולות יותר באמצע ואת הקצה מועכים קלות ליצירת כפות רגליים.
  4. מורחים מעט דבק על הצד העליון והתחתון של שתי הרגליים ומדביקים אותן אל צידי הגוף ואל העוגה. מורחים מעט דבק על הצד האחורי של זוג הידיים ומדביקים אותן לשני צידי חלקו העליון של הגוף. מורחים מעט דבק בחלק התחתון של הראש, משחילים אותו על החלק החשוף של השיפוד ומצמידים את הראש לגוף.                                

 

5. כפות ידיים:

  1. מכדררים שני כדורים לבנים קטנים.
  2. מנקנקים מתוך כל כדור לבן נקניקיה צרה (אצבע).
  3. מנקנקים באותה צורה אצבע נוספת.
  4. מקרבים את האצבעות הלבנות זו לזו.
  5. מפתפתים את הכדור הלבן ממנו יוצאות האצבעות (כף היד).
  6. מנקנקים מתוך כף היד נקניקיה נוספת (אגודל לקצות הזרועות).
  7. מורחים מעט דבק בקצה כל זרוע ומדביקים לכל זרוע כף יד.

 

 

 

  • סודות של בצק סוכר - עוגות יום הולדת. רוני אורן וטל קרן כץ. 64 עמודים. הוצאת "א-נו-ני-מה". ניתן להשיג בחנויות וברשתות הספרים. מחיר: 94 שקלים 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סטודיו יורם אשהיים
יפהפייה. עוגה מהחלל
צילום: סטודיו יורם אשהיים
צילום: סטודיו יורם אשהיים
סודות של בצק סוכר. הספר הראשון בסדרה
צילום: סטודיו יורם אשהיים
מומלצים