שתף קטע נבחר

מתכון לחיסכון: 9 טיפים למניעת בזבוז מזון

תכינו רשימת קניות מסודרת, שימו את המוצרים החדשים מאחורי הישנים ובדקו את הטמפרטורה של המקרר: 14 אחוז מהמזון שאנו קונים נזרק בסופו של דבר לפח - כך תמנעו בזבוז מיותר

14 אחוז מהמזון שאנחנו רוכשים מושלך בסופו של דבר לפח: במשרד להגנת הסביבה מעריכים שמדובר בהפסד של כ-350 שקלים למשפחה ממוצעת, בזמן שבישראל חיים כ-1.8 מיליון עניים. אז איך אנחנו יכולים לחסוך בקניית המזון? קיבצנו עבורכם תשעה טיפים שיכולים לחסוך לכם לא מעט כסף.

 

עוד כתבות בערוץ כלכלה ירוקה :

"תאגידי המים מעמיסים עלויות על הצרכנים"

המפעל שמייצר חשמל ירוק ותורם את הכסף

ח"כים בחיפה: "למה צריך נמל נוסף?"

הדרך לים כחול עוברת בעיר ירוקה

  

עשו לכם רשימה

לפני שאנחנו רצים אל החנות הקרובה לרכוש את מלוא סל הקניות השבועיות הקבוע, עשו לכם רשימת קניות מדוייקת ככל הניתן. עברו על הארונות, המקרר והמחסן ובדקו מה חסר. ספונטניות חשובה, אך יותר חשוב לתכנן את המנות לשבוע הקרוב (עד כמה שניתן) כך שהרשימה תכלול לא רק את המוצרים, אלא גם את הכמות הרצויה.

 

אז איפה אני מוצאת את מוצרי החלב? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אז איפה אני מוצאת את מוצרי החלב?(צילום: shutterstock)

 

זאת לא הכמות - זאת האיכות

נשמע טריוויאלי, אך נשכח לעתים: תכננתם את התפריט השבועי וערכתם רשימה? תזכרו שאם מנה דורשת שני גזרים, אין צורך לרכוש חבילה שלמה. חשוב אמנם להשאיר מקום לגמישות, אך הפער בין 3 ק"ג עגבניות לבין 3 עגבניות הוא פער גדול הן בכמות והן במחיר. מצאו את התכנון הנכון עבורכם ורכשו רק לפי הצרכים שלכם.

 

תהיו ריאליים

אם אתם גרים לבד, אל תרכשו כאילו אתם משפחה קטנה. מינימליזם אינה מילה גסה והכמויות צריכות לשקף את הצרכים והשימושים הריאליים שלכם. אין טעם לרכוש כמויות אדירות של פסטה, רק כדי שתהיה על מדף למשך שנה ואז תיזרק בגלל תאריך תפוגה שפג. אתם יודעים מה קצה הצריכה הריאלי שלכם, מותר שיהיה קצת ספייר, אבל לא הרבה יותר.

 

זה המקום לשבירת מוסכמות

יש מקומות שבהם פירות וירקות בצורות מוזרות נמכרים טיפה יותר בזול. אם פרזנטציה היא לא חלק מהותי בארוחות שלכם, "השקיעו" במוזרים, ברוב המקרים מובטח שטעמם יהיה זהה לחלוטין ואחרי קיצוץ או בישול ההבדל בינם לבין אחיהם ה"יפים" ייעלם מהר מאוד.

 

מי מכיר את FIFO?

אתם רואים שמוצר מסויים הולך להיגמר ומחליטים לחדש מבעוד מועד את המלאי? חוק אצבע חשוב הוא  FIFO (First In, First Out). גם כאן המשמעות נשמעת טריוויאלית, אך היישום מצריך תשומת לב: הראשון שנכנס הוא הראשון שיוצא. כלומר, כשאתם מגיעים עם הרכישה החדשה, שימו את הישנה מקדימה ואת המוצרים החדשים מאחור, כך שהמוצר הבא שתשתמשו בו יהיה בהכרח הרכישה הישנה.

 

הירקות הטריים - לסוף המגירה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הירקות הטריים - לסוף המגירה(צילום: shutterstock)

 

ארוחת "חבלים"?

קבעו לעצמכם פעם אחת בשבוע ארוחת "חבלים" - עברו על המצאי בארונות ובמקרר,

בדקו תאריכי תפוגה ובהתאמה תכננו ארוחה שבה תשתמשו בכל המוצרים שתאריכם עומד לפוג, או במילים אחרות, מוצרים שחבל לזרוק. תופתעו לגלות כמה שאתם כשרוניים כשתידרשו לתכנן את הארוחה הזאת.

 

השתמשו למטרות חדשות

סחטתם לכם מיץ ירקות בריא וטעים? קחו את השאריות והשתמשו בהם כחלק מפשטידה. פירות שהתרככו יכולים לשמש כבסיס לריבה, חלק מפאי או שייק פירות מתקתק. קליפות של ירקות מתבשיל יכולות לעבות טעמו של ציר עוף, בקר או... ירקות. אל תמהרו לזרוק - השתמשו בהכל.

 

מקררים נכון

שימו לב מהי הטמפרטורה במקרר שלכם. מרבית המוצרים יישמרו בצורה הכי טובה בטמפרטורה שבין 1-5 מעלות צלזיוס, שינוי טמפרטורה יכול להביא לתוספת של עד 100% בזמן השימור של מוצרים גולמיים והמוכנים. בחלק מן האריזות רשום מפורשות כיצד יש לשמור את המוצרים במקרר. אם אין במקרר שלכם מד טמפרטורה עשו זאת בשיטת ניסוי וטעייה, או השקיעו במד טמפרטורה שיכול לסייע לכם בקבלת ההחלטה ויחסוך לכם לא מעט זריקת פירות או אינפלציה של מרקים וריבה.

 

קומפוסט

האדמה שבגינה שלכם או בעציצים צריכה קצת יותר ממים ושמיים כדי לפרוח. אתם משקיעים לא מעט כספים ברכישת אדמה ממקורות כמו חממות ומשתלות עירוניות כאלו ואחרות. אם יש לכם מקום ויש לכם שאריות אוכל גולמיות (לא מבושלות), זאת הזדמנות נפלאה ליהנות מכל העולמות ולייצר לכם קומפוסט. שימוש בהכל, החל משאריות ירקות לא מבושלים ועד לקליפות פירות, שקיות תה, קפה טחון, קליפות ביצים וכמויות קטנות של נייר וקרטון רך יכולים לייצר לכם קומפוסט ביתי לא רע (קומפוסט הוא עולם ומלואו ולכן לאלו שרוצים להתמקצע, אני בטוח שיש עוד וריאציות והמלצות טובות יותר או פחות בנושא). כך אולי תוכלו לייצר לכם איזו גינת תבלינים.


פורסם לראשונה 12/05/2014 11:50

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אתם באמת זקוקים לכל מה שיש במקרר?
צילום: shutterstock
מומלצים