שתף קטע נבחר

חביתת ירק: הדור הבא

רגע לפני שחוזרים ללימודים - שמיניית מתכונים שמרימים את חביתת הירק של ארוחת הבוקר ושל כריכי הפסקת העשר - עי'גה בעיראקית - לגבהים חדשים. בתפריט: עיג'ה כתומה, ירוקה, עם גבינות או פלפלצ'ומה וגם המתכון המסורתי והמנצח

עיג’ה פלפלצ’ומה

פלפל צ’ומה הוא משחה אדומה בוהקת מפלפלים חריפים ושום, מתנה שכדאי לאמץ מהמטבח הטריפוליטאי.

 

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

המרכיבים ל-3 מנות: 

שמן קנולה או זית לטיגון

1 בצל גדול קצוץ (דק או עבה, כרצונכם)

4 ביצים

2 כפות קמח - אפשר להחליף בפירורי לחם או בקמח מצה 

צרור פטרוזיליה או תערובת של פטרוזיליה וכוסברה קצוצים

1 כף פלפל צ’ומה

מלח, פלפל שחור גרוס

 

להגשה:

סלט טונה

פלפל צ’ומה

לימונים כבושים

סלט ירקות

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל מרכיבי הלביבות לעיסה. מחממים מחבת עם שמן, יוצקים לביבות בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים.
  2. הגשה: מגישים עם סלט טונה מתובל בפלפל צ’ומה, לימונים כבושים וסלט ירקות קצוץ טרי.

 

 (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
(צילום: דניה ויינר )

 

רוצים עוד מתכוני חזרה לבית הספר? כנסו לעמוד "עשר של הפסקה - ספיישל חזרה ללימודים "

 

עיג’ה בשר

במקור יוצאי חלבּ שבסוריה מכינים אותה מבשר בקר טחון ופטרוזיליה, אך טלה טחון הוא גרסה מבורכת. גם בעשבים מומלץ לגוון עם תערובת של פטרוזיליה וכוסברה, ובגרסת הטלה גם נענע קצוצה משלימה את החוויה לארומטית במיוחד.

 

המרכיבים ל-3 מנות: 

שמן זית לטיגון - אפשר להשתמש בשמן אחר לפי הטעם 

200 גרם בשר בקר או בקר וטלה מעורבים, טחונים

1 בצל גדול קצוץ (דק או עבה, כרצונכם)

4 ביצים

2 כפות קמח - אפשר להחליף בפירורי לחם או בקמח מצה

3/4 כוס תערובת פטרוזיליה, כוסברה ונענע קצוצים

מלח, פלפל שחור גרוס

3-2 כפות צנוברים קלויים - לא חובה

 

ללביבה מבושמת במיוחד:

1/2 כפית בהראט

1/2 כפית קינמון טחון

 

להגשה:

פיתות תימניות או פוקאצ’ה, משוחות בשמן זית וזעתר

בצל אדום, פרוס לטבעות

עלי רוקט או עוד מהעשבים שבבלילה

טחינה או מיונז

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את כל המרכיבים למרקם אחיד. מחממים מחבת עם שמן, צרים מהתערובת לביבות מעט פחוסות בעזרת כף ויוצקים למחבת. מטגנים משני הצדדים עד הזהבה עמוקה.
  2. מוציאים מהמחבת מניחים מיד על פיתה (כדי שהלחם יספוג את השומן). מגישים עם טבעות בצל, רוקט וטחינה או מיונז.

 

 (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
(צילום: דניה ויינר )

 

עיג’ה כרישה וזיתים

חיבור כובש בין קונספט הלביבה לשילוב הטעמים הבולגרי של כרישה, זיתים וגבינות. עשב התיבול המוביל כאן הוא עירית. אם יש זיתי קלמטה, השתמשו בהם, אך גם אם אין אל תוותרו על הכנת המתכון.

 

המרכיבים ל-3 מנות:

שמן זית לטיגון - אפשר להשתמש בשמן אחר לפי הטעם

1 גבעול כרישה, חצוי לאורכו ופרוס דק

20 גרם חמאה

50 גרם גבינה בולגרית מגוררת

30 גרם גבינת קשקבל או גבינה צהובה מגוררת

1 בצל גדול קצוץ

4 ביצים

2 כפות קמח - אפשר להחליף בפירורי לחם או בקמח מצה 

10 זיתים מגולענים (רצוי מזן קלמטה)

צרור עירית קצוצה

מלח, פלפל שחור גרוס

 

להגשה:

שמנת חמוצה מתובלת במלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מאדים את הכרישה בחמאה עד לריכוך, מצננים ומערבבים בקערה יחד עם יתר מרכיבי תערובת הלביבות.
  2. מחממים מחבת עם שמן, יוצקים לביבות בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
  3. מגישים עם שמנת חמוצה מתובלת במלח ופלפל שחור גרוס.

 

עיג’ה קישואים, גבינה בולגרית ושמיר

כדאי להגיש עם כף גדושה של צזיקי או יוגורט מתובל בשום ועשבי תיבול.

 

המרכיבים ל-3 מנות:

שמן זית לטיגון - אפשר להשתמש בשמן אחר לפי הטעם

200 גרם קישואים מגוררים

50 גרם גבינה בולגרית מגוררת

30 גרם גבינת קשקבל או עמק מגוררת

1 בצל גדול קצוץ

4 ביצים

2 כפות קמח - אפשר להחליף בפירורי לחם או בקמח מצה

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

1/2 צרור שמיר קצוץ

מלח, פלפל שחור גרוס

 

להגשה:

צזיקי או יוגורט מתובל בשום ועשבי תיבול

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים יחד את כל המרכיבים לתערובת הלביבות.
  2. מחממים מחבת עם שמן, יוצקים לביבות בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
  3. מגישים עם צזיקי או יוגורט מתובל בשום ועשבי תיבול.

 

 (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
(צילום: דניה ויינר )

 

עוד 4 עיג'ות בקלי קלות

 

5. עיראקית

מערבבים 2 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים עם כוס פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ ו-4 ביצים.

 

6. כתומה

מערבבים דלורית מבושלת ומעוכה עם כף אריסה, 1/2 כוס כוסברה ו-4 ביצים.

 

7. ירוקה

מערבבים 2 כוסות תרד קצוץ עם תפוח אדמה מבושל ומגורר ו-4 ביצים.

 

8. איטלקית

מערבבים 1/2 כוס גבינת מוצרלה טרייה קצוצה, 2 כפות זיתים קצוצים, כף פסטו, 3 עגבניות מיובשות קצוצות ו-4 ביצים.

 

 (צילום: דניה ויינר ) (צילום: דניה ויינר )
(צילום: דניה ויינר )

 

המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניה ויינר
על פוקאצ'ה. עיג'ה בשר
צילום: דניה ויינר
מומלצים