שתף קטע נבחר

האב מבטיח: אמשיך להיאבק עד שאמול את בני

בראיון ראשון ל-ynet מבהיר אבי תינוק המריבה כי לא אמר נואש, ויפנה לבית המשפט לענייני משפחה בבקשה שיותר לו למול את בנו. "אני לא רוצה שבני יהיה חריג בחברה, ומאמין שבית המשפט יבין שזו טובת הילד - והיא קודמת לכל. זה מייגע", הוסיף, "אבל בסוף אשיג את המטרה. לא אתייאש"

ב"משפט שלמה" של ברית המילה שנחתם אתמול (יום א') בבית המשפט העליון, לא היו מנצחים גדולים. האם אמנם השיגה את ביטול החיוב למול את בנה בן השנה בניגוד לרצונה, ואף את ביטול הקנסות בסך 500 ש"ח לכל יום עיכוב בביצוע המילה, שהשית עליה בית הדין הרבני. אך את השאלה העקרונית - למול, או לא למול - הותיר בית הדין פתוחה להכרעת הערכאות המתאימות. שעות ספורות לאחר פרסום פסק הדין התקדימי, הבהיר אבי התינוק כי לא יחדל ממאבק, עד שיותר לו למול את בנו.

 

<<עוד חדשות ועדכונים - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

בראיון ראשון ל-ynet סיפר האב על "ערב לא פשוט" שעבר עליו לאחר פסיקת בג"ץ, אך ציין כי ברור לו שהמילה האחרונה טרם נאמרה: "ההחלטה של בג"ץ הינה רק בעניין הסמכות של בית הדין הרבני, ואני לא אומר נואש", אמר. "נמשיך הלאה, נפנה לבית הדין לענייני משפחה - ונמשיך שם. אני מאמין ששם נקבל את הסעד המבוקש, ויתנו לי למול את בני - לטובתו". האב אמר עוד, כי מעורכי דינו למד שבמקרים דומים בעבר, פסקו כי טובת הילד היא ברית המילה - "ואני מאמין שכך יהיה גם כאן".  

 

 

האב טען כי "אם 97 אחוזים מהילדים בארץ עוברים ברית מילה, אז כמובן שאני לא רוצה שילד שלי יהיה חריג ושונה בחברה, ואני מאמין שבית המשפט יקבל את זה, ויבין שזו טובת הילד - והיא קודמת לכל. זה מייגע, אבל בסוף נשיג את המטרה. לא נתייאש".

 

"מאמין שיתנו לי למול את בני לטובתו". האב עם בנו ()
"מאמין שיתנו לי למול את בני לטובתו". האב עם בנו

 

בעבר טען האב באמצעות באי-כוחו, כי זוגתו לשעבר פועלת בטקטיקה הזו, בניסיון להשיג את מטרותיה בהליך הגירושין. היום הוא נשמע אחרת: "אני כבר מבולבל", הודה, "האם זה חלק ממאבק הגירושין - או שהיא נכנסה לכל מיני חרדות בגלל כל מיני חומרים שקראה, כמו שהיא מספרת. יכול להיות שזה שילוב של השניים".

 

"לא רוצה שהוא יהיה חריג"

"אין לי רצון להיכנס למאבקים עם האם", הוא מבהיר. "מה שחשוב כאן ומעל הכל, זה רק טובת הילד, לא טובתי ולא טובתה. הוא לא צריך

לסבול בגלל מאבק הגירושין. אני לא רוצה שהוא יהיה חריג ושונה. לא רוצה שיגדל וישאל אותי שאלות, ינסה להבין למה הוא שונה - ולא אוכל לספק לו תשובות. אז אשאיר את זה לבית הדין לענייני משפחה שייתן את התשובות, ואני מאמין שיהיה בסדר".

 

עו"ד דותן צור ועו"ד יצחק חג'אג' שייצגו את האב, מסרו כי יפנו ככל הנראה לבית המשפט לענייני משפחה "כפי שהמליץ בית המשפט העליון, ואנו מניחים שאת סעדנו נקבל שם לטובת הילד כפי שכבר נקבע במקרים קודמים, שמשום מה לא גררו פולמוס תקשורתי מאחר ולא היו מעורב בהם טריבונל דתי".

 

מהאגף לסיוע משפטי במשרד המשפטים, שייצג את האם במסגרת העתירה, נמסר בתגובה כי "האגף מברך על החלטת בג"ץ שקיבל את עמדתנו, לפיה שאלת ברית המילה איננה ניתנת לכריכה אגב סכסוך הגירושין בבית הדין הרבני. מדובר בסוגיה כבדת משקל, ומן הראוי כי היא תידון לעומק על כל היבטיה והשלכותיה, במנותק משאלת הגירושין של בני הזוג, על ידי הערכאה המוסמכת לכך".

 

האם נוצר תקדים מסוכן?

בראיון שהעניקה ל-ynet בעבר, טענה האם כי בעלה "יותר חילוני" ממנה, ותיארה הסכמה הדדית שלא למול את התינוק. "ההתנגדות למול את בני הגיעה לאחר שנחשפתי לכל המידע בנושא, ולמדתי וחקרתי. הבנתי שיותר בריא לא לעשות ברית מילה, ללא כל קשר להליך הגירושין... הוא לא התנגד, הייתה שתיקה של שנה - ואז זה עלה לראשונה בבית הדין הרבני. אני קיבלתי פיק ברכיים, הייתי בשוק טוטלי".

 

"אני כבר מבולבל, האם זה חלק ממאבק הגירושין - או שהיא נכנסה לכל מיני חרדות בגלל כל מיני חומרים שקראה, כמו שהיא מספרת" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"אני כבר מבולבל, האם זה חלק ממאבק הגירושין - או שהיא נכנסה לכל מיני חרדות בגלל כל מיני חומרים שקראה, כמו שהיא מספרת"(צילום: גיל יוחנן)

 

היא גוללה אז כי בדיון שנערך ללא נוכחותה - קם הבעל והעלה את טענת ברית המילה, "והופתעתי לגמרי. תוך שלוש שעות כבר התקבלה ההחלטה, ללא שניתנה לי האפשרות להגיב. פשוט שלפו את הטענה הזו, ובית הדין קפץ וחגג על העגלה".

 

כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, לפני כשבעה חודשים מחה בית הדין הגדול בהחלטתו על התנגדות האם לקיום הברית – דבר שהדיינים לא נתקלו בו במסגרת תיק גירושין במשך עשרות שנים, והזהירו מפני תקדים שיהפוך את העניין לכלי שימושי להישגים במאבקים דומים.

 

בהחלטתם ציינו הדיינים כי "עיכוב ברית המילה עלול לעכב אדם זה מלהינשא כדת משה וישראל - דבר שנתון ללא ספק בסמכותו של ביה"ד". אבל היום קבע בג"ץ בהחלטה תקדימית גררה ביקורת נוקבת מצד בכירי הממסד הרבני, כי "בית הדין הרבני היה נטול סמכות לדון במחלוקת בעניין ברית המילה, ויש מקום לביטול כל ההחלטות שניתנו בעניין". בהחלטה שהתקבלה ברוב של שישה מול אחד נקבע, כי אין זה בסמכות בית הדין הרבני לכרוך את עניין ברית המילה במשפט גירושין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"ערב לא פשוט". האב עם "תינוק המריבה"
מומלצים