שתף קטע נבחר

מנסים לרזות ולא מצליחים? 4 טעויות נפוצות

להוציא את הפחמימות מהתפריט לחלוטין, להפחית בצריכת הקלוריות ולאכול אך ורק דברים בריאים - דיאטנית מסבירה אילו טעויות נפוצות עוצרות אותנו מלרזות ומה כדאי לעשות כדי להצליח

אחרי החגים כבר עברו והקיץ מאיים להגיע ובגדול, וזה הזמן הטבעי להתחיל בדיאטה. אבל למה דיאטות רבות מתחילות בקול תרועה רמה וגוועות לאיטן בקול ענות חלושה? לפניכם הטעויות הנפוצות שעלולות להפריע לדיאטה.

 

עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו

 

התחלתם דיאטה ? קראו עוד:

 

1. להוריד את הפחמימות

אנו נוטים להפחית את אכילת הפחמימות, להוריד לחם, פסטה, תפוח אדמה, אורז. להפסיק עם המתוקים ולהוריד את הסוכר. מדוע זו יכולה להיות בעיה?

 

הפחמימה שמקורה מן הצומח מהווה מקור אנרגיה לגופינו בקיום החיים ובעת פעילות גופנית. כמו כן הפחמימה מסייעת לנו לתחושות רוגע ע"י הפרשת הורמון הסרוטונין. הפחמימה מסייעת גם לתחושת שובע, בפרט כאשר היא מכילה סיבים תזונתיים.

 

אם כן, היעדרה מהמזון יכול לגרום לנו לעייפות, עצבנות ותחושות רעב בלתי פוסקות. ההצעה היא למנן את כמות הפחמימה במהלך היום ולהעדיף פחמימה מורכבת עם סיבים תזונתיים דוגמת לחם מלא, אורז מלא, פסטה על פני פחמימה פשוטה דוגמת ריבה, שוקולד ועוגות.

 

לא חייבים לוותר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא חייבים לוותר(צילום: shutterstock)

 

2. לצרוך ממתיקים מלאכותיים

אספרטיים, ציקלמאט K וסכרין הם רק חלק מהממתיקים המלאכותיים שמתוספים למזונות שונים לרוב לאלו שרשום עליהם נטולי סוכר. מה רע אם כך? מצד אחד אנו רוצים להפחית את צריכת המזונות עם הסוכר ומצד שני אנו רוצים להרגיש את הטעם המתוק אשר מספקים לנו הממתיקים המלאכותיים וכל זאת מבלי להוסיף כל ערך קלורי.

 

העניין הוא שממתיקים מלאכותיים הם סוג של הונאה. הגוף מחכה לקליטת המתוק, מתכונן, בונה שערים לכניסת המתוק לתוך התאים אך בפועל שום מתוק לא נכנס. הגוף בסופו של דבר עשוי לשדר צורך רב למתוק דבר שעלול להסתיים באכילה מוגברת של מתוקים להרגעת תחושת הקרייבינג.

 

עדויות נוספות של תופעות לוואי מגיעות מפי אנשים שצורכים ממתיקים דוגמת כאבי ראש, נפיחויות וגזים. עם הפסקת צריכת הממתיקים המצויים במשקאות, בעוגות, עוגיות ועוד, פוסקות תופעות הלוואי לרוב.

 

3. להפחית בצריכה הקלורית באופן קיצוני

הפחתה משמעותית בקלוריות היורדת מתחת לסף הנדרש עשויה דווקא לבלום את הירידה במשקל. מכיוון שהגוף לא מקבל את כמות הקלוריות הנדרשת בדומה למצב הרעבה ועלול להיכנס למגננה.

 

מה כוונתי? קצב חילוף החומרים יורד ונוצר מהלך של שמירה על מחסני האנרגיה של הגוף או לחילופין שימוש מאוד חסכני במאגרי השומן והגליקוגן וכך במקום לרדת במשקל, אנו עשויים להרגיש "תקועים". מומלץ לפנות לאיש מקצוע, דיאטן, שיסייע לכם "לסדר" את המסגרת הקלורית והתזונתית המותאמת לגופכם ולמטרת הירידה במשקל.

 

4. מהיום אוכלים רק דברים בריאים

עם ההקפדה על תזונה נכונה, יש נטייה להפריז בצריכת מזונות שמצטיירים כבריאים. לעתים יש נטייה לצרוך פירות בכמות מופרזת. הפירות אמנם בריאים וחיוניים בתזונתנו. הם ומספקים ויטמינים ומינרלים אך עם זאת הם רבים בסוכרים העשויים להפוך לשומנים בגופנו ולסייע לעלייה במשקל.

 

ההמלצה לצרוך בין 3 ל5 פירות ביום. מזונות נוספים שמרבים בצריכתם הינם אגוזים ושקדים שמהווים מקור שומנים חיוני ובריא אך עם זאת הם תורמים קלוריות רבות לכן ההמלצה לאכול חופן של כ-30 גרם ביום.

 

סלט בריאות אף הוא נשמע תמים. הירקות אמנם בעלי ערך קלורי נמוך וערכים תזונתיים טובים. הם מכילים ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים אך הבעיה היא בתוספות. סלט בריאות המוגש עם אבוקדו, טחינה זיתים ושמן זית למעשה מכיל ירקות עם שמן, שמן, שמן ועוד שמן. מומלץ לצרוך ירקות רבים אך יש לשים לב לתוספת ולהחליט על מקור שמן אחד כמו שמן זית או טחינה.

 

לסיכום, יש לאזן את הצריכה הקלורית ולגוון את מקורות המזון השונים. רצוי לשלב פעילות גופנית ולא ליצור שינוי דרסטי בתזונה שעשוי לפגוע בתפקוד הגוף. בהצלחה.

 

הכותבת היא דיאטנית קלינית B.Sc וספורט. לדף הפייסבוק  






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
העלמת הפחמימות מהתפריט תוביל לעצבנות ורעב בלתי פוסק
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים