שתף קטע נבחר

הצצה: 15 מיזמי הבנייה המצטיינים ב-2014

בטקס פרס המצוינות בענף שערכה התאחדות בוני הארץ, נבחרו 15 המבנים האיכותיים ביותר בישראל בשנה החולפת - בהם מגדלים, מבני משרדים, שכונות מגורים, מבנים לשימור ואפילו גשרים. צפו בתמונות המבנים הזוכים

מהם המבנים המצטיינים לשנת 2014 בענף הבנייה והתשתיות? על השאלה הזו השיבו אמש (ב') באסיפה הכללית שערכה התאחדות בוני הארץ (הקבלנים), במסגרת טקס פרס המצוינות בענף. השופטים בחרו 15 מבנים לפי קריטריונים של עיצוב, איכות והתאמה לסביבה, מרביתם אינם מוכרים עדיין לציבור משום שהם חדשים יחסית.

 

עוד על אדריכלות במדור "עיצוב ותכנון הבית "

 

חבר השופטים הורכב מנציגים של התאחדות בוני הארץ, משרד הבינוי, המשרד להגנת הסביבה, עמותת האדריכלים, איגוד המהנדסים, מכון התקנים הישראלי, מרכז השלטון המקומי, לשכת שמאי המקרקעין והמועצה הישראלית לבנייה ירוקה.

 

המבנים נבחרו לפי קטגוריות: מבנה עד 8 קומות, מבנה מעל 8 קומות, שכונת מגורים, מבנה ציבורי, מבנה מסחרי, מבנה משרדים, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי-בינוי), מבנה לשימור ותשתיות. לפניכם הרשימה המלאה.

 

הקטגוריה: מבנה מעל 8 קומות

בקטגוריה זו זכו שני פרויקטים - מגדל SOUTH BEACH TOWER בנתניה ומגדל הקוביות בחולון.

 

SOUTH BEACH TOWER - מדובר במגדל יוקרה בגובה 19 קומות הממוקם על חוף ימה של נתניה והוקם על ידי חברת א. גינאדי השקעות ובניה 2002 בע"מ. אדריכל מתכנן: מרק סגל ודב יפה - אדריכלים ומתכנני ערים. חבר השופטים הסביר את הבחירה: "הפרויקט בנוי בסטנדרט גבוה - מפרטי הארכיטקטורה הפנימיים והחיצוניים ועד לתכנון המדוקדק של המרחבים הפרטיים והציבוריים. רמת הביצוע קפדנית במיוחד, והייתה הקפדה על פונקציות ציבוריות רבות לרווחת הדיירים, לצד נוף מרהיב הנשקף מכל דירה. מאמץ רב הושקע בהעלאת רמת הביצוע".

 (הדמיה: view point) (הדמיה: view point)
(הדמיה: view point)

מגדל הקוביות - מדובר במגדל מגורים בגובה 14 קומות הממוקם בשכונת ח 300 בחולון והוקם על ידי חברת זלמן זכריה נכסים והשקעות בע"מ. אדריכל מתכנן: עמי שנער, אמיר מן אדריכלים ומתכנני ערים בע"מ. חבר השופטים הסביר את הבחירה: "פרויקט זה היה אקסטרימי ודרש ביצוע עילאי מיוחד עקב התכנון המורכב. לכל דירה יש לפחות 3 חזיתות על שלל כיווני אוויר; הבידוד התרמי נמצא בתוך קיר הבטון וכל העבודות בוצעו באיכות גבוהה".

 (הדמיה: חברת זלמן זכריה נכסים והשקעות בע"מ) (הדמיה: חברת זלמן זכריה נכסים והשקעות בע
(הדמיה: חברת זלמן זכריה נכסים והשקעות בע"מ)

הקטגוריה: מבנה עד 8 קומות

אחוזת יניב - מדובר בקומפלקס מגורים של 6 בניינים בגובה 8 קומות בשכונת גילה בירושלים, שהוקם על ידי חברת חיים זקן בנין והשקעות בע"מ. אדריכל מתכנן: פייגין אדריכלים בע"מ. חבר השופטים הסביר את הבחירה: "זהו קומפלקס מגורים מפואר הבנוי סביב גינה פנימית בעיצובו של האדריכל יהודה פייגין. האדריכלות בסגנון ירושלמי, רמת הגימור גבוהה ואיכותית, עם סגנון קשתות ייחודי. איכות הפרויקט תשפיע לטובה על כל המתחם".

 (צילום: אסף פינצוק) (צילום: אסף פינצוק)
(צילום: אסף פינצוק)

הקטגוריה: שכונת מגורים

גני ציון - מדובר בקומפלקס מגורים של 5 בניינים בגובה 8 קומות ומגדל מגורים בגובה 18 קומות בשכונת קטמון בירושלים, שהוקם על ידי חברת אחים חסיד בע"מ. אדריכל מתכנן: נעמה מליס אדריכלות ובינוי ערים בע"מ. חבר השופטים הסביר את הבחירה: "איכות הביצוע של חיפוי האבן יכולה לשמש דוגמא לעבודה מעולה; הייתה הקפדה על בידוד תרמי העוטף את הבניין; ומעל הכל שטחים ציבוריים פתוחים להנאת התושבים".

 (צילום: אחים חסיד בע"מ) (צילום: אחים חסיד בע
(צילום: אחים חסיד בע"מ)

הקטגוריה: מבני ציבור

בקטגוריה של מבני ציבור, זכה פרויקט "שער הנגב" במועצה האזורית שער הנגב בציון לשבח, ובמקום הראשון זכה בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר בתל-אביב.

 

שער הנגב - מדובר במשכן הממוגן בית החינוך הניסויי "שער הנגב", הצמוד למכללת ספיר וממוקם בקריית החינוך שער הנגב. הוא הוקם על ידי חברת בוני בניין פיתוח והשקעות בע"מ. אדריכל מתכנן: יובל גני - מנספלד קהת אדריכלים. חבר השופטים הסביר את הבחירה: "ציון לשבח על יצירת מתחם לימודים עם חללים ומעברים מקורים ממוגנים תמידית, תוך שמירה על איכות עבודה גבוהה".

 (צילום: בוני בניין פיתוח והשקעות בע"מ) (צילום: בוני בניין פיתוח והשקעות בע
(צילום: בוני בניין פיתוח והשקעות בע"מ)

בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר - מדובר במבנה הממוקם באוניברסיטת תל-אביב והוקם על ידי חברת שיתופית חברה לבניה בע"מ. אדריכל מתכנן: חן אדריכלים NCA גיאוטקטורה, אקסלרוד - גרובמן אדריכלים. חבר השופטים הסביר את הבחירה: "זהו מבנה ירוק העומד ברמה הגבוהה ביותר של התקן הישראלי (5281) ותקן הליד (LEED) הבינלאומי. הוא מהווה דוגמה לבנייה ירוקה פורצת דרך, זכה בדרגת פלטינום על פי תקן ליד האמריקאי, ובו נעשתה יצירת רכיבים מיוחדים לייצור חשמל באמצעות אנרגיית השמש המהווים גם רכיבי הצללה וגם רכיבי בלימת רעש".

 (צילום: שי אפשטיין) (צילום: שי אפשטיין)
(צילום: שי אפשטיין)

הקטגוריה: מבנה מסחרי

אכסניית הנוער בעכו העתיקה - מדובר במבנה שהוקם על ידי חברת תורג בע"מ עבור אגודת אכסניית הנוער בישראל. עיצובו מזכיר את תבנית החאנים העתיקים, הממוקמים בעיר העתיקה, והוא כולל 3 קומות בהן 76 חדרי אירוח בשטח של כ-9,000 מ"ר. אדריכל מתכנן: אריה רחמימוב. חבר השופטים הסביר את הבחירה: "צוות התכנון והביצוע הצליח לשמר את העתיק, תוך בניית אכסניית הנוער, ולשלב את העתיקות ברצפת המבנה השקופה, תוך שימוש בתאורה טבעית ויצירת בידוד תרמי ואקוסטי מעולים".

 (צילום אוויר: גיל בורקין) (צילום אוויר: גיל בורקין)
(צילום אוויר: גיל בורקין)

הקטגוריה: מבנה משרדים

בקטגוריה של מבנה משרדים, זכה בניין ורד מפעל מ.ל.מ של התעשייה האווירית בבאר יעקב בציון לשבח; ובמקום הראשון זכה מבנה המשרדים של מגדל חברה לביטוח בפתח תקווה.

 

בנין ורד מפעל מ.ל.מ - מדובר במבנה משרדים של התעשייה האווירית בבאר יעקב, שהוקם על ידי חברת גל גדרה בניה והנדסה בע"מ. אדריכל מתכנן: ערן פרלמן ארכיטקטים. חבר השופטים הסביר את הבחירה: "הקבלן המבצע השכיל לנצל את התאורה הטבעית ולחסוך באנרגיה, והשתמש בחומרים ממוחזרים ומקומיים. הוא הצליח לעמוד באיכות ביצוע גבוהה ובדרישות הבלתי מתפשרות של מזמין העבודה".

 (צילום: גל גדרה בניה והנדסה בע"מ) (צילום: גל גדרה בניה והנדסה בע
(צילום: גל גדרה בניה והנדסה בע"מ)

בניין מגדל חברה לביטוח - מדובר במבנה משרדים של מגדל חברה לביטוח בשכונת קריית אריה בפתח תקווה, שהוקם על ידי חברת דניה סיבוס בע"מ בשיתוף חברת סולל בונה. אדריכל מתכנן: קוו מיתאר - רנה בייל. המבנה מתפרש על פני שטח של כ-33 אלף מ"ר. חבר השופטים הסביר את הבחירה: "זהו מבנה שהוסמך לבנייה ירוקה ברמת מצטיין, תוך שימוש בחומרים בעלי תו ירוק, מי עיבוי מזגנים ותאורה טבעית. המבנה מסוגל לספק ל-2,500 העובדים מרחבי עבודה, חדרי אוכל חללים להתרעננות ועוד".

 (צילום: רמי חכם) (צילום: רמי חכם)
(צילום: רמי חכם)

הקטגוריה: התחדשות עירונית, תמ"א 38

פרויקט באר האורה - מדובר במבנה מגורים בן 4 קומות שחוזק במסגרת תמ"א 38/1 ונוספה לו קומה עם דירות רגילות וקומה עם דירות פנטהאוז ברחוב באר אורה 1 ברמת גן, ביוזמה וביצוע של חברת בן טל נ.ש בניה ויזמות בע"מ בשיתוף חברת ישראמיש השקעות בע"מ. אדריכל מתכנן: דני מועלם - מועלם אדריכלות והנדסת בנין בע"מ. חבר השופטים הסביר את הבחירה: "המבנה זכה בשל הפיכת בנין ישן בן 4 קומות לבנין בן 6 קומות, תוך חיזוק המבנה לעמידה ברעידות אדמה, מבלי לפנות את הדיירים ותוך מציאת פתרונות יצירתיים לבעיות שהתעוררו בשטח".

 (צילום: ישראמיש השקעות בע"מ) (צילום: ישראמיש השקעות בע
(צילום: ישראמיש השקעות בע"מ)

הקטגוריה: התחדשות עירונית, פינוי-בינוי

שכונת סלע - מדובר בפרויקט פינוי-בינוי שבוצע בשכונת סלע הוותיקה בראשון לציון, שתיקרא שכונת קריית האמנים החדשה. השכונה מתפרשת על פני שטח של 52 דונם ויוקמו בה 14 מגדלי מגורים עם 1,400 דירות ופארק בן 15 דונם על ידי חברת אחים דוניץ בע"מ. אדריכל מתכנן: פייגין אדריכלים (יהודה ויואל פייגין). חבר השופטים הסביר את הבחירה: "הקבלן הצליח לעמוד באתגר הגדול של קבלת הסכמת כל הדיירים, לאחר עבודה קשה של מספר שנים. בפרויקט נעשה שימוש חוזר בקרקע לבנייה על ידי פינוי שכונת סלע והפיכת מתחם של 20 דירות לשכונה מודרנית עם 1,400 יחידות דיור".

 (צילום: אחים דוניץ בע"מ) (צילום: אחים דוניץ בע
(צילום: אחים דוניץ בע"מ)

הקטגוריה: שימור מבנים

מתחם שרונה - מדובר בפרויקט שיחזור ושימור 3 מבנים מתקופת הטמפלרים במתחם שרונה בתל-אביב, והפיכתם לכיתות לימודי המשך של שלוחת הטכניון בעיר בביצוע חברת אל-גג בניה והנדסה בע"מ. אדריכל מתכנן: ניצה סמוק. חבר השופטים הסביר את הבחירה: "זוהי הצלחה בהפיכת מבנים רעועים מימי הטמפלרים למבנים מודרניים. רכיבים כגון אריחי ריצוף, חיפוי קירות ומעקות שוחזרו באמינות ובדייקנות, תוך התייחסות לעבודתו הקפדנית של אדריכל השימור".

 (צילום: דניאל גלזר) (צילום: דניאל גלזר)
(צילום: דניאל גלזר)

הקטגוריה: פרויקט הנדסי בתחום מערכות תשתית

בקטגוריה של פרויקט הנדסי בתחום מערכות תשתית, זכו במקום הראשון שני פרויקטים - "גשר שקמה" ליד הקיבוצים ארז ואור הנר ו"גשר בוהו" ליד קיבוץ צאלים.

 

גשר שקמה - מדובר בפרויקט להקמת גשר רכבת בדחיקה באורך 460 מטרים מעל כביש ראשי וברדיוס משתנה סמוך לקיבוצים ארז ואור הנר. תכנון וביצוע של חברת שיכון ובינוי סולל בונה תשתיות בע"מ עבור רכבת ישראל. אדריכל מתכנן: אבנר דרורי אדריכלים - קונסטרוקטור בני מיירנץ. חבר השופטים הסביר את הבחירה: "ביצוע גשר בשיטת דחיקה, כאשר המקטעים נוצקים בחצר ונדחקים אל מקומם, מהווה טכניקה ייחודית של הקמת גשרים. הפרויקט נבחר גם בשל יוזמת הקבלן להציע תכנון חלופי, תוך חיסכון בביצוע ובקרת איכות מעולה".

 (צילום: שיכון ובינוי סולל בונה תשתיות) (צילום: שיכון ובינוי סולל בונה תשתיות)
(צילום: שיכון ובינוי סולל בונה תשתיות)

גשר בוהו - מדובר בהקמת גשר רכבת מעל נחל בוהו סמוך לקיבוץ צאלים. תכנון וביצוע של חברת שיכון ובינוי סולל בונה תשתיות בע"מ עבור רכבת ישראל. אדריכל מתכנן: אבנר דרורי אדריכלים - קונסטרוקטור משרד ג.א.ש. חבר השופטים הסביר את הבחירה: "האתגר להקים גשר מעל נחל בוהו, תוך הגנה על הצמחייה הסבוכה באזור ומזעור הנזק לסביבה הפראית הטבעית, הניע את הקבלן לשנות את תכנון הגשר ולצמצם את נקודות המגע עם הקרקע".

 (צילום: שיכון ובינוי סולל בונה תשתיות) (צילום: שיכון ובינוי סולל בונה תשתיות)
(צילום: שיכון ובינוי סולל בונה תשתיות)

הקטגוריה: פרויקט הנדסי עם פתרונות יצירתיים לבעיות ספציפיות

האגף החדש במוזיאון תל-אביב - מדובר בפרויקט הקמת האגף החדש במוזיאון תל-אביב ע"ש מואל והרטה עמיר, בביצוע חברת דניה סיבוס בע"מ וחברת מנרב. אדריכל מתכנן: פרסטון סקוט כהן, עמית נמליך. חבר השופטים הסביר את הבחירה: "נדרש תכנון יצירתי כדי לעמוד בדרישת האדריכלים, כי החזית צריכה לתת תחושה של חזית מעוקמת. כדי לעמוד בדרישה זו, הקבלן הצליח ליצור בעזרת מחשב, מערכת של קרומי בטון בצורות ובגדלים שונים".

 (צילום: דניה סיבוס בע"מ) (צילום: דניה סיבוס בע
(צילום: דניה סיבוס בע"מ)


פורסם לראשונה 30/12/2014 20:18

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף פינצוק
פרויקט אחוזת יניב בירושלים, שזכה בקטגוריית מבנה עד 8 קומות
צילום: אסף פינצוק
מומלצים