שתף קטע נבחר
צילום: על השולחן

10 מתכוני אטריות אורז

תמיד תהיתם מה אפשר לעשות עם האטריות הצחורות והרחבות שמחייכות אליכם מהמדפים בסופר? עשרה מתכונים קלים וכיפיים עם אטריות אורז

1. צ'יפס אטריות אורז עם רצועות סינטה

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים:

1 חבילה אטריות אורז

500 גרם סינטה, חתוכה לרצועות

 

לרוטב:

1/2 כוס צ'ילי מתוק

1/2 כוס חומץ אורז

1/2 כוס סוכר חום

1/4 כוס רוטב סויה

1/4 כוס רוטב דגים

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את אטריות האורז על פי ההוראות שעל האריזה. מסננים מנוזלים.
  2. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מקפיצים את רצועות הסינטה ואת הרוטב בווק במשך מספר שניות עד לספיגת טעמים. מטגנים את אטריות האורז במחבת מחוממת עם שמן חם במשך 10 שניות (ללא הזהבה).
  4. הגשה: מניחים את האטריות על צלחת הגשה, ומסדרים מעל את רצועות הסינטה המוקפצות.

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

 

2. קרפצ'יו סינטה ממולא בפסטו, אטריות אורז וירוקים

 

המרכיבים ל-10 מנות:

1 נתח סינטה, חתוך לפרוסות דקות ומשוטחות

1/2 חבילה אטריות אורז

רוטב פסטו - לפי הטעם

1 מלפפון, פרוס לרצועות דקות

עלים ירוקים - לפי הטעם

מעט שומשום שחור

שמן זית - לפי הטעם

מעט מלח גס

 

לרוטב:

1 כוס יין אדום

1/3 כוס חומץ בלסמי

1/4 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את אטריות האורז על פי ההוראות שעל האריזה. מסננים מנוזלים.
  2. מורחים את פרוסות הסינטה ברוטב הפסטו. מניחים לרוחב כל פרוסה חופן אטריות אורז, חופן עלים ירוקים ורצועות מלפפון.
  3. מפזרים מעל מעט שומשום שחור ומגלגלים. מזלפים מעל מעט שמן זית ומלח גס.
  4. מכינים את הרוטב: מצמצמים יין אדום עם חומץ בלסמי וסוכר, עד לקבלת מרקם סמיך.
  5. הגשה: מסדרים את הקרפאצ'ו על צלחת ומגישים לצד הרוטב.

 

3. לביבות אטריות אורז ואפונה

 

המרכיבים:

3 כוסות אטריות אורז

3 ביצים

100 גרם אפונה

1/2 צרור כוסברה קצוצה

3 כפות שומשום

50 גרם אגוזים טחונים

מלח, פלפל ואגוז מוסקט 

 

אופן ההכנה: 

  1. מבשלים את אטריות האורז על פי ההוראות שעל האריזה. מסננים מנוזלים.
  2. מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים לביבות בגודל הרצוי, ומטגנים במחבת עם מעט שמן.

 

4. סלט אטריות אורז עם הדרים וקשיו

 

המרכיבים:

 

לסלט:

150 גרם (2 כוסות) אטריות אורז

5 צנוניות, פרוסות דק

2 תפוזים מפולטים

1 אשכולית מפולטת

1 פלפל חריף קצוץ

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים

2 מלפפונים פרוסים

1 כף שומשום שחור

 

לרוטב:

1/4 כוס שמן שומשום

1 בצל מגורר

1/2 כוס מיץ תפוזים או אשכוליות

3 כפות שמן  - לא שמן זית

3 כפות סוכר

מלח

 

להגשה:

אגוזי קשיו קלויים - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את אטריות האורז על פי ההוראות שעל האריזה. מסננים מנוזלים.
  2. מכינים את הסלט: מערבבים את אטריות האורז עם שאר המרכיבים.
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את כל המרכיבים עד למרקם אחיד ויוצקים על הסלט.
  4. מפזרים מעל אגוזי קשיו קלויים, מערבבים ומגישים.

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

 

5. קציצות בקר ואטריות אורז ברוטב עגבניות

 

המרכיבים:

300 גרם בשר בקר טחון

150 גרם (2 כוסות) אטריות אורז

1 בצל, מגורר על פומפייה

1 ביצה

1 כפית ראס אל-חנות

מלח, פלפל

 

לרוטב עגבניות:

1 קופסה עגבניות מרוסקות

מיץ מלימון אחד טרי

2 כפות סוכר

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את אטריות האורז על פי ההוראות שעל האריזה. מסננים מנוזלים וקוצצים דק.
  2. מכינים את הרוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד.
  3. מכינים את הקציצות: מערבבים את הבשר עם אטריות האורז, בצל, מלח, פלפל, כפית ראס אל-חנות וביצה עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים קציצות בגודל הרצוי, ומבשלים במשך 15 דקות ברוטב עגבניות.  

 

6. אטריות אורז בקארי עוף

 

המרכיבים:

1 חבילה אטריות אורז

 

לקארי עוף:

2 בצלים, פרוסים לעיגולים

1/4 כוס שמן

3 פלפלים צבעוניים, פרוסים לרצועות

2 נתחי חזה עוף, חתוכים לקוביות קטנות

1 כפית מחית קארי ירוקה

1 כפית אבקת קארי

מיץ מ-12 לימון

1 פחית חלב קוקוס

1 חבילה נבטי חמנייה

1/2 צרור כוסברה קצוצה

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את אטריות האורז על פי ההוראות שעל האריזה. מסננים מנוזלים.
  2. מטגנים את הבצלים הפרוסים במחבת עם 1/4 כוס שמן, מוסיפים את רצועות הפלפלים ומטגנים במשך מספר דקות.
  3. מוסיפים למחבת את קוביות העוף, מחית קארי ירוקה, אבקת קארי, מלח ופלפל ומטגנים 3 דקות.
  4. מוסיפים מיץ לימון וחלב קוקוס, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 4 דקות. מוסיפים לתבשיל אטריות אורז, נבטי חמנייה וכוסברה קצוצה, מערבבים 2-3 דקות ומגישים.

 

7. מרק תירס ואטריות אורז

 

המרכיבים:

1 ליטר מרק עוף

1/2 חבילה אטריות אורז

1/2 עוף בגריל, מפורק מעצמות וקצוץ דק

400 גרם גרגירי תירס

5 גבעולי בצל ירוק קצוצים

1/2 צרור כוסברה קצוצה

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את אטריות האורז על פי ההוראות שעל האריזה. מסננים מנוזלים.
  2. מבשלים את מרק העוף עד לרתיחה. מוסיפים פנימה את שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומגישים.

 

8. ספרינג רול - אגרול ירקות

 

המרכיבים: 

עלי אורז (בהתאם לכמות הסועדים), מושרים במים עד לריכוך

 

למילוי:

1 חבילה אטריות אורז

1 גזר, חתוך למקלות דקים

1 פלפל, פרוס לרצועות דקות

1 מלפפון, פרוס לרצועות דקות

1 אבוקדו, פרוס לרצועות דקות

1 נתח סלמון, פרוס לפרוסות דקות

1 עירית, קצוצה דק

 

לרוטב פונזו:

3 כפות שמן שומשום

1/4 כוס רוטב סויה

1 כף מיץ מלימון טרי

2 כפות מיץ תפוזים

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את אטריות האורז על פי ההוראות שעל האריזה. מסננים מנוזלים.
  2. ממלאים כל עלה אורז בגזר, פלפל, מלפפון, אבוקדו, סלמון, עירית וכף מאטריות האורז ומגלגלים לצורת סיגר.
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים שמן שומשום, סויה, מיץ לימון ומיץ תפוזים ומערבבים היטב.
  4. מסדרים את הספרינג רולס על צלחת הגשה ומגישים לצד הרוטב.

 

9. סלט אטריות אורז עם עשבי תיבול

 

המרכיבים:

150 גרם (2 כוסות) אטריות אורז

50 גרם עגבניות לחות, חתוכות לרצועות

1 צרור ארוגולה, חתוך גס

3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לרצועות

6 פלפלים אדומים קלויים, חתוכים לרצועות

1/2 צרור כוסברה, מפורקת לעלים

1/2 חבילה בזיליקום, מפורקת לעלים

3 שיני שום קצוצות

 

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

2 שיני שום

מיץ מלימון אחד

מלח

 

להגשה:

מעט גבינת פטה או סנט מור, מפוררת - לא חובה

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את אטריות האורז על פי ההוראות שעל האריזה. מסננים מנוזלים.
  2. מערבבים את אטריות האורז עם עגבניות, ארוגולה, בצל ירוק, רצועות פלפלים, עלי כוסברה, עלי בזיליקום ושיני שום קצוצות.
  3. מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על תערובת הסלט. מפזרים מעל פירורי פטה ומגישים.  

 

10. נודלס ברוקולי ופטריות

 

המרכיבים:

1 חבילה אטריות אורז

1 ברוקולי, מפורק לפרחים

3 שיני שום קצוצות

4 גבעולי בצל ירוק קצוץ

5 פטריות שיטאקי טריות, פרוסות דק

4 כפות שמן

1/4 כוס רוטב סויה

2 כפות רוטב צדפות

1/4 כוס צ'ילי מתוק

 

להגשה:

50 גרם בוטנים מטוגנים, קצוצים גס

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את אטריות האורז על פי ההוראות שעל האריזה. מסננים מנוזלים.
  2. מחממים שמן במחבת רחבה או בווק ומוסיפים פנימה פרחי ברוקולי, שיני שום, בצל ירוק קצוץ ופטריות שיטאקי ומקפיצים במשך 2 דקות (רק עד שמתחמם).
  3. מוסיפים לתערובת הירקות אטריות אורז, סויה, רוטב צדפות, וצ'ילי מתוק ומערבבים.
  4. מפזרים מעל המנה את הבוטנים הקצוצים ומגישים.

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
  

 

המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
צ'יפס אטריות אורז עם רצועות סינטה
צילום: דניאל לילה
מומלצים