שתף קטע נבחר
צילום: על השולחן

עונת הכרובית: 4 מתכונים

רגע לפני שמצב הרוח החורפי משתלט עלינו כדאי להכיר את הצד החי של הכרובית - פריך, טעים ומעט עוקצני. רביעיית מתכוני סלטים עם כרובית טרייה

כחלק משיגעון ה-Raw Food, גם אנחנו התחלנו לאכול כרובית טרייה ודי מהר גילינו שזה טעים (בטירוף), ומוסיף ממד נפלא לכל מיני סלטים ונשנושים. הנה כמה דגשים שיעזרו למי שטרם העז.

 

 עוד מתכונים בערוץ האוכל:  

פירה פריזאי: מתכון וקווים לדמותה של המחית האהובה  

קלאסיקה צרפתית: קוק או וין - תבשיל עוף ביין

התגעגעתם? מסעדת "טוטו" נפתחת מחדש

 

ממש כמו כרוב - יש 3 דרכים לרכך מעט את המרקם של הכרובית: ממליחים ;  מחמיצים בעזרת מיץ לימון או חומץ או שנותנים לסלט לעמוד לפני ההגשה. ככל שיעמוד יותר זמן, כך הכרובית תהיה יותר רכה.

 

למי שלא אוהב את הטעם או המרקם של הכרובית הטרייה, נדגיש שכל המתכונים יהיו נהדרים גם עם כרובית חלוטה או מבושלת קצרות. עם הזמן תוכלו לקצר את זמן הבישול עד שתגיעו לצד הטרי של הכרובית.

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

1. כרובית וולדורף

העקצוץ והפריכות של הכרובית הטרייה משתדכים נפלא לטעמים המתוקים של סלט הוולדורף האהוב. את הכרובית מפוררים לפתיתים, שיכולים לשמש כקוסקוס נטול גלוטן ודל פחמימות. לשומרי כשרות - מחליפים את היוגורט לרוטב ב-2 כפות מיונז נוספות.

 

המרכיבים ל-6 מנות:

1 כרובית, חתוכה גס

2 גבעולי סלרי קצוצים

2 תפוחי עץ, חתוכים לקוביות קטנות

1/2 כוס פלחי אננס טרי או משומר ומסונן, חתוכים לקוביות קטנות - לא חובה

1/2 כוס אגוזי מלך או פקאן קלויים קלות

1/2 כוס צימוקים

 

לרוטב יוגורט ותפוזים:

1 גביע יוגורט (200 גרם)

1 כף מיונז

1 כף מיץ לימון סחוט טרי

3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי

מלח ופלפל שחור גרוס

 

להגשה - לא חובה:

גבינה כחולה או פטה מפוררת

 

אופן ההכנה: 

  1. שמים כרובית במעבד מזון, ומעבדים בפולסים לקבלת פירורים.
  2. שמים את מרכיבי הרוטב בצנצנת ומנערים. טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מערבבים את מרכיבי הסלט בקערה עם הרוטב. משהים לפחות שעה במקרר להתפתחות טעמים ולריכוך קל.
  4. מגישים קר עם גבינה כחולה או פטה מפוררת מעל.

 

באותה שיטה מכינים סלט עוף וכרובית וולדורף: מאדים חזה עוף במשך 8 דקות במים רותחים, חותכים לקוביות ומוסיפים לסלט.

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

2. סלט כרובית יפני 

היפנים אולי לא חזקים בכרובית, אבל לו היו טועמים את הרוטב הזה, על בסיס סויה, ווסאבי ומירין, אנחנו בטוחים שהיו משנים את דעתם.

 

גיוון:

מגישים את הסלט עם פרוסות דקות של קרפאצ’ו דג או בקר, או עם נתחי בקר צלויים.

 

המרכיבים ל-6 מנות:

1 כרובית, מחולקת לפרחים בגודל בינוני

5 גבעולי עירית קצוצים או 2-1 גבעולי בצל ירוק קצוצים

כמה עלי בזיליקום קרועים - לא חובה

3-2 כפות שבבי שקדים, קלויים קלות

1 בצל סגול קטן קצוץ

1/2 פלפל אדום חריף קצוץ

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

2 כפות שומשום קלוי

 

לרוטב:

2-1 כפות רוטב סויה

2 כפות מירין

קורט ווסאבי

1-1/2 פלפל אדום חריף פרוס

2-1 גבעולי בצל ירוק קצוצים

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת עם מכסה תוך כדי ניעור. טועמים ומתקנים תיבול.
  2. מניחים את פרחי הכרובית בצלחת בשכבה אחת. מפזרים את יתר מרכיבי הסלט ויוצקים רוטב. מגישים מיד. לחילופין אפשר לערבב את מרכיבי הסלט עם הרוטב בקערה, ולהשהות יחד 15 דקות לקבלת סלט עם טעמים יותר עמוקים.

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

3. קַבוֹ-פיוֹרֶה אינסַלטה  

סלט איטלקי מלא במליחות ים תיכונית. שמן הזית, הלימון והבלסמי יוצרים תחמיץ נפלא, שעובד גם עם ברוקולי.

 

גיוונים:

• מחליפים את הפטרוזיליה בבזיליקום.

• לסלט טבעוני- מחליפים את האנשובי ב-3 כפות זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים גס.

 

המרכיבים ל-4 מנות: 

1 כרובית, מפורקת לפרחים קטנים

8-4 פילטים של אנשובי קצוצים או שלמים

2 כפות צלפים בחומץ או במלח

עלים מצרור פטרוזיליה

1 בצל סגול קטן, חצוי ופרוס לאורכו

 

לרוטב:

1/4 כוס שמן זית

2 שיני שום כתושות

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

2 כפות חומץ בלסמי

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת תוך כדי ניעור. טועמים ומתקנים תיבול.
  2. שומרים חצי מכמות הפטרוזיליה להגשה, ואת השאר מערבבים עם יתר מרכיבי הסלט והרוטב בקערה. משהים 30-15 דקות לספיגת טעמים וריכוך הכרובית.
  3. מפזרים את יתרת הפטרוזיליה ומגישים.

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

4. כרובית קיסר

הרוטב הממכר של סלט קיסר הולם את איכויותיה של הגברת הלבנה. כאן עם רוטב על בסיס מיונז ופרמזן וללא ביצה טרייה! אבל כל רוטב קיסר שאתם רגילים לרקוח יתאים למשימה.

 

 

המרכיבים ל-6 מנות: 

1 כרובית, מחולקת לפרחים קטנים

100 גרם שבבי גבינת פרמזן

2 לבבות חסה - לא חובה

 

לפירורי לחם פריכים:

1/2 כוס פירורי חלה או לחם

2 כפות שמן זית

1 כפית עלי טימין או אורגנו יבש

 

לרוטב:

1/2 כוס מיונז

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 שן שום גדולה כתושה

2 פילטים של אנשובי משומר

1 כפית חרדל דיז’ון גרגרים

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב: מעבדים את מרכיבי הרוטב בבלנדר, טועמים ומתקנים תיבול.
  2. מכינים את פירורי הלחם: מחממים מחבת עם שמן זית ומשחימים פירורי לחם עם טימין או אורגנו במשך 4-3 דקות על להבה בינונית-גבוהה.
  3. מרכיבים את הסלט: מערבבים את מרכיבי הסלט עם הרוטב. אם משתמשים בחסה, מגישים מיד; אם לא, אפשר להשהות 15 דקות לפני ההגשה להעמקת הטעמים. מפזרים פירורי לחם ומגישים.


המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
בטעם ים תיכוני. קַבוֹ-פיוֹרֶה אינסַלטה
צילום: דניאל לילה
מומלצים