שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אופים עם הילדים: מאפינס ירקות
    מה עושים עם ילדים שלא אוהבים ירקות ורוצים רק מתוקים? שלישיית מתכוני מאפינס מלוחים לילדים שטומנים בחובם ירקות - תירס, פטריות וברוקלי. ללכת עם, להרגיש בלי

    ידוע שילדים אוהבים מאפינס. אבל מאפינס לא חייבים להיות מתוקים - אפשר להשתמש בתבנית השקעים של המאפינס בשביל להכין פשטידות אישיות מזינות, מלאות בירקות, שיכולות לשמש כארוחת ערב קלה.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    זוהי דרך מצוינת לתת לילדים ירקות שלא תמיד הם מסכימים לאכול בצלחת. בנוסף, נוחות האכילה של המאפינס, שלא מצריכה סכין ומזלג, הופכת אותם לפריט אידיאלי לקחת לפיקניק או לים. המאפינס שלפניכם קלים מאוד להכנה והילדים יכולים לעזור בהכנתם (או אפילו להכין לבד). במרבית המקרים כל מה שנדרש הוא לחתוך את הירקות, לערבב את המצרכים ולהכניס לתנור.

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

    מאפינס ברוקולי

    אחד המאכלים האהובים על בתי, שבדרך כלל לא ששה לאכול ברוקולי בצורתו הגולמית ולוקח השראה מפשטידת הברוקולי של סבתא:

     

    המרכיבים ל-12 מאפינס גדולים או 24 קטנים:

    800 גרם ברוקולי טרי וחלוט 5 דקות במים רותחים או קפוא ומופשר , קצוץ גס או מופרד לפרחים קטנים

    4 ביצים

    2 כפות קמח תופח מלא

    1 מיכל שמנת לבישול (15% שומן)

    1/2 גביע יוגורט

    2 כפות שמן זית

    1/2 כוס פיסטוק קצוץ

    1/4 כפית פלפל שחור

    1/4 כפית ג'ינג'ר טחון

    מלח ופלפל

    שומשום מלא או רגיל

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים. יוצקים את הבלילה לתבנית שקעים משומנת עד לכיסוי השקע. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות.
    2. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל שומשום ומחזירים לעוד 20-25 דקות אפייה או עד שהמאפינס יציבים במרקמם וזהובים.

     

    מאפינס תירס

    הכי מהיר שיש - פשוט מערבבים ואופים.

     

    המרכיבים ל-12 מאפינס גדולים או 24 קטנים:

    800 גרם גרגירי תירס קפוא

    3 ביצים

    1 גביע יוגורט

    200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת

    1/2 כוס קמח – מומלץ כוסמין או קמח מלא

    1/4 כוס חלב

    מלח – לפי הטעם

     

    אופן ההכנה:

    1. שופכים מים רותחים על התירס, משרים לכמה דקות ומסננים.
    2. מערבבים את כל המרכיבים ויוצקים לתבנית שקעים משומנת. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 40-35 דקות או עד שהמאפינס יציבים במרקמם וזהובים.

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

    מאפינס פטריות ותרד

     

    המרכיבים ל-12 מאפינס גדולים או 24 קטנים:

    2 סלסילות פטריות שמפיניון

    כ-400 גרם עלי תרד טריים ושטופים או1/2 שקית של עלי תרד קפואים

    2 ביצים

    1 גביע גבינה לבנה

    2 כפות חיטה (נבט חיטה) – לא חובה

    מלח ופלפל

    שמן זית לטיגון

     

    אופן ההכנה:

    1. מפרידים את רגלי הפטריות מהכובע, פורסים את הפטריות ומטגנים במעט שמן זית עד שהן מתחילות להזהיב. מוסיפים את התרד למחבת עם הפטריות לכמה דקות נוספות. מעבירים לקערה ומניחים להתקרר מספר דקות בטמפטורת החדר.
    2. מוסיפים לקערה ביצים, גבינה, נבט חיטה, מלח ופלפל. מערבבים היטב ויוצקים לתבנית שקעים משומנת. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 40-35 דקות או עד שהמאפינס יציבים במרקמם וזהובים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים