שתף קטע נבחר

מבקבקים את כל הטוב שבהרי ירושלים: יינות מטה יהודה

ליבי שפרינג מפצירה בכם: בואו בסוף השבוע להכיר את אחד מאיזורי היין המסעירים בישראל. כל הפרטים על פסטיבל היין של המועצה האיזורית מטה יהודה וגם 5 המלצות למי שנשאר בבית

במהלך 2 סופי השבוע הקרובים ייערכו, במה שהפך למסורת שנתית, חגיגות היין של המועצה האזורית מטה יהודה. יקבי האיזור המשובחים ייפתחו שעריהם בסופי השבוע לחגיגה של טעימות, סדנאות יין, ביקורים בכרמים, טעימות חביות וכמובן יאפשרו רכישת יין במחירים מיוחדים, קניית יין עתידי והרשמה מוזלת לקורסים וסדנאות. האירועים יתקיימו ברחבי המועצה המשתרעת החל מירושלים במזרח ועד השפלה במערב.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

 בנוסף, השנה יפתחו לראשונה מרתפי היין של חלק מהיקבים ויערכו סיורים מודרכים בכרמים. עוד בפסטיבלים: ארוחות אצל בשלני האיזור – במסעדות או בביתם – מבשלות בוטיק מוצלחות שיציעו הזדמנות לבקר וגם סיידר אחד, מוצלח במיוחד.

 

 (צילום: חני בן יהודה) (צילום: חני בן יהודה)
(צילום: חני בן יהודה)

 

בין היקבים המשתתפים בפסטיבל ניתן למנות את טפרברג, קדמא, קסטל, צובה, סוסון ים, עגור, ברבדו, שורק, צרעה, פלם, צפרירים, ענתות, יפו, עמק האלה, שריגים, ספרה ועוד. לכבוד הפסטיבל, שלא כדאי להחמיצו, ליקטנו המלצות ליינות יוצאי דופן, שהכי שווה לטעום מול הנוף, אבל אפשר גם בבית.

 

1. סוסון ים: אנטואן 2010

בלנד מהמם של ענבי סירה, גרנאש ומורבדר מכרמי האיזור. בצבעו הוא אפלולי וכהה, עם ריחות נהדרים של פירות שחורים, מסתורין ואדמה. לאט לאט הוא נפתח וחושף רבדים של עשבים ירוקים, פלפל שחור ושזיפים מתוקים. נפלא כמו טיול לאור נרות במערה.

 

כמו כן, אל תוותרו על רכישת הבציר החדש של טייק 2, היין הכיפי והכה נגיש (והזול!) של זאב דוניה, שמתבסס על ענבים מזן זינפנדל ועוד כל מיני דברים טובים ופשוט אי אפשר להפסיק לשתות.

 

 (צילום: זאב דוניה) (צילום: זאב דוניה)
(צילום: זאב דוניה)

 

2. צרעה: הרי יהודה אדום 2012

יין ממסך אזורי מקסים שמשלב בין ענבים מזן קברנה סוביניון עם סירה, מרלו ופטי ורדו שגדלו על טרסות עתיקות בעלות הרכב אדמה של סלע גיר ובליית סלע העשירה במינרלים. 12 חודשי יישון בחביות עץ אלון צרפתי ריככו את הפרא המקסים ויצרו יין מאוזן ואלגנטי, עגול ומספק מאוד.

 

 (צילום: עמרי מרום) (צילום: עמרי מרום)
(צילום: עמרי מרום)

 

3. יפו : הומאז' סירה–מרלו 2012

"יפו" הוא יקב שאנחנו אוהבים מאוד ועוקבים אחר ההתפתחות שלו בעניין. משלבים שם בין עולם חדש לעולם ישן והמבנה עצמו משקיף אל נוף יפהפה ושווה ביקור. "הומאז'" הופק מענבים שגדלים בכרמים הסמוכים ליקב: מרלו מעמק האלה וסירה מאזור שורש, שיושנו משך 15 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות. התוצאה היא יין אוכל כיפי, סמיך ומתובלן עם סיומת ארוכה ונהדרה.

 

 (צילום: מוטי פישביין) (צילום: מוטי פישביין)
(צילום: מוטי פישביין)

 

4. צובה: בלמונט לבן

יין ממסך רענן שמתבסס על זני הענבים הלבנים סמיון וסוביניון בלאן. הוא מציג איזון טוב בין טרופיות שמגיעה מהסמיון והרעננות של הסוביניון בלאן. יין מקסים, שופע פירות באף ובפהועם סיומת שקדים. חומציות נהדרת ופריכות הופכות אותו ליין אוכל שווה. תצוגת תכלית מרשימה לשילוב המנצח בלבנים של בורדו.

 

5. ספרה: קונספט לבן, שרדונה 2013

יקב ספרה של היינן דורון רב-הון נטל על עצמו משימה מאתגרת במדינה חמה כמו שלנו: ייצור יינות לבנים בלבד. בדייקנות ובהתמדה, יוצאים תחת ידו של היינן לבנים מקסימים, רעננים ומדויקים מאוד, נקיים ומוערכים מאד מבחינה ייננית ובצדק.

 

השרדונה שלו הוא קסם של יין: תסיסה במיכלי נירוסטה עם בילוי קצר בחביות אלון סיפקה רעננות נדירה שמובילה לסיומת חמאתית ארוכה ומענגת.

  

 (צילום: איציק שפירא) (צילום: איציק שפירא)
(צילום: איציק שפירא)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם הוד
יש גם תקרובת. פסטיבל היין של מטה יהודה
צילום: נועם הוד
מומלצים