שתף קטע נבחר

עיריית בת ים: לא ניכנע לאיום האיחוד עם ת"א

כשבוע לאחר ההכרזה על תחילת עבודתה של הוועדה לבחינת איחוד בת ים עם ת"א, יוצאת עיריית בת ים בקמפיין נגדי: לא לאיחוד - כן לחלוקת הכנסות בין הערים. ראש העיר: "הצעת משרד הפנים נועדה להפחיד ולבלבל אותנו"

ימים ספורים לאחר שוועדת החקירה לאיחוד בת ים עם תל-אביב-יפו החלה את עבודתה , יוצאת עיריית בת ים בקמפיין שמטרתו לפסול את רעיון האיחוד על הסף. בשיתוף עם תושבי בת ים, מבקשת העירייה מהוועדה לגבש המלצות שיביאו, לדבריה, "לחיסול הפערים והאפליה ארוכת השנים בין הערים".

 

  • בת ים: 'איחוד עם ת"א יוריד רמת החיים בעיר'
  • הוקמה ועדה לבחינת איחוד ת"א עם בת-ים
  • משרד הפנים שוקל לספח את בת ים לת"א

     

    אמש (שבת) החל הקמפיין בטיילת בת ים תחת הכותרת "צדק לבת ים - מחזירים את הכסף הביתה", במסגרתו פעילים תושבי העיר נשאו שלטים ולבשו חולצות עם כיתובים נגד האיחוד. מנכ"ל העירייה, עו"ד ארז פודמסקי-שקד, אמר כי "בת ים נאבקת על עתידה ועתיד ילדיה", והוסיף כי "לא ייתכן שתושב תל-אביב יקבל 7,000 שקל מהמדינה, בעוד תושב בת ים יזכה לתקציב זעום של 2,500 שקל".

     

    הוא הוסיף כי "אפליה זו כבר גרמה לתושבי בת ים לנזק של מיליארדי שקלים - ודי לנו. אני מציע למשרד הפנים להפסיק לגרור רגליים ולטפל באי-השיוויון שנגרם לאזרחי ישראל דרך הרשויות המקומיות. מדובר בבעיה בוערת ובת ים היא רק החלוצה, וכדאי שמשרד הפנים יעשה טיפול שורש בעניין. בינתיים ראוי שהמשרד יורה על העברת חלק מעודפי התקציב של תל-אביב לבת ים".

     

    ראש עיריית בת ים בפועל, יוסי בכר, אמש עם פעילי המאבק נגד האיחוד עם ת"א (צילום: יואב פלי) (צילום: יואב פלי)
    ראש עיריית בת ים בפועל, יוסי בכר, אמש עם פעילי המאבק נגד האיחוד עם ת"א(צילום: יואב פלי)

     

    ראש עיריית בת ים בפועל, יוסי בכר, ציין כי "ההצעה של משרד הפנים לאחד אותנו עם תל-אביב נועדה להפחיד ולבלבל אותנו. אנחנו לא נבהלים ולא מתבלבלים. לא נכנע לאיומי האיחוד, נמשיך לדרוש חלוקה צודקת של הכנסות בין הערים. אנחנו דורשים שהכסף שמגיע לנו יועבר כבר עכשיו, וזאת במקביל לכל תהליך אחר שהמשרד רוצה לבצע. לכולנו ברור שישראל לא יכולה לוותר על בת ים, לכולנו ברור שלא ניתן לקחת לנו את בת ים".


  •  

    טל כהן (34), פעיל במאבק נגד איחוד בת ים, אמר ל-ynet כי "הרעיון לאחד את בת ים עם תל-אביב הוא לא פחות מהזוי. לי ולתושבים רבים בעיר הזאת אין כל כוונה להפוך לחלק מתל-אביב. אם היינו רוצים להיות תל-אביבים היינו גרים שם. מגוחכת בעיניי הטענה של שר הפנים שצריך לאחד בין ערים כדי לתקן חוסר צדק. תיקון עושים באמצעות חלוקה מחודשת של הכספים ולא באמצעות סיפוח או איחוד. אנחנו נמשיך להיאבק כדי שיהיה פה צדק".

     

    סער: "אם ת"א ובת ים יאוחדו - נאחד עוד רשויות"

    נזכיר כי בשבוע שעבר כינס שר הפנים, גדעון סער, תדריך עיתונאים ובו הכריז על תחילת עבודתה של הוועדה לבחינת איחוד בת ים עם תל-אביב-יפו. "אם ת"א ובת ים יאוחדו - נאחד עוד רשויות", הוא הבהיר ואף הסביר כי אף שפתרונות של איחוד רשויות מקומיות אינם אחידים בכל מקום, היעד ברור - צמצום פערים בין הרשויות המקומיות בישראל, כדי לתרום לצמצום הפערים בחברה הישראלית.

     



    הוועדה הוקמה על מנת לגבש את המלצותיה לגבי איחוד הערים תל-אביב ובת ים, או לחלופין תמליץ על חלוקת הכנסות בין הערים תל-אביב-יפו, חולון וראשון לציון לעיר בת-ים, וזאת לאחר בדיקה מקיפה ושמיעת הגורמים הנוגעים בדבר. המלצות הוועדה יוגשו לשר הפנים, לשם קבלת החלטה בנושא. 

     

    הרקע להקמת הוועדה הוא עתירה של עיריית בת ים לבג"ץ, בה ביקשה לבצע בחינה מחודשת של חלוקת הכנסות בין הערים השכנות לה - ראשון לציון, חולון ותל-אביב-יפו - בטענה כי בערים אלה שטחי המסחר והתעסוקה גדולים יותר מאשר בבת ים. המטרה הייתה לנסות ולהיחלץ מהגירעון התקציבי, אולם בעירייה לא תכננו שאחד הפתרונות שיעלה משרד הפנים הוא איחוד של שתי הרשויות המקומיות - בת ים ותל-אביב-יפו.

     

    על פי הערכות, רון חולדאי, ראש עיריית תל-אביב, יתמוך בהחלטה כזו במידה שתתקבל. ואולם כאמור, ראש עיריית בת ים, יוסי בכר, מתנגד וסבור שתושבי העיר ייפגעו. סיפוח ישובים נעשה עד כה בעיקר ברשויות קטנות, וטרם התבצע בהיקפים של ערים, ולכן הערכה כי אם מהלך כזה אכן יצליח - ייתכן שמשרד הפנים יבחן סיפוחן של ערים נוספות.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דודו אזלאי
    טיילת בת ים. גם התושבים מתנגדים לאיחוד עם ת"א
    צילום: דודו אזלאי
    מומלצים