שתף קטע נבחר

תפודים מתוקים: תפוחי אדמה בסילאן

תפוחי אדמה מהווים חלק בלתי נפרד מהתפריט שלנו אבל בשלב מסוים כבר משעמם להכניס אותם לתנור או להפוך לפירה או צ'יפס. הפעם לקחנו תפוחי אדמה ובישלנו אותם בסילאן - התוצאה: תפודים מתוקים שאי אפשר להספיק לאכול

מה עוד עושים עם תפוחי אדמה חוץ מהמוכר והידוע? אפשר להוסיף להם סילאן מתוק שהופך אותם לרכים ונימוחים, והכי חשוב - הם מצטרפים בשמחה לכל מנה עיקרית בשרית. אפשר כמובן גם לאכול אותם כך סתם. זה פשוט טעים.

 

אפשר להוסיף גם גזר ואפילו בשר לסיר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אפשר להוסיף גם גזר ואפילו בשר לסיר(צילום: shutterstock)

 

תפוחי אדמה בסילאן

6 תפוחי אדמה, קלופים ונקיים

2 בצלים לבנים גדולים, פרוסים דק

4 שיני שום

2 כוסות רוטב סילאן

 

אופן ההכנה:
  1. פורסים את תפוחי האדמה לאורך כמו פוטטוס.
  2. מטגנים בסיר עמוק את הבצלים עד להזהבה מלאה - מומלץ על אש נמוכה ובסיר מכוסה.
  3. מוסיפים את שיני השום ומטגנים כדקה.
  4. מוסיפים לסיר את סילאן ומכסים הכל במים.
  5. מבשלים במשך כשעה וחצי עד שתפוחי האדמה הופכים לכהים והם רכים מאד.

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים