שתף קטע נבחר

דו"ח מדאיג: חיידקים עמידים יהרגו יותר מסרטן

צוות חוקרים מבריטניה מזהיר כי בעוד שחברות התרופות אינן מפתחות סוגי אנטיביוטיקה חדשים משיקולי רווח - נמשכת העלייה בשיעור החיידקים העמידים לטיפולים, שצפויים להרוג כעשרה מיליון איש עד שנת 2050

החיידקים העמידים מאיימים על אוכלוסיית העולם: דו"ח מדאיג חדש מגלה כי עד שנת 2050 ימותו יותר אנשים מזיהום חיידקי מאשר ממחלת הסרטן, זאת מאחר שחברות התרופות עומדות בסירובן לפתח אנטיביוטיקות חדשות, שאינן רווחיות.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

עוד על חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה :

מצעד אימה: חיידקים העמידים לאנטיביוטיקה

דו"ח: ישראל מובילה בשיעור חיידקים עמידים

מה הקשר בין חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה?

 

בדרך ל-10 מיליון מקרי תמותה

את נתוני הדו"ח הציג הכלכלן ג'ים אוניל, שמונה על ידי ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, להוביל צוות חוקרים לבחינת איום החיידקים העמידים. נתוני הדו"ח מגלים כי 700 אלף איש מתים כיום מדי שנה ברחבי העולם מזיהומים, וכי עד שנת 2050 יתווספו עוד עשרה מיליון מקרי תמותה בשל חיידקים העמידים לטיפול אנטיביוטי.

 

החוקרים מצאו כי רוב הזיהומים הקטלניים יגרמו בשל זנים עמידים של החיידקים אי קולי, מלריה וטוברקולוזיס.

 

בארצות הברית ובאירופה גורמים החיידקים העמידים לכ-50 אלף מקרי מוות בשנה, ומספר זה צפוי לעלות פי עשרה כאמור עד שנת 2050.

 

על פי צוות המחקר, חברות התרופות אינן מפתחות בשנים האחרונות תרופות אנטיביוטיות חדשות, כיוון שאלה אינן רווחיות. עובדה זו תורמת לשיעור התמותה ההולך ועולה מחיידקים עמידים, שלחלקם אין כלל טיפול.

 

החוקרים ממליצים למערכות הבריאות ברחבי העולם להשקיע בפיתוח תרופות וחיסונים חדשים, כמו גם במציאת קווי טיפול אלטרנטיביים כגון טיפולים ביולוגיים.

 

 ( )

 

 

5,000 מתים בשנה בישראל

בשנה שעברה התייחס מבקר המדינה בדו"ח לשיעור הזיהומים הגבוה בישראל, הגורם לכ-5,000 מקרי תמותה בשנה. מתוך אלה, ניתן היה למנוע ככל הנראה בין רבע לשלושה רבעים מהמקרים.

 

המבקר פירט את הסיבות לזיהומים, בהן צפיפות גבוהה במחלקות, שמירה לא מספקת על היגיינה של הצוות המטפל, חולים הסובלים מזיהום שאינם שוהים בחדרי בידוד, ציוד רפואי שאינו עובר חיטוי תקין וחוסר מודעות למניעת זיהומים של המבקרים בבתי החולים.

 

מהדו"ח עולה גם כי בתי חולים מבצעים שימוש חוזר בציוד רפואי שאמור להיות חד פעמי: בכל בתי החולים מתבצע מחזור של לפחות עשרה אביזרים רפואיים המוגדרים לשימוש חד פעמי בלבד על פי היצרן.

 

לדברי המבקר, ייתכן שיש באביזרים אלה מוקדים המאכלסים חיידקים, נגיפים ופטריות - המועברים לחולה הבא.

 

סיבה נוספת שמציין המבקר לשיעור הזיהומים הגבוה היא מחסור בכוח אדם. על פי הדו"ח, חסרים במערכת הבריאות כ-40 רופאים שעיקר עיסוקם בתחום מניעת זיהומים, וכיום אין בישראל מסלול להתמחות במניעת זיהומים, כך שההכשרה נעשית תוך כדי עבודה.

 

מחסור נוסף נרשם באחיות העוסקות בתחום. כיום מועסקת בתחום זה אחות אחת לכל 500 מיטות, במקום אחת ל-200 מיטות, על פי חוזר משרד הבריאות.

 

המבקר גם קובע כי נדרש רוקח שיסייע בקביעת התרופות המתאימות לטיפול בחולים, אולם בבתי החולים אין כלל רוקחים קליניים.

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
רוב הזיהומים הקטלניים יגרמו בשל זנים עמידים של החיידקים אי קולי, מלריה וטוברקולוזיס
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים