שתף קטע נבחר

מבנגקוק באהבה: 5 מתכונים עם מחית קארי

חשבתם שלהכין אוכל תאילנדי זה קשה? אז חשבתם! רות אוליבר מגישה 5 מתכונים מהמזרח הרחוק עם קארי: כדורי עוף בקארי עגבניות שרי, קארי ירקות עם אטריות נודלס ועוד

לפני שמתחילים - 3 דברים שלא ידעתם על קארי

מי את - מחית קארי? תערובת רטובה, המורכבת מעלים, שורשים וגבעולים (למון גראס, עלי קפיר ליים, גלנגל, ג'ינג'ר), שום, בצל וכמובן צ'ילי. הכל כתוש למשחה ממש כמו פסטו. חשוב שלא להתבלבל עם תערובת התיבול ההודית, שבה התבלינים משתייכים למשפחת התבלינים החמים, לעומת התבלינים הרעננים והעוקצניים הקיימים במחית התאילנדית.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

 (צילום: אילן נחום) (צילום: אילן נחום)
(צילום: אילן נחום)

 

אדום-ירוק-צהוב. את צבע המחית קובעים לרוב הפלפלים: אדומים או ירוקים (למחית הירוקה מוסיפים גם כוסברה). המחית הצהובה מקבלת את צבעה מכורכום וקליפת לימון.

 

איך משתמשים? באופן מסורתי פותחים את המחית המרוכזת על ידי טיגון בשמן או בערבוב עם מעט חלב קוקוס, כדי שהטעמים ישתחררו, וממשיכים בבניית הרוטב. מומלץ להוסיף את המחית בהדרגה, כדי לחוש את החריפות שלה. ככל שהמחית טרייה, כך היא יותר חריפה.

 

קיצור דרך - אין לכם קארי בבית?

  • קארי ירוק מאולתר: מערבבים 4 כפות סחוג ירוק עם כף ג'ינג'ר מגורר, כף למון גראס קצוץ דק (או 2 כפות מיץ לימון) ו-2 כפות עלי כוסברה קצוצים דק.

 

  • קארי אדום מאולתר: מערבבים 4 כפות סחוג אדום עם כף ג'ינג'ר מגורר, כף למון גראס קצוץ דק (או 2 כפות מיץ לימון), 2 כפות בצל מגורר וכף שמן.

 

כדורי עוף בקארי עגבניות שרי

החריפות של הקארי האדום משתלבת מצוין עם המתקתקות הטבעית של עגבניות השרי.

 

גיוון:

ממירים את עגבניות השרי בעגבניות תמר, חתוכות לקוביות גדולות.

 

המרכיבים ל-6 מנות:

 

לקציצות:

350 גרם חזה עוף (או פרגיות) טחון

3 כפות כוסברה קצוצה

1 פרוסת לחם (החלק הרך בלבד), מושרית במים וסחוטה

1 ביצה גדולה

מלח ופלפל שחור טחון טרי

שמן לטיגון חצי עמוק

 

לרוטב:

2 סלסילות קטנות (1.5 ק"ג) עגבניות שרי חצויות

5 כפות שמן תירס

3 שיני שום חצויות

1 בצל חצוי ופרוס

1 כף סוכר

1-1.5 כף משחת קארי אדומה

מיץ מ-1/2 לימון

1 פחית חלב קוקוס

מלח ופלפל שחור טחון טרי

1/2 צרור כוסברה

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הקציצות: מערבבים חזה עוף עם לחם, כוסברה, ביצה, מלח ופלפל. מתקבלת תערובת די דביקה, וזה בסדר. מעבירים למקרר לחצי שעה.
  2. מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק, מעצבים קציצות בעזרת 2 כפות ומטגנים 2-3 דקות עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
  3. מכינים את הרוטב: מרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים עגבניות שרי עם 3 כפות שמן ושום ומשטחים בתבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות  כ-10 דקות.
  4. מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ומאדים בצל להזהבה קלה. מוסיפים סוכר ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים קארי ומיץ לימון ומערבבים לרוטב אחיד.
  5. מבשלים יחד ומגישים: מוסיפים את הקציצות ואת עגבניות השרי עם הנוזלים מהתבנית. מערבבים ומוסיפים חלב קוקוס. מביאים לרתיחה, מתבלים ומבשלים עוד 5 דקות. מוסיפים מעט מהכוסברה, מערבבים וממתינים כ-5 דקות לפני ההגשה.
  6. מוזגים לצלחת הגשה, מטפטפים על הכל מעט מהרוטב ומקשטים בעלי כוסברה.

 

 (צילום: אילן נחום)
(צילום: אילן נחום)

 

קארי ירקות ואטריות נודלס

מנה צמחונית לאמצע השבוע עם בטטות, פלפלים ותרד. את הנודלס מוסיפים רק בשביל הפריכות. 

 

המרכיבים ל-4 מנות:

2 כפות שמן תירס

1 כרישה (החלק הלבן) פרוסה

3 שיני שום קצוצות

2 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ

1-1.5 כף מחית קארי ירוקה

1 כף סוכר

1 כף ג'ינג'ר מגורר

1 גבעול למון גראס (החלק הלבן), מעוך וקצוץ

1 פחית חלב קוקוס

1/2 כוס מים או מרק צח

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

מלח ופלפל שחור גרוס

150 גרם עלי תרד, ללא גבעולים

50 גרם (חבילה) נודלס ללא בישול, שבורות

1/4 צרור כוסברה, קצוצה גס

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בווק, מוסיפים כרישה ומטגנים 3 דקות עד הזהבה. מוסיפים שום, בטטות ופלפל ומקפיצים 5 דקות עד שהבטטות מזהיבות. מוסיפים קארי, סוכר, ג'ינג'ר ולמון גראס ומטגנים עוד דקה עד שעולה ריח.
  2. מוסיפים חלב קוקוס, מרק, מיץ לימון, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים 4-5 דקות עד שהבטטות רכות.
  3. מוסיפים תרד ואטריות שבורות, מערבבים ומסירים מהכיריים. ממתינים שיתרככו ויספגו מרוטב הקארי, טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מפזרים כוסברה ומגישים.

 

באותה שיטה מכינים גם: 
  • קארי ירקות וטופו: מתחילים בטיגון 250 גרם קוביות טופו ומוציאים מהווק. ממשיכים לפי המתכון, ומחזירים את הטופו לקראת סוף ההקפצה. ממשיכים לפי המתכון.

 

  • קארי ירקות ועוף: מתחילים בהקפצה של 400 גרם רצועות חזה עוף 2-3 דקות ומוציאים מהווק. ממשיכים לפי המתכון, ומחזירים את העוף לקראת סוף ההקפצה. ממשיכים לפי המתכון.

 

קארי פרגיות, אננס וקשיו

תבשיל טרופי עם שילוב טעמים מתוק-חריף-חמוץ. אפשר להשתמש באננס מקופסה, אם כי הטרי טעים בהרבה. מגישים על אורז לבן.

 

המרכיבים ל-6 מנות: 

8 נתחי פרגיות, חתוכים ל-2-3 נתחים 

1/4 כוס שמן תירס

2 כפות סוכר - לא חובה

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כוס קוביות אננס, טרי או משומר

1 כפית מחית קארי ירוקה או צהובה

2 שיני שום קצוצות

1 כף קורנפלור

3/4 כוס חלב קוקוס

1/2 כוס ציר עוף

סרט קליפה מ-2 לימונים

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1/2 צרור כוסברה, קצוצה דק

50 גרם אגוזי קשיו קלויים, קצוצים גס

 

להגשה:

אורז לבן מבושל

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים 3 כפות שמן בווק או במחבת, מוסיפים סוכר ומערבבים 2 דקות להמסתו. מוסיפים אננס ומטגנים דקה-שתיים לזיגוג. מוציאים ושומרים בצד.
  2. מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל ומטגנים באותו ווק או מחבת 2 דקות מכל צד להזהבה, מוציאים ושומרים בצד.
  3. מחממים את השמן הנותר, מוסיפים קארי ומערבבים עד שעולה ריח. מוסיפים שום וקורנפלור ומערבבים.
  4. יוצקים חלב קוקוס וציר תוך כדי ערבוב ומביאים לרתיחה. מוסיפים מיץ וקליפת לימון, כוסברה ומלח ופלפל ומבשלים עוד 3 דקות. מחזירים את הפרגיות לרוטב, מביאים לרתיחה ומבשלים 15-10 דקות עד שהעוף מוכן. מחזירים את האננס, מוסיפים קשיו ומערבבים. מגישים עם אורז לבן.

 

באותה שיטה מכינים גם: 

קארי סינטה, אננס וקשיו: ממירים את הפרגיות ב-500 גרם רצועות סינטה. מקפיצים אותן 3 דקות, ומחזירים לרוטב עם האננס.

 

 (צילום: אילן נחום) (צילום: אילן נחום)
(צילום: אילן נחום)

 

קציצות דג ברוטב קארי

מתכון מתוך הספר "ששת במזרח", בהוצאת "על השולחן": רוטב עשיר ופיקנטי, שעוטף קציצות מעקצצות ורכות עם הרבה רצועות פלפל פריכות מסביב.

 

המרכיבים ל-4 מנות:

 

לקציצות:

700 גרם פילה דג לבן טחון

2 כפות שבבי קוקוס

1 גבעול בצל ירוק, קצוץ דק

1 ביצה

1 כפית מחית קארי ירוקה

מלח

 

לרוטב:

1-2 כפיות מחית קארי ירוקה

1 כפית שמן

1 פחית חלב קוקוס

2 פלפלים ירוקים, חתוכים לרצועות דקיקות

 

להגשה:

אורז מאודה

3 כפות עלי כוסברה קצוצים

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים, מעצבים קציצות קטנות ומניחים במקרר למשך חצי שעה להתייצבות.
  2. מכינים את רוטב הקארי: מטגנים מחית קארי במעט שמן 2-3 דקות ומוסיפים חלב קוקוס. מבשלים 3 דקות על סף רתיחה עד שהרוטב מסמיך מעט, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מבשלים הכל ומגישים: מוסיפים פלפל ירוק ואת קציצות הדג ומבשלים 3-5 דקות בבעבוע עדין, כך שהרוטב ישמור על מרקמו והקציצות יהיו עשויות אך לא יתייבשו בפנים. מגישים על אורז לבן. כדאי לפזר מעל עלי כוסברה קצוצים.

 

באותה שיטה מכינים גם: 

קציצות בקר בקארי ירוק: ממירים את הדג בכמות זהה של בשר בקר או טלה טחון.

 

קציצות בקר בקארי ירוק (צילום: אילן נחום)
קציצות בקר בקארי ירוק(צילום: אילן נחום)

 

אטריות צלופן עם שרימפס ועוף בקארי ירוק

תבשיל קארי מסינגפור ללא חלב קוקוס.

 

המרכיבים ל-4 מנות: 

150 גרם אטריות שעועית דקיקות (ורמיצ'לי, צלופן, זכוכית)

4 כפות שמן תירס

2 שיני שום, קצוצות דק

250 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות דקות

250 גרם שרימפס, קלופים ונקיים

1 בצל גדול, חתוך לרצועות בעובי 1/2 ס"מ

2 כפיות מחית קארי ירוקה

150 גרם שעועית ירוקה צעירה, חתוכה לחתיכות קטנות

1 גזר, חתוך לרצועות דקיקות באורך 3 ס"מ

מלח

1 כפית סוכר

2 כפות רוטב סויה

200 גרם נבטי שעועית

 

לקישוט:

2 בצלים ירוקים קצוצים

 

אופן ההכנה: 

  1. משרים אטריות שעועית בקערה עם מים רותחים למשך 5 דקות (או חצי שעה במי ברז) עד שהן מתרככות. מסננים.
  2. מחממים ווק עם 2 כפות שמן. מוסיפים שום, עוף ושרימפס ומערבבים 2 דקות עד שהעוף והשרימפס מחליפים צבע והם כמעט מוכנים. מוציאים לצלחת.
  3. מחממים בווק עוד 2 כפות שמן, מוסיפים רצועות בצל וקארי ומטגנים-מערבבים 3 דקות. מוסיפים שעועית ירוקה, גזר, מלח וסוכר ומקפיצים 2 דקות.
  4. מוסיפים את האטריות והסויה ומקפיצים עוד דקה. מוסיפים נבטי שעועית ואת העוף והשרימפס ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים בצל ירוק ומגישים.

 

באותה שיטה מכינים גם: 

אטריות צלופן עם עוף בקארי ירוק: ממירים את השרימפס ב-500 גרם רצועות חזה עוף.

 

 (צילום: אילן נחום) (צילום: אילן נחום)
(צילום: אילן נחום)


 

המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אילן נחום
קציצות בקר בקארי ירוק
צילום: אילן נחום
מומלצים