שתף קטע נבחר

פינק אותי: קינוח טפיוקה ורוד עם פירות יער

מיכל וקסמן נסערת מדי בכדי להתרכז בבישולים מורכבים. פתיתי טפיוקה צוננים עם קוקוס ופירות יער שבושלו בתוכו מצליחים, ולו אך לרגע, להשכיח את המציאות המטלטלת. סיפורון ומתכון

שישי בבוקר מול הים. בשוק שקט שאין בו זכר לטירוף הדביק של ימי שיגרה. כולם מתנהלים בשקט יעיל, מתעניינים איך עבר הלילה ואיך שרדו המגדלים מהדרום את ההפצצות שאחרי הדיבורים על הפסקת האש שהפכה למלחמה בהילוך מתקדם.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

בחנייה יש מקום בשפע. גם בדוכנים ניכרת הפחתה משמעותית. חלק מהצפוניים לא הגיעו כי העדיפו להישאר מחוץ לטווח הסכנות, חלק מהדרומיים לא הגיעו כי לא הצליחו לקטוף מספיק סחורה, חלק צימצמו נוכחות בידיעה שכוח הקנייה גם הוא לא כתמול שלשום.

 

המכורים הקבועים של שוק שישי בבוקר ממלאים בנחישות סלים וארגזים כמו מנסים להתנחם בפירות יער צפוניים שמותירים אחריהם כתמי מתיקות, מנגו מאיה ראשון שהבשיל על העץ בלי שום הבחלה וענפים של ליצ'י עמוסי פירות אדומים קשיי קליפה ורכי לב שמתפוצצים בפה, ממלאים אותו במיץ טרופי חמוץ-מתוק כמו ד"ש רגעי מארצות רחוקות ושפויות יותר. 

 (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

הבריזה נעימה, החום פחות מעיק מהצפוי. הסוסים בקרוסלה על הדק מסתובבים בנחת חסרת מודעות. על החוף מתנפצים גלים של ים סוער במידה, שמזמינים לבהות בהם עד אובדן אחיזה במציאות מטלטלת שאין בה נחמה.

 

טפיוקה קוקוס ופירות יער

חוסר שקט שורר בימים האחרונים גם אצלי במטבח. חם מכדי להדליק תנור, סוער מכדי להתרכז בבישולים מורכבים. שואפת לקרירות רכה ונעימה, צבעונית ומשמחת, מתוקה ומרגיעה לצלול לתוכה. פתיתי טפיוקה שקופים שהצטננו במקרר, שוחים בשלולית ורדרדה של חלב קוקוס ופירות יער שבושלו בתוכו והעניקו לו מצבעם. נעים וטעים.

 

ועוד משהו: אל תיבהלו ממחיריהם הגבוהים יחסית של פירות היער. צריך פה ממש מעט מהם -  קצת טעם, קצת צבע, קצת יופי. לא יותר.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)
 

 

המרכיבים ל-2-4 מנות: 

2 כוסות מים

1/4 כוס טפיוקה

1.5-2 כפיות סוכר

1 כוס פירות יער מכל מיני סוגים (או יותר)

1/2 כוס נוזל אגוזי קוקוס

 

להגשה:

עלי נענע

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הטפיוקה: בסיר לא גדול מביאים מים לרתיחה. מוסיפים טפיוקה. מערבבים ומבשלים ללא מכסה בבעבוע מתון 20-25 דקות עד שהטפיוקה שקופה לגמרי ללא נקודות לבנות. מעבירים לקערה. מקררים לטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר.
     (צילום: מיכל וקסמן)
    (צילום: מיכל וקסמן)
  2. מכינים את רוטב פירות היער והקוקוס: בסיר קטן מערבבים סוכר, נוזל קוקוס ו-4-5 פירות יער, איזה שבוחרים. מביאים לרתיחה. מבשלים דקה-שתיים ברתיחה תוך מעיכת הפירות לתוך נוזלי הקוקוס כך שייצבעו בוורוד. מורידים מהאש. מסננים וזורקים את שאריות הפרי. מקררים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר.
  3. מרכיבים את המנה: מוסיפים את נוזל הקוקוס הוורוד לטפיוקה, ומערבבים היטב עד שהטפיוקה נוזלית יותר והבועות השקופות שבתוכה נפרדות זו מזו.
  4. הגשה: מחלקים את הטפיוקה לקעריות. מפזרים בכל קערית תערובת של פירות יער טריים, מקשטים בכמה עלי נענע טריים ואוכלים מיד.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

ואם כבר פירות קיץ, קוקוס וטפיוקה אז הנה עוד כמה דברים טעימים, קרירים ומשמחים שאפשר להכין מהם:

גלידת מנגו וקרם קוקוס בלחיצת כפתור

קרם מנגו וקוקוס עם פתיתי טפיוקה קרירים

 

 

לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

 

לכל הטורים של מיכל וקסמן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
צבעונית ומשמחת. טפיוקה קוקוס ופירות יער
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים