שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    עוגות דבש ללא גלוטן: 3 מתכונים
    אין כמו עוגת דבש לפתחה של שנה חדשה, גם למי שנמנע מגלוטן. שלישיית מתכונים בלי קמח חיטה וללא גלוטן - עוגת דבש שילדים אוהבים, עוגות דבש אישיות עם תאנים וגם עוגת דבש עם תפוחים

    עוגות דבש אישיות עם תאנים

    אין כמו עוגה אישית וטעימה לפתחה של שנה חדשה. את הקמחים שבמתכון קל מאד להשיג בחנויות המוכרות מוצרים ללא גלוטן, וכל הרכיבים יחדיו מעניקים תחושה חגיגית במיוחד.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    המרכיבים ל-12 יחידות או ל-8 קוקטים:

     

    המרכיבים:

    1 כוס קמח אורז

    1 כוס קמח שקדים (120 גרם)

    1/2 כפית קסנטאן גם (להשיג בחנויות המוכרות מוצרים ללא גלוטן)

    3/4 כפית אבקת אפייה

    1/2 כפית סודה לשתייה

    1 כפית קינמון

    1/4 כפית מלח

    2/3 כוס שמן (150 מ"ל)

    3/4 כוס סוכר (150 גרם)

    3 ביצים גדולות

    1/4 כוס דבש + 3 כפות דבש לזילוף מעל העוגות

    1/4 כוס (60 מ"ל) מים פושרים, מעורבבים עם כפית שטוחה של קפה נמס

    150 גרם תאנים מיובשות, מושרות במים חמים למשך 15 דקות (במידה והתאנים טריות - אין צורך בהשרייה)

     

    אופן ההכנה:

    1. משמנים תבנית 12 שקעים. בקערה גדולה מנפים היטב את הקמחים עם הקסנטאן גם, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח. בקערה שנייה מערבבים במיקסר את השמן עם הסוכר, ומערבבים פנימה את הביצים.
    2. מוסיפים 1/4 כוס דבש ואת הקפה, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ויוצקים לתוך תבנית השקעים המשומנת.
    3. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך כ-15-20 דקות, או עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא עם מעט פירורים עליו. מצננים מעט.
    4. שופכים את הדבש שנותר לסיר קטן, מוסיפים את התאנים ומחממים כ-2-3 דקות על אש נמוכה. מוזגים מעל לעוגות האישיות החמות ומגישים.

     

     (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
    (צילום: דודו אזולאי)

      

    עוגת דבש נימוחה עם תפוחי עץ

    שילוב של תפוח עם דבש הוא קלאסי וכך גם העוגה הזו, היא טעימה, פשוטה להכנה ונהדרת לאירוח. ניתן להכינה במיקסר או בקערת ערבוב.

     

    המרכיבים ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ:

    1/2כוס קמח טפיוקה (60 גרם)

    1/2 כוס קמח אורז (60 גרם)

    1/4 כפית

    קסנטאן גם (להשיג בחנויות המוכרות מוצרים ללא גלוטן)

    1 כוס (120 גרם) קמח קונדיטור של אשבל (הקמח המסובסד), מנופה

    1 כפית אבקת אפייה

    1/2 אבקת כפית סודה לשתייה

    1/2 כפית תבלין קינמון

    1/4 כפית ציפורן

    150 מ"ל שמן שמן קנולה (2/3 כוס)

    1 כוס סוכר (200 גרם)

    3 ביצים

    1/4 כוס מחית תפוחי עץ

    1 כפית תמצית וניל טהור

    1/4 כוס דבש תמרים (סילאן)

    2 תפוחי עץ מסוג גרני סמית, קלופים ומגוררים על פומפייה

    1/4 כוס מים (60 מ"ל)

    1/4 כפית מלח

    אבקת סוכר, לקישוט

     

    לשימון:

    תרסיס שמן קנולה

     

    אופן ההכנה:

    1. משמנים את התבנית בתרסיס שמן. בקערה גדולה, מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה, סודה לשתייה, תבלינים ומלח.
    2. בקערה אחרת, מערבבים את השמן והסוכר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומערבבים היטב עד שכל ביצה נטמעת. מוסיפים את מחית תפוחי העץ, תמצית ווניל, דבש ומים ומערבבים לתערובת אחידה. 
    3. יוצקים את תערובת הנוזלים לקערת תערובת הקמחים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, ללא גושים. מוסיפים את התפוחים המגוררים ומערבבים.
    4. יוצקים את התערובת לתבנית קוגלהוף. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. אם אופים בתבניות אינגליש קייק  - זמן האפייה הוא כ-30 דקות.
    5. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים במשך כ-5 דקות. הופכים את העוגה על צלחת הגשה. כשהעוגה קרה לחלוטין, בוזקים עליה אבקת סוכר.

     

     (צילום: דודו אזולאי)
    (צילום: דודו אזולאי)

     

    עוגת דבש שגם ילדים אוהבים

    ילדים אוהבים להיות אקטיביים במטבח, להפשיל שרוולים ולעזור עד כמה שניתן. את העוגה הזו הילדים יוכלו להכין ללא עזרה, כיוון שהיא קלה להכנה וטעימה מאד.

     

    המרכיבים ל-2 תבניות אינגליש קייק מאורכות או לעוגה עגולה בקוטר 24 ס"מ:

    1 כוס (120 גרם) קמח שקדים או קמח קוקוס (להשיג בחנויות המוכרות מוצרים ללא גלוטן)

    1 כוס (120 גרם) קמח קונדיטור (הקמח המסובסד)

    1 כפית אבקת אפייה

    1/2 אבקת כפית סודה לשתייה

    1/2 כפית קינמון

    1/4 כפית מלח

    150 מ"ל שמן צמחי

    200 גר סוכר

    4 ביצים

    1 כפית תמצית וניל טהור

    1/4 כוס דבש או סילאן

    1/4 כוס תה פושר (60 מ"ל)

    4 כפות פרוסות שקדים - לא חובה

     

    לשימון:

    תרסיס שמן קנולה

     

    אופן ההכנה:

    1. משמנים את התבנית בתרסיס שמן. בקערה גדולה, מערבבים את הקמחים, אבקת האפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
    2. בקערה אחרת, מוזגים את השמן והסוכר. מוסיפים את הביצים, תמצית וניל, 1/4 כוס דבש, תה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
    3. מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמחים. מערבבים לתערובת אחידה, ללא גושים.
    4. יוצקים את התערובת לתבנית עגולה או לתבניות אינגליש קייק, מפזרים פרוסות שקדים.
    5. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך כ-30-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

     

     (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
    (צילום: דודו אזולאי)
     

     

    • המתכונים באדיבות עינת מזור, שפית לקולינריה בריאה המתמחה באפייה ללא גלוטן. לאתר של עינת

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דודו אזולאי
    אהובה על ילדים. עוגת דבש
    צילום: דודו אזולאי
    מומלצים