שתף קטע נבחר
צילום: על השולחן

שווארמה בבית? זה קל! 4 מתכוני נתח פרגית

אפילו לפרגית נמאס כבר שאתם צולים אותה עם קצת פפריקה במחבת. רות אוליבר מכינה עמה שווארמה ובקלות וגם צולה אותה בלימון ומייפל, מבשלת בתוך סופריטו ירושלמי ועוד

1. שווארמה פרגיות ביתית

גם אם אין לכם מתקן שווארמה תקני, תוכלו לשמח את חובבי השווארמה עם המתכון-פטנט הזה. אפשר לצלות מראש את נתחי הפרגיות, אבל את ההקפצה - להשאיר לשלב ההגשה.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

לא רק שווארמה! את הטכניקה של השריית בשר בתבלינים ושמן, צלייה בתוך תערובת התבלינים, פריסה והקפצה סמוך להגשה אפשר לקחת גם למחוזות קולינריים אחרים. תיבולים אסיאתיים יתאימו במיוחד, למשל: סויה מתובלת בשום וג'ינג'ר או חלב קוקוס מתובל באבקת קארי. נאמנים לרוח האוריינטלית מגישים על אורז לבן, אם כי, בינינו, זה ממש טעים גם בתוך פיתה או באגט.

 

המרכיבים ל-6 מנות:

1 ק"ג פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצם), בנתחים שלמים

3/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח

1 כף פפריקה

1 כף כורכום

1 כפית קארי

 

להגשה:

פיתות, טחינה, בצל פרוס, פטרוזיליה, עמבה, סלט כרוב וחמוצים.

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפרגיות: מערבבים שמן עם תבלינים בתבנית (כדאי חד-פעמית). מוסיפים פרגיות, מכסים ומניחים להשריה במשך 4-3 שעות בקירור.
  2. צולים את הפרגיות עם המרינדה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-50 דקות, עד שהנתחים עשויים וזהובים. מקררים.
  3. סמוך להגשה: מוציאים את הפרגיות מהתבנית (שומרים את השמן המתובל שנותר בתבנית), וחותכים לרצועות דקות.
  4. מחממים מחבת או ווק עם השמן שנותר מהתבנית (כ-3 כפות), ומקפיצים את הרצועות הדקות 3-2 דקות או עד שהן נצרבות. מגישים מיד עם פיתות וכל הקומפלט.

 

 (צילום: דניה ויינר) (צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)

 

2. פרגיות צלויות בלימון ומייפל

את חיבור הטעמים של הלימון והמייפל לא תשכחו כל כך מהר. מדובר במרינדה מעולה, המומלצת גם לצליית נתחי בקר, עוף שלם בתנור, תפוחי אדמה ועוד.

 

המרכיבים ל-6 מנות:

1 ק"ג פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצם), בנתחים שלמים

 

למרינדה:

1/3 כוס שמן

1/3 כוס מייפל

3 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 בצל, קצוץ דק-דק

1/2 צרור כוסברה, קצוצה דק

1 כפית זרעי כוסברה קלויים וכתושים

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את מרכיבי המרינדה בקערה. מוסיפים פרגיות, מערבבים, מכסים ומשהים כשעתיים במקרר.
  2. מלהיטים גריל או מחבת פסים עד שהמחבת מעשנת. משמנים מעט.
  3. צולים את הפרגיות 6 דקות מכל צד, או עד שהן צלויות ועשויות מבפנים.

 

 

 (צילום: דניה ויינר) (צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)

 

3. תבשיל פרגיות בלימון ותבלינים צהובים

הבשלנים הספרדים-ירושלמים יודעים להחמיא לעוף. הם עושית זאת בעזרת לימון ותבלינים, שמעניקים מרקם נימוח, טעם חמצמץ וצבע יפה. 

 

המרכיבים ל-6 מנות:

1 ק"ג פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצם) חצויות

3 כפות שמן

2 בצלים, חתוכים לקוביות גסות

5 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לרצועות של 5 ס"מ (גם החלק הלבן)

5 גבעולי סלרי, חתוכים לרצועות של 5 ס"מ

1 כף שטוחה כורכום

1 כפית אבקת קארי

1/4 כוס מיץ לימון טרי

3 לימונים כבושים, קצוצים דק

2 כפות סוכר

2 כוסות מרק עוף (אפשר כוס מים וכף אבקת מרק)

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 צרור כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה למי שלא אוהב)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר, ומטגנים נתחי פרגיות 5-4 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות קלות. מוציאים ומניחים בצד.
  2. מוסיפים למחבת בצל לבן ומטגנים כ-8 דקות עד שהוא מתחיל להתרכך. מוסיפים בצל ירוק, סלרי, כורכום וקארי ומערבבים 3-2 דקות.
  3. מוסיפים מיץ לימון, לימונים כבושים, סוכר ומרק ומביאים לרתיחה. מחזירים את הפרגיות, מתבלים במלח ופלפל ומביאים שוב לרתיחה מוסיפים כוסברה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ-25 דקות או עד שהפרגיות מבושלות והרוטב הצטמצם מעט. מגישים עם אורז לבן.

 (צילום: דניה ויינר) (צילום: דניה ויינר)
(צילום: דניה ויינר)
 

 

4. סופריטו עם פרגיות, בטטות וארטישוק ירושלמי

במתכון המקורי להכנת הסופריטו פטטה - מהמטבח הספרדי-ירושלמי - משתמשים בנתחי בקר ובפלחים שחומים של תפוחי אדמה, אבל זה יוצא טעים גם עם עוף, בטטות וארטישוק ירושלמי. במתכון המקורי מטגנים כל רכיב בנפרד בטיגון עמוק, כאן הלכנו על אופצית האפייה - הדיאטטית יותר.

  

המרכיבים ל-6 מנות:

‏6 נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם), חתוכים לנתחונים בגודל 3-2 ס"מ

‏4 תפוחי אדמה, חתוכים לפלחים

‏4 בטטות, חתוכות לפלחים

‏8 פקעות ארטישוק ירושלמי בגודל די אחיד, חצויות או שלמות, תלוי בגודלן

‏2 בצלים, חתוכים לפלחים

‏10 שיני שום שלמות

מלח ופלפל שחור טחון טרי

‏1 כפית גדושה פפריקה - אפשר להחליף ב-1 כפית גדושה בהראט או ראס אל-חנות (לא חובה)

‏1/4 כוס שמן לזילוף

1.5 כוסות ציר עוף רותח או מים רותחים

 

אופן ההכנה:

  1. מסדרים פרגיות, ירקות ושום ב-2 תבניות כדי שיתפזרו על פני שכבה אחת. מתבלים ומזלפים שמן. צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-30 דקות עד להזהבה. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות.
  2. ‏מעבירים את כל המרכיבים הזהובים לקדרה בעלת מכסה תואם, יוצקים ציר או מים רותחים ומכסים.
  3. ‏מעבירים לתנור למשך שעתיים, ואפשר גם למשך כמה שעות בחום שבת. במקרה כזה יש להוסיף יותר נוזלים ולוודא שהקדרה לא מתייבשת.

המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניה ויינר
תבשיל פרגיות בלימון ותבלינים צהובים
צילום: דניה ויינר
מומלצים