שתף קטע נבחר

עובדי אסם בקריית מלאכי נגד העתקת המפעל לערד

העובדים נדהמו לשמוע כי החברה נענתה לבקשת שר האוצר יאיר לפיד, להעתיק את המפעל שבו הם מועסקים לערד - מהלך שנועד להקל את מצוקת התעסוקה בעיר הדרומית - אולם יבוא על חשבונם. יו"ר הוועד: "250 עובדים יופטרו; זאת זריית חול בעיני הציבור". אסם: "אף עובד לא יפוטר"

חברי ועד מפעל אסם באזור התעשיה באר טוביה הסמוך לקריית מלאכי, מתכוונים להפגין היום (א') במחאה על העתקת המפעל מקריית מלאכי לערד - מהלך אשר עלול להוביל לטענתם, לפיטורי 250 העובדים המועסקים בו. זאת בהמשך להודעת שר האוצר יאיר לפיד ובעלי החברה מהשבוע שעבר, לפיה החברה נענתה לפנייתו להקים מפעל חדש בערד.

 

גם אתם יכולים להשקיע בקלות - הערוץ שלכם לעולם שוק ההון

 

על פי הודעת משרד האוצר והחברה מהשבוע שעבר, חברת המזון הסכימה להקים בעיר הדרומית את מפעל הגלידה הגדול ביותר במזרח התיכון, שיעסיק 250 עובדים, בתמורה למענק מיוחד. המהלך נועד להקל על בעיית התעסוקה שנוצרה בעיר עם סגירתו של מפעל "מגבות ערד" - אולם כעת מתברר כי מדובר בהעתקתו של מפעל החברה מקריית מלאכי, מהלך המתוכנן מזה כתקופה ארוכה.

 

בחברה הסבירו כי המהלך לא יכלול פיטורים וכי הם יאפשרו לעובדים להמשיך לעבוד במפעלי אסם בקריית גת, בשדרות ובמפעל שייפתח בערד. עם זאת, העובדים מתנגדים נחרצות לסגירת המפעל ולטענתם מדובר במהלך שנעשה מאחורי גבם וללא ידיעת הוועד. הערב (שבת) התכנסו נציגי הוועד במפעל והחליטו להתכנס מחר ולהפגין נגד סגירתו.

 

העובדים: "אין סיכוי שנעבור לעבוד בערד"

במפעל אסם בקריית מלאכי עובדים כ-250 עובדים, 85% מהם נשואים עם ילדים ואף ישנם כחמישה זוגות, שגם הבעל וגם האישה עובדים במפעל. בין אלו כלול יו"ר ועד העובדים של החברה, משה מכלוף, שעובד במפעל 25 שנה, ושאשתו, חן, עובדת במפעל מזה ארבע שנים".

 

"זאת זריית חול בעיני הציבור", אמר מכלוף ל-ynet. "המפעל ייסגור ויכלול פיטורים של 250 עובדים וזהו מהלך שלא מקובל עלינו. הפיתרון שעליו דיברו לא רלבנטי עבורנו, אנחנו דורשים שהמפעל ימשיך לפעול כאן בבאר טוביה ולא יועתק לשום מקום".

 

מכלוף סיפר כי בהרמת הכוסית שהתקיימה בראש השנה האחרון, הודיעו להם המנהלים כי המפעל ייסגר ויפתח מחדש באזור קריית מלאכי. "פתאום אנחנו מגלים שהוא יפתח בערד, דבר שלא מקובל עלינו", אמר "זה לא ריאלי מבחינת העובדים שלנו, שמגיעים רובם מקריית מלאכי, מאשדוד, רחובות, נס ציונה, רהט ולקייה. אנחנו ניאבק על זכות קיומנו. המהלך הזה משאיר 250 עובדים ללא תעסוקה באזור שהוא ממילא מוכה אבטלה".  

 

מכתב ששלחה הנהלת אסם לעובדים ()
מכתב ששלחה הנהלת אסם לעובדים

 

עזרא פרג' מאשקלון, שעובד במפעל בשש השנים האחרונות אמר כי "אין שום סיכוי בעולם שאני אעבור לעבוד בערד. מבחינתי זה לא יקרה. אני נשוי ויש לי ארבעה ילדים וכשדיברו אתנו על סגירת המפעל אמרו שהוא ייפתח מחדש כאן באזור ולכן לא חששתי, אבל פתאום בימים האחרונים אני מגלה שבעצם כל ההבטחות היו לשווא ובלי ליידע אותנו החליטו להעביר את המפעל לערד.

 

"אין לנו מה לחפש שם", הוסיף פרג'. אנחנו דורשים שהמפעל יישאר באזור, זה נפל עלינו כרעם ביום בהיר. אם הם לא ימצאו פתרון אז אנחנו דורשים הסכם פרישה ושידאגו לכל הזכויות שמגיעות לנו. אנחנו כבר לא מאמינים להם כי עד עכשיו הם לא עמדו בהבטחה ולמעשה לא שיתפו אותנו בהחלטות".  

 

במכתב ששיגרה החברה לעובדים, היא ציינה כי הקמת המפעל תארך כשנתיים לפחות וכי היא תדאג להמשך העסקתם של העובדים, בהם מעבר למפעל בערד תוך מציאת פתרונות למגורים באזור, או למפעלים אחרים של החברה - בקריית גת ובשדרות. בתגובה לחששות העובדים, אסם מסרה כאמור כי אף עובד לא יפוטר. "אסם מאפשרת לעובדים שלה לעבוד במפעלים השונים בשדרות וקריית גת ואף תאפשר לעובדים שירצו בכך, להמשיך לעבוד בערד. כך או כך אף עובד לא יפוטר".

 

בצד זאת, לאחרונה עלה חשש מסגירת מחלקה באסם ופיטורי 23 עובדים נוספים, בעקבות כניסת חוק המזון לתוקף. המחלקה פועלת במסגרת השוק המאורגן בחטיבת הסחר ועובדיה פועלים מול רשתות השיווק בתכנון מבצעים וסידור המוצרים על גבי המדפים. 

 


פורסם לראשונה 01/11/2014 22:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גדי קבלו
עובדים במפעל של אסם
צילום: גדי קבלו
מומלצים