שתף קטע נבחר

שובה של "הקיסרית הישנה": ג'ירף חוגגת 18

המלזית, האפגנית וכמובן - הפיליפינית החריפה: כבר 18 שנה ש-"ג'ירף" מלעיטה את תל אביב במנות שהפכו למיתולוגיה עירונית. לרגל מסיבת יום ההולדת של המסעדה, הוחזרו לתפריט המחירים והמנות מהפתיחה. אלכסנדרה לוקש ביקרה שם וגם חזרה עם מתכוני נודלס פופולריים- הפיליפינית החריפה והקיסרית החדשה - וקינוח

 
1996. ביבי נתניהו ראש ממשלה, הסורים על הגדרות וכולם מתלבטים אם להקת הבקסטריט בויז יגיעו בסוף לישראל או שלא ומסעדת הנודלס הקטנה שברחוב אבן גבירול התל אביבי היא אבן שואבת לילידים ולסטודנטים מורעבים. מה השתנה מאז? מסתבר שמלבד המחירים - לא הרבה.

 

יש גם 2 מתכונים מיתולוגיים לרגל יום ההולדת של המסעדה
 

הפיליפינית החריפה - המתכון המקורי | מסעדת ג'ירף

הפיליפינית החריפה, המנה המיתולוגית של מסעדת ג'ירף שכולה שיר הלל לעוף, חלב קוקוס , חמאת בוטנים וכוסברה

 

המרכיבים לשתי מנות:  

300 גרם (1/2 חבילה) אטריות ביצים, מבושלות לפי הוראות היצרן

1/2 כוס רצועות חזה עוף (135 גרם)

2 כפות מחית קארי אדום

1 כפית ג'ינג'ר כתוש

1 כפית שום כתוש

1/2 כפית מלח

1 כפית סוכר

3/4 כוס חלב קוקוס (150 מ"ל)

3/4 ציר עוף (150 מ"ל)

1 כף בוטנים מטוגנים גרוסים

1 כף בוטנים מטוגנים שלמים

1/4 כוס מקלות בצל ירוק (30 גרם)

1 כוס כוסברה, קצוצה גס

 

אופן ההכנה:

  1. במעט שמן מטגנים בווק על להבה גבוהה עוף, ג'ינג'ר, שום ובצל ירוק
  2. מוסיפים את מרק העוף, חלב קוקוס, קארי ומלח, סוכר ואת 2 סוגי הבוטנים. מצמצמים את הרוטב במשך דקה ומוסיפים לרוטב את האטריות.
  3. הגשה: מחלקים לקערות אישיות ומפזרים מעל כוסברה

 

הקיסרית החדשה | מסעדת "ג'ירף"

מתוך גיליון מתכוני המסעדות של "על השולחן" : היא כבר מזמן לא חדשה, אבל עדיין מכונה כך. מדובר באחת ממנות הנודלס הכי עסיסיות (בזכות הבייקון) והמדויקות נבחרת המוקפצים של "ג'ירף".

 

לצורך הכנת המנה משתמשים באטריות ביצים מקמח חיטה מלאה, אבל גם אטריות ביצים אחרות יתאימו.

והכי חשוב: לתוצאות משובחות כמו במסעדה מכינים רק מנה אחת בכל פעם. כשמארחים, מכפילים או משלשים את הכמויות. מכינים את כל החומרים קרוב לווק, אבל עדיין מקפיצים בכל פעם רק מנה אחת (זה לוקח בדיוק 2 דקות). האורחים יחכו בסבלנות ויודו לכם.

 

המרכיבים למנה אחת:

30 גרם רצועות חזה עוף (מ-1/2 אסקלופ)

30 גרם רצועות פילה חזיר (מ-1/2 אסקלופ)

50 גרם בייקון קצוץ (2 כפות(

1 כף שמן

40 גרם בצל לבן פרוס (בערך 1/2 בצל)

80 גרם (חופן גדול) תערובת ירוקים חלוטים: באק צ'וי, אספרגוס, שעועית ירוקה, ברוקולי ועלי תרד

40 גרם (חופן קטן) נבטי שעועית

20 גרם מקלות בצל ירוק (מגבעול בצל אחד(

כ-1/4 חבילה (300 גרם, משקל אחרי בישול) אטריות ביצים מבושלות

 

לרוטב:

3 כפות רוטב סויה

2 כפות ציר עוף

3 כפיות סוכר

2 כפיות שמן צ'ילי

1/2 כפית מלח

קורט פלפל לבן

להגשה:

כמה טיפות שמן שומשום

1 כף אגוזי קשיו קלויים וקצוצים גס


אופן ההכנה:

  1. מלהיטים ווק או מחבת גדולה על הלהבה הכי גדולה. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את כל נתחי הבשר רק עד שהם מקבלים מעט צבע.
  2. מוסיפים את הירקות (בצל, ירוקים, נבטים ובצל ירוק) ומקפיצים דקה — הם צריכים להישאר מאוד פריכים.
  3. מוסיפים אטריות ואת חומרי הרוטב ומקפיצים 60-30 שניות עד שלוהט ומבעבע.
  4. מעבירים לצלחת, מוסיפים כמה טיפות שמן שומשום וקשיו ומגישים.

 

בננה ברוטב קרמל | רשת ג'ירף

אי אפשר לדבר על "ג'ירף" בלי להזכיר עוד קינוח אהוב במיוחד - קרם ברולה, שב"ג'ירף" מגישים אותו בין שתי עוגיות טוויל דקיקות לצד פרוסות בננה שטוגנו ברוטב קרמל. את תוספת הבננות שלפניכם אפשר לאכול לבד או לשדך, כמו במסעדה, לקינוח הצרפתי.

 

המרכיבים:

1 בננה, פרוסה בעובי 1 ס"מ

 

לרוטב:

300 מ"ל (1/4 1 כוסות מים) מים

120 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר

1/2 מקל וניל, חצוי לאורך ומרוקן מגרגרים

30 גרם חמאה

20 מ"ל (1.5 כפות) שמנת 42%

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים מים, סוכר ווניל עד לרתיחה בסיר קטן. מנמיכים את הלהבה, וממשיכים לבשל עד שהסירופ מסמיך ונפחו מצטמצם לחצי.
  2. מוסיפים חמאה ושמנת ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה תוך כדי בחישה.
  3. מעבירים את הרוטב למחבת רחבה, מסדרים עליו פרוסות בננה ומטגנים 3-2 דקות עד שהרוטב סמיך מאוד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים