הרופא ההודי: "שברתי את הפסילים של אבי"
היה לו הכל: מעמד, כסף ומשפחה - אך ד"ר אהרון אברהם הרגיש שמשהו חסר. מפגש עם התנ"ך הוביל אותו ליהדות, אך הדרך הייתה חסומה, עד שפגש בשליחי חב"ד - וחייו השתנו. מהפיגוע שבו נרצחו עדיין לא התאושש, ובעקבותיו עלה ארצה, והוא מגדל אלופת עולם לתפארת מדינת ישראל
הוא נולד במומביי וחונך על ברכי התרבות ההינדית – אך משהו לא הסתדר לו מבפנים. ד"ר בהגיראת פארסאד, לימים אהרון אברהם, שבר את הפסילים של אביו – ממש כמו אביו הרוחני, אברהם אבינו – מבלי להכיר אפילו את הסיפור התנ"כי. אבל אפילו אז נדמתה הדרך מהודו ליהדות, כבלתי מושגת.
<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
"הינדואיזם מכיל בתוכו עבודה לאלילים רבים. יש בו המון עבודה זרה", הוא מספר ל-ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית". "במכון הכושר שבו התאמנתי היו כמה כמרים דוברי אנגלית, והם הזמינו אותי להצטרף אליהם לשיעור תנ"ך... הבנתי שאתנצר אם אשאר שם, אז עזבתי".
- צפו עוד בערוץ "אורות ":
- "הרגשתי את הנשמה נכנסת לגוף שלי"
מסכת שבתי: חיים טופול שוקד על הש"ס
בחר בחיים: קסמים בחברון על פצע פעור
אבל לפני כן הם נתנו לו תנ"ך – תוך הוראה מפורשת לקרוא רק את "הברית החדשה" וספר התהילים. "וחשבתי: 'למה לקרוא רק את
ובתוך הגילויים הללו, מחליט ד"ר אברהם לשנות נתיב מחייו הבטוחים כרופא – בן המעמד העליון בהודו – ליהודי שומר מצוות. "איבדתי המון דברים. יכולתי להיות מיליארדר אם הייתי נשאר בהודו. החברים שעזבתי הם היום מיליונרים. הייתי כל כך נחוש. היו לי המון מכשולים בדרך, והייתי חלק מהמון קהילות שחלקן כיבדו אותי, וחלקן זרקו אותי. ניסיתי להתקבל כיהודי, ולא הצלחתי.
"בסופו של דבר, התייאשתי. השלמתי עם כך שלעולם לא אהיה יהודי כשר. שכנראה אלך לעולמי כגוי, ואולי ילדיי יזכו להיות יהודים. אבל לעולם לא התייאשתי מהאמונה בה', לעולם לא התייאשתי מהתפילה. הייתי מתפלל כל הזמן".
פגישה גורלית
דווקא ברגעי הייאוש פגש ד"ר אברהם את שליחי חב"ד במומביי – גבי ורבקה הולצברג. "חב"ד זה החיים שלי", הוא קובע. "אם לא היה בית חב"ד בהודו, לא הייתי כאן היום".
המפגש הראשוני עם הרב גבי לא בישר טובות עבור הרופא הנחוש. "אני לא יכול לעזור לך", הוא אמר לו בנחרצות. "חב"ד לעולם לא מתעסקת בגיור". אבל הזמן שחלף קנה את אמונו של הרב, שלמד עם הרופא ההודי שעות אל תוך הלילה. "יום אחד הוא התקשר אלי, ואמר: 'אהרון, חקרנו את התהליך שעברת, ואנחנו מכירים בך. נגייר אותך'".
הזוג הולצברג עזר לד"ר אברהם ומשפחתו בתהליך הגיור, והקשרים בין שתי המשפחות הלכו והתהדקו. אבל בנובמבר 2008 פרצו מחבלים לבית חב"ד במומביי, ורצחו את גבי ורבקה. "אחרי הפיגוע בהודו חיי התהפכו. איבדתי את עצמי לחלוטין, ועדיין לא חזרתי לעצמי לגמרי.
"שלחו אותי לאמבולנס, ואמרו לי: 'אהרון, יש לך חובה. אל תיתן לרופאים לנתח גופות של יהודים'. זאת הייתה המשימה שלי. ישבתי באמבולנס, וכשהם הסירו את הכיסוי – התגלו לי את פניו של הרב גבי".
בעקבות הפיגוע עלו ד"ר אברהם ורעייתו רות עם שלושת ילדיהם, וקבעו את מושבם בקריית ארבע, "המקום של אבא שלי", כדבריו. "כל הגרים הם בניו של אברהם, ואני גאה להיות שייך לו". ביתם האמצעית, שרה, ידועה יותר כאלופת העולם באגרוף תאילנדי, ומביאה רוב נחת לאביה.
בהודו היית שייך לקאסטה הגבוהה, ועכשיו אתה יהודי פשוט. איך אתה מרגיש לגבי זה?
"היום כיהודי, הפסקתי להתייחס לקאסטות, להירככיה החברתית. היהדות לא נותנת להתייחס למישהו כנחות, או כעליון. זה החלק הכי טוב בה. יש לך קו ישיר לה'. רק הנקודה הזאת הופכת את היהדות לטובה מכל מערכת אמונות אחרת. זה רק אתה והוא, ושום דבר ביניכם".