שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: על השולחן
    מעולות ובמינימום קלוריות: 4 מתכוני קציצות אפויות
    מי אמר שחייבים לטגן קציצות? רות אוליבר אופה קציצות עסיסיות ופריכות בתנור. פשוט מגלגלים בתערובת של שומשום או פירורי לחם מתובלים ושומרים על מרכיב עסיסי כמו בצל מגורר, מחית בטטה או פירה. מקבץ מתכונים ופטנטים

    כדי לקבל קציצות אפויות כהלכתן, צריך להקפיד על כמה כללים. ראשית, מוסיפים עסיסיות עם בצל מגורר, מחית של כרישה, תפוחי אדמה או בטטה.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    אווריריוּת מוסיפים עם קורט סודה לשתייה, ביצים ופירורי לחם ופריכות למעטה עם ציפוי של שמן או ביצה ומעליו פירורי לחם - יבש או טרי, אפשר גם פירורי גריסיני או פירורי פנקו יפניים - או זרעי שומשום רגיל, שחור או קצח ועוד. אפשר גם לצפות בשבבי דגנים שונים כמו בורגול, קוסקוס או סולת ותבלינים כתושים כזרעי כוסברה קלויים וכתושים


     

     (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
    (צילום: דן לב)

     

    1. קציצות חומוס ועוף

    לחובבי הפלאפל.

     

    המרכיבים ל-25 קציצות:  

    2 קופסאות גרגרי חומוס, שטופים ומסוננים

    250 גרם עוף טחון (חזה או ירכי עוף, לשיקולכם)

    6 שיני שום קצוצות

    1 בצל מגורר על פומפייה

    1 כפית זרעי כוסברה טחונים טריים

    1 כף זרעי כמון טריים, קלויים קלות וטחונים

    2 צרורות כוסברה

    מלח, פלפל שחור טחון טרי

    1 כפית סודה לשתייה

    1 ביצה

     

    לציפוי (לא חובה):

    1 ביצה

    פירורי לחם גסים (מלחם טרי או פנקו)

    שמן להברשה או ספריי שמן

     

    אופן ההכנה: 

    1. משמנים תבנית במעט שמן. מרסקים חומוס במעבד מזון. מוסיפים עוף, שום, בצל, תבלינים וביצה ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים במקרר לחצי שעה.
    2. יוצרים קציצות, טובלים בביצה ובפירורי לחם ומניחים בתבנית. משמנים או מתיזים ספריי שמן.
    3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות, או עד שהקציצות מוכנות.

     (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
    (צילום: דן לב)
     

     

    2. קציצות פראסה

    הקציצות הבלקניות בגרסת הפיוז’ן.  

     

    המרכיבים ל-20-16 קציצות:  

    3 גבעולי כרישה (החלק הלבן), קצוצות גס

    1/2 ק”ג בקר טחון

    1 בצל מגורר על פומפייה (עם הנוזלים)

    1 תפוח אדמה, מבושל ומעוך לפירה

    1 כף שמן זית

    1 כפית מלח שטוחה

    1 ביצה

    1/2 כפית כורכום

    1 כפית תבלין ראס אל-חנות

     

    לאפייה:

    שמן להברשה או ספריי שמן

    1 ביצה

    תערובת שומשום שחור ולבן

     

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים כרישה במים עד לריכוך. מסננים, סוחטים ומקררים.
    2. טוחנים את הכרישה המבושלת במטחנת בשר (או במעבד מזון בפולסים קצרים), ומערבבים עם הבשר לתערובת אחידה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב. מניחים לשעה במקרר להתמזגות הטעמים.
    3. משמנים תבנית. יוצרים קציצות בקוטר 4-3 ס”מ. טובלים בביצה ובשומשום ומניחים בתבנית. מתיזים ספריי שמן.
    4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות, הופכים ואופים עוד 15 דקות או עד שהקציצות מוכנות.

     (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
    (צילום: דן לב)
     

    3. קציצות דג ובטטה

    כתמתמות ועדינות טעם. 

     

    מה עושים כדי שהקציצות ייצאו בשלום מהתבנית?

    1. משתמשים בתבנית פיירקס.

    2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

    3. משמנים את התבנית או מרססים בשמן.

     

    המרכיבים ל-25 קציצות:  

    2 בטטות אפויות, מעוכות לפירה

    500 גרם פילה דג טחון (סלמון, הליבוט או קרפיון - לשיקולכם)

    2 שיני שום קצוצות

    6 כפות פירורי לחם

    מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

    1 ביצה

    1 כפית רוזמרין, קצוץ דק

    מלח

    1/2 כפית כמון

     

    לציפוי:

    שמן להברשה או ספריי שמן

    6 כפות תערובת עשבי תיבול יבשים (פטרוזיליה, בזיליקום, שמיר)

    2-1 כפות פירורי לחם

    1 כפית זרעי כוסברה כתושים טריים

    1 כפית אבקת שום

    1/2 כפית מלח גס

     

    אופן ההכנה: 

    1. מערבבים פירה בטטה ודג טחון עם שאר המרכיבים. מניחים במקרר לחצי שעה.  
    2. מערבבים עשבי תיבול יבשים, פירורי לחם, זרעי כוסברה, אבקת שום ומלח בקערה.
    3. מעצבים קציצות, מברישים בשמן משני הצדדים וטובלים כל קציצה בתערובת. מניחים את הקציצות המצופות בתבנית.
    4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות ומגישים חם.

     

     (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
    (צילום: דן לב)

     

    4. קציצות עוף

    טיפ: אופים את הקציצות בתערובת של מי לימון וכורכום, ששומרת עליהם שיצאו עסיסיות ולא יישרפו.

     

    המרכיבים ל-16-14 קציצות: 

    1/2 ק”ג עוף טחון (ירכי עוף או חזה, לשיקולכם)

    1 ביצה

    3 כפות פירורי לחם

    3 שיני שום כתושות

    מלח, פלפל שחור טחון

    1 כף רסק עגבניות

    1 בצל גדול, מגורר על פומפייה וסחוט

    חופן פרוסות שקדים מולבנים

    3 כפות יין לבן יבש

    2 כפות פטרוזיליה קצוצה

    2 כפות שמן שומשום קלוי

     

    לאפייה:

    מיץ מ-1/2 לימון

    1/2 כפית כורכום

     

    אופן ההכנה: 

    1. מערבבים את כל המרכיבים לתערובת הקציצות בקערה, ומניחים 1/2 שעה במקרר.
    2. משמנים תבנית, מערבבים כוס מים רותחים, לימון, מלח וכורכום ויוצקים לתבנית.
    3. יוצרים קציצות נדיבות בגודלן ומניחים בתבנית.
    4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד שרוב המים מתאדים והקציצות מזהיבות. מגישים חם.

     

    המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון  

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים