שתף קטע נבחר

אינטל תשקיע 6 מיליארד דולר בקרית גת

חברת הטכנולוגיה האמריקאית הודיעה לשרים בנט ולפיד, כי תשקיע 6 מיליארד דולר בשדרוג המפעל שלה בקרית גת. מדינת ישראל תעניק לחברה מענק בהיקף של 5%-10% מהשקעתה, כלומר, בין 300 ל-600 מיליון דולר. ההערכה היא כי מדובר בתוספת של כ-1,000 מקומות עבודה

חברת הטכנולוגיה האמריקאית אינטל תשקיע 6 מיליארד דולר בשדרוג המפעל שלה בקרית גת. כך הודיעו היום (ד') נציגי החברה לשר הכלכלה, נפתלי בנט ולשר האוצר יאיר לפיד. מדינת ישראל תעניק לחברה מענק בהיקף של 5%-10% מהשקעתה, כלומר, בין 300 ל-600 מיליון דולר. ההערכה היא כי מדובר בתוספת של כ-1,000 מקומות עבודה למפעל. בחברה לא אישרו את סכום ההשקעה המדויק, אולם מקור בממשלה אמר כי מדובר ב-6 מיליארד דולר.

 

 

מחר תוגש התכנית העסקית הסופית לשרי הכלכלה והאוצר. לדברי מקור בממשלה, מדובר במהלך בעל חשיבות אדירה לכלכלת ישראל, שיוביל לתוספת של אלפי מקומות עבודה אך חשוב מכך להצלתם של מקומות העבודה הקיימים.

 

אינטל בחנה בשנתיים האחרונות היכן כדאי לה להשקיע בשדרוג מפעליה לטכנולוגיה המתקדמת ביותר. משמעות הבחירה בישראל היא שהחברה רואה את עתיד הייצור שלה במדינה זו וכי הסבירות שכאן יוקם המפעל הגדול הבא שלה היא גבוהה. לדברי המקור, אם הייתה בוחרת אינטל להשקיע את הסכום במדינה אחרת, משמעות הדבר הייתה שבעתיד הקרוב היא הייתה סוגרת את המפעל בישראל בגלל מיושנות הטכנולוגיה שלו, ומקומות העבודה הקיימים היו נאבדים.

 

"הבעת אמון בכלכלה הישראלית"

"זו בשורה אדירה למדינת ישראל ומתנה אדירה ליום ההולדת ה-66 שלה", אמר ל-ynet שר הכלכלה, נפתלי בנט, שליווה את המגעים מול החברה. "זו אחת ההשקעות הגדולות ביותר שנעשו בישראל והמשמעות לפריפריה ולחינוך הטכנולוגי אדירה. יש גם דרישות ברכש גומלין. אני רוצה בהזדמנות זו גם להודות ליאיר לפיד שעשה איתי את המהלך הזה".

 

שר האוצר, יאיר לפיד, בירך גם כן על הודעת אינטל ואמר כי ״נמשיך לפעול לקידום ההשקעות בתעשיות המפותחות במדינת ישראל, זו היא הבעת אמון בכלכלה הישראלית. השקעות אלו ייצרו עוד אלפי מקומות עבודה במעגל הראשון ועשרות אלפי מקומות עבודה במעגל השני, למעמד הביניים הישראלי".

 

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בירך אף הוא על תכנית ההשקעות של אינטל ואמר: "תכנית ההשקעות הזאת היא תוצאה של תהליך שאנחנו עובדים עליו כבר מספר שנים. ישראל היא מוקד טכנולוגיה עולמית, והשקעה בה מניבה רווחים הן למשקיעים והן לאזרחי מדינת ישראל. אני קורא לחברות בינלאומיות נוספות להגדיל השקעתן בישראל, ולאלה שעדיין לא ניצלו את היתרונות שמציע המשק הישראלי לבוא ולהשקיע כאן".

 

מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל וסגנית נשיא אינטל העולמית, אמרה על ההחלטה להגיש תוכנית השקעות לשדרוג מפעל אינטל קרית גת: "במהלך 40 השנים האחרונות היקף היצוא של אינטל הסתכם ב-35 מיליארד דולר, מרביתו הגיע ממפעלי ההייצור של אינטל בקריית גת וירושלים.

 

"במהלך 2013 זכה מפעל אינטל קריית גת בפרס האיכות היוקרתי של אינטל, ה-Intel quality award ,IQA, על ביצועים מיוחדים. אינטל מחוייבת להמשיך ברצף ההישגים האיכותיים כתוצאה מהפעילות בקריית גת".

 

מפעל Fab28 של אינטל בקריית גת מייצר כיום שבבים בטכנולוגיה של 22 ננומטר, ולפי ההערכה מעוניינת אינטל להעבירו לייצור בטכנולוגיה המתקדמת של 10 ננומטר, הטכנולוגיה של הדור הבא של ענקית השבבים שטרם הושקה.

 

המפעל הראשון של אינטל שנבנה בישראל ב־1996 עלה לה 1.7 מיליארד דולר, ועליו היא קיבלה מהממשלה מענק של 680 מיליון דולר - 40% מההשקעה שלה. לעומת זאת, הקמת המפעל ב־2011 בקרית גת עלה לאינטל 2.7 מיליארד דולר, והממשלה התחייבה להעניק לה 200 מיליון דולר - 7% מההשקעה.

 

בהכנת הכתבה השתתף אסף גלעד, כלכליסט

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
צילום: AP
צילום: עמית שאבי
יאיר לפיד
צילום: עמית שאבי
צילום: EPA
נפתלי בנט
צילום: EPA
מומלצים