שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    המדריך להכנת פירה
    חמאה, חלב והרבה אהבה - "בית הספר לבישול" מבית מגזין "לאשה" מגיש: כך מכינים פירה, התוספת ששמור לה מקום של כבוד בכל מטבח ביתי, באופן מושלם. מתכון ומדריך

    המתכון שלפניכם ינפק פירה בגרסה קלה וביתית, התוספת הוותיקה ששמור לה מקום של כבוד בכל מטבח ביתי אבל גם במסעדות שף בעלות שם עולמי. כשם שתפוחי האדמה זמינים לנו כל השנה, כך גם הפירה - מתאים לכל עונה ומתקבל באהבה על ידי כולם, ללא הבדלי גיל ומיקום גיאוגרפי.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

    רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר 

     

     (צילום: יוסי סליס ) (צילום: יוסי סליס )
    (צילום: יוסי סליס )

     

    לפני שמתחילים - טיפים להכנת פירה מושלם

    1. מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה בהירים ובעלי קליפה צהובה - הם יתאימו יותר לבישול ולמעיכה. יש להקפיד ולבחור תפוחי אדמה בעלי קליפה אחידה, ללא כתמים ירוקים, חתכים או פגמים. אם יש, בחרו בתפוחי אדמה מזן "ראטה", המתאימים במיוחד לפירה. ניתן להשיגם בשוקי האיכרים ואצל חלק מהירקנים.
    2. את תפוחי האדמה מבשלים עד שהם רכים לגמרי. אם הם יהיו קשים בחלקם, הם לא יימעכו טוב ולא יקבלו את המרקם הקטיפתי של הפירה.
    3. לאחר שמועכים את תפוחי האדמה המבושלים, מערבבים אותם עם חמאה וחלב (או מרכיבים אחרים לגרסת פרווה, ראו בגיוון), רק עד שמתקבל פירה אחיד וקטיפתי - לא יותר. ערבוב יתר ישחרר את העמילן שבתפוחי האדמה ויהפוך את הפירה לדביק.
    4. אפשר גם פרווה. המירו את החמאה ב־1/2-1/3 כוס שמן זית מעודן, ואת החלב בחלב קוקוס או בכוס מהמים בהם בושלו תפוחי האדמה. דרך ההכנה זהה.
    5. גיוונים: אפשר להוסיף אגוז מוסקט מגורר או כפית חרדל משובח, עשבי תיבול -  עירית או עלי טימין או רוזמרין טריים קצוצים - בצל מטוגן או גבינת פרמזן מגוררת.

     

    המרכיבים ל-6 מנות:

    1.5 ק"ג תפוחי אדמה (בערך 7 יחידות בגודל בינוני)

    1/2 כף מלח

    כ-120 גרם חמאה מלוחה או רגילה, רכה

    1/3-1/2 כפית מלח

    מעט פלפל שחור גרוס - ניתן להחליף בפלפל לבן

    1 כוס חלב - לא חובה

     

    אופן ההכנה:

    1. הבישול: שוטפים את תפוחי האדמה, קולפים אותם ושוטפים שוב. חותכים לחתיכות בינוניות, פחות או יותר באותו גודל, ושמים בסיר. ממלאים את הסיר במים עד שתפוחי האדמה מכוסים, ומוסיפים 1/2 כף מלח. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה במשך כ-20 דקות, עד שהמים רותחים.
    2. מנמיכים את עוצמת הלהבה לבינונית ומבשלים עוד כ־15 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים (נועצים בכמה מהחתיכות סכין חדה. אם תפוחי האדמה מחליקים מהסכין בלי להתפרק - הם מוכנים).
    3. מעמידים מסננת בכיור ושופכים אליה את תפוחי האדמה. מסננים את המים ומחזירים את תפוחי האדמה אל הסיר הריק. מחזירים את הסיר, ללא מכסה, אל הכיריים ומבשלים כ-5 דקות נוספות על להבה בינונית-נמוכה, כדי שתפוחי האדמה יתייבשו מעט. מנערים את הסיר מדי פעם, כדי שתפוחי האדמה לא ידבקו אל תחתיתו. מסירים מהכיריים.
    4. המעיכה: מתחילים למעוך את תפוחי האדמה (אפשר בתוך הסיר ואפשר בקערה גדולה), במזלג או במועך ייעודי. מוסיפים את החמאה, המלח והפלפל וממשיכים למעוך לפירה אחיד. אם רוצים פירה אוורירי ודליל יותר - מחממים את החלב במיקרוגל כדקה־שתיים, עד שהוא מגיע לסף רתיחה ומוסיפים, בהדרגה, לפירה. מערבבים בכף עץ רק עד שהפירה חלק ואוורירי ומגישים. מומלץ לאכול פירה טרי, אבל שאריות אפשר לשמור עד יומיים במקרר ולחמם בעדינות - במיקרוגל או על הכיריים - בתוספת מעט חלב או מים.

     

     (איור: רועי שני) (איור: רועי שני)
    (איור: רועי שני)

     

     

    המתכונים לקוחים מתוך מדור "בית הספר לבישול של לאשה ", שנמצא כעת באתר יחד עם עוד עשרות מתכונים שיעשו לכם סדר במטבח. האתר ממשיך להתעדכן וניתן לגלוש בו גם ממכשירים סלולריים ומטאבלטים.

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים