שתף קטע נבחר

גרמניה: כנסייה פרוטסטנטית תהפוך לבית כנסת

הכנסייה הועמדה למכירה, והרוכשים - חברי הקהילה היהודית בעיר קוטבוס, שיהפכו אותה לבית כנסת. רשויות המחוז יממנו בעצמן חלק נכבד מעלות הרכישה. הכומר: זה סימן של תקווה לאחר שהכנסייה הפרוטסטנטית גילתה התנגדות רפה מדי תחת השלטון הנאצי"

כנסייה שעמדה למכירה, נרכשה על ידי הקהילה היהודית המקומית בעיר קוטבוס, דרומית-מזרחית מברלין, במטרה להפוך אותה לבית תפילה יהודי, כך עולה מדיווחים בכל התקשורת המקומיים. ראש הקהילה הפרוטסטנטית במחוז, אליה השתייכה בעבר הכנסייה, ציין כי "זהו סימן של תקווה".

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

סוכנות הידיעות איי. אף. פי מדווחת כי הכנסייה שהייתה עד כה רכוש הקהילה הפרוטסטנטית בעיר, הועמדה למכירה – ולהפתעת הכל, הקונים הם לא אחרים מחברי הקהילה היהודית המקומית הקטנה, שהסתפקו עד כה בהשכרת מתחם לקיום התפילות.

 

עוד בערוץ היהדות  - קראו:

 

אוריק מנזל, ראש הקהילה הפרוטסטנטית בקוטבוס, אמר כי הטקס הרשמי של העברת הבעלות ייערך היום (ב') ומהלכווי ימסרו מפתחות המתחם לרוכשים החדשים.

 

"חוב היסטורי של הכנסייה המקומית"

אחד מראשי הקהילה היהודית המקומית, בילד סלמוני מקס, ציין כי הוא "שמח ביותר" כהגדרתו, על ההתפתחות החדשה. על פי הדיווח ב-איי. אף. פי. רשויות מחוז ברנדנבורג, הכולל את קוטבוס וברלין, החליט לממן בעצמן חלק נכבד מעלות הרכישה, לטובת הקהילה היהודית.

 

ומה אומרים בכנסייה על הבעלים החדשים? הכומר מרקוס דרוג, האחראי על האזור מטעם הכנסייה הפרוטסטנטית, מתגלה כתומך נלהב בהחלטה - ואף רואה בה תשלום של חוב היסטורי מצד הפרוטסטנטים הגרמנים: "זהו סימן של תקווה", הוא אומר, "לאחר התקופה הטרגית תחת השלטון הנאצי, שבמהלכה גילתה הכנסייה הפרוטסטנטית התנגדות רפה מדי".

 

ואכן מאז שנת 1938, ימי השלטון הנאצי, אין בקוטבוס בית כנסת יהודי. בתי כנסת שהיו בעיר ובסביבותיה הושמדו ונהרסו בפקודת "הרייך השלישי", ומאז לא הוקמו חדשים תחתיהם. הקהילה היהודית המקומית שהתגוררה בעיר לפני השואה, ומנתה על פי הערכות היסטוריות כ-500 חברים - הושמדה כליל.

 

הקהילה היהודית הנוכחית והמתחדשת בעיר, מורכבת בעיקר ממהגרים מברית המועצות לשעבר, ועל פי אתר האינטרנט של הקהילה היא מונה כ-350 חברים. ההלכה היהודית, אגב, חלוקה בנוגע לשאלה האם ניתן להפוך כנסייה לבית כנסת, אך פוסקים שונים נהגו להתיר זאת, בייחוד כשהמבנה השתייך לכנסייה פרוטסטנטית ולא קתולית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: index open
הפרוטסטנטים בעיר: זהו סימן של תקווה
צילום: index open
מומלצים