שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מבשלים עוף ביין: 2 מתכונים
    איך משלבים יין בבישול עוף? צמד מתכונים מנצחים לחג - כרעיים ברוטב יין אדום וגם כבדי עוף ביין אדום מצומצם

    הבנה ביין דורשת זמן והתנסות, אבל גם מסע של אלף מילין מתחיל בצעד אחד, ואף פעם לא מאוחר מדי. העיקרון הראשוני שאמור להנחות אתכם הוא גם זה הפשוט ביותר - טעים או לא טעים.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    אל תיכנסו ללחץ  אם אתם לא מזהים כבר בהתחלה את הארומה הפירותית או את טעם הווניל, אל חשש: הניסיון יחדד את החושים והטעמים ולאט לאט תגלו שגם ההעדפות שלכם משתנות. הנה 2 מתכונים וטיפים לבישול ביין.

     

    כבדי עוף (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
    כבדי עוף(צילום: נועם הוד)

     

    סודות הבישול ביין על רגל אחת - 4 טיפים לפני שמתחילים

    1. את מה שלא היית מוזג לכוס, אל תשפוך לסיר. ככלל, טעמו של היין הופך מודגש יותר בבישול, בגלל איבוד הנוזלים. אמנם אין צורך להשתמש ביין משובח ממש, אבל רצוי שזה יהיה יין טוב. יין ממש זול יורגש ואף יודגש בתוצאה הסופית.
    2. לא מומלץ להשתמש ביינות בעלי חומציות גבוהה במיוחד (יינות שעל פי רוב יוצרו באיזורים קרים). החומציות מודגשת בבישול ועלולה להשתלט על הטעם. לעומת זאת, תוספת של מעט יין חומצי לקראת סוף הבישול יכולה לעזור בהדגשת טעמים, ממש כמו טיפת לימון.
    3. בשימוש ביינות מתוקים יש לשים לב לזמן הבישול, שכן לסוכר שביין יש נטייה להפוך לקרמל. שימו לב במיוחד לתחתית הסיר: קרמל שרוף ייתן לתבשיל טעם רע.
    4. ירקות שורש משתדכים נפלא עם יין אדום ולבן, אך ירקות ירוקים עלולים להפוך מרים במגע ממושך עם יין ולכן כדאי להוסיפם בסוף הבישול.

     

    כבדי עוף ביין אדום מצומצם

    המרכיבים:

    1 ק"ג כבדי עוף טריים ומנוקים

    2 בצלים קטנים פרוסים

    50 גרם מרגרינה בטעם חמאה

    1/2 כוס קמח

     

    לרוטב:

    1 בקבוק יין אדום

    4 כפות דבש

    2 כפות חרדל גרגרים

    מלח

    פלפל

     

    אופן ההכנה:

    1. בסיר רחב ושטוח מבשלים ומצמצמים את הקיאנטי לכדי 1/3 מנפחו.
    2. מוסיפים את הדבש והחרדל וממשיכים לצמצם עד שיסמיך. מתבלים במלח ופלפל.
    3. מטגנים את פרוסות הבצל עד שיזהיבו. מוסיפים את הכבדים וממשיכים לטגן עד שהכבדים ורודים מבפנים. מוסיפים את הרוטב למחבת, מחממים ומגישים. 

      

    ירכי עוף ביין אדום ובצלי שאלוט

     

    המרכיבים:

    1 ק"ג ירכי עוף ללא עצם גב

    50 גרם חמאה

    2 כפות שמן זית

    50 גרם בשר מעושן חתוך לקוביות

    1/2 ק"ג בצלי שאלוט מקולפים

    קמח

    3 גבעולי טימין טרי

    2 כוסות יין אדום יבש

    1/2 כוס יין אדום מתוק

    1/2 כוס קמח (לקימוח העוף)

    מלח

    פלפל שחור טרי

     

    אופן ההכנה:

    1. מקמחים את העופות. מחממים את המרגרינה ושמן הזית בסיר רחב וכבד. משחימים את העופות ומוציאים מהסיר.
    2. מטגנים את הבצלים עד שישחימו. מוסיפים את הבשר המעושן וממשיכים לטגן כדקה.
    3. מוסיפים את כף הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את היינות וממשיכים לבשל כ-20 דקות.
    4. מוסיפים את העוף, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
    5. מוסיפים את הטימין ומבשלים 20 דקות נוספות.

     

     (צילום: נועם הוד) (צילום: נועם הוד)
    (צילום: נועם הוד)

     

     


    פורסם לראשונה 16/09/2014 20:57

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים