שתף קטע נבחר

בן קינגסלי: "אירופה המשיכה הלאה"

בכנס הזיכרון לציון יום השואה הבינלאומי, סיפר השחקן זוכה האוסקר על תחושת השליחות המלווה אותו בהנחלת השואה לדור הבא, והביע חשש מתופעת השכחת השואה, והאנטישמיות הגואה באירופה: "הטרגדיה היא שאירופה לא התאבלה ב-1945"

גם בן קינגסלי לא שוכח: השחקן הבריטי זוכה האוסקר, שהיה מועמד לפרס על משחקו בסרט "רשימת שינדלר", משתתף בטקס הזיכרון שערך הקונגרס היהודי האירופי בפראג, לציון יום השואה הבינלאומי היום (ג'). הוא אמר כי הוא רואה בעצמו "שליח ושחקן", כדבריו, וסיפר כי זו זכות עבורו להעביר לדור הבא את לקחי השואה.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

"הייתה לי הזכות כשחקן בכמה סרטים, שעל התלבושות השונות שלי יתפרו טלאי צהוב", אמר קינגסלי. "אני מרגיש שהאמנות מרשה לי להתבטא בנושאים שונים, ולהצטרף למאבקים מגוונים למען האנושות".

 

עוד בערוץ היהדות - קראו:

 

בכנס שארגנו הקונגרס היהודי האירופי עם ממשלת צ'כיה, לוקחים חלק מנהיגים, מכתיבי דעת קהל, עיתונאים ואנשי רוח מאירופה ומהעולם. את ישראל מייצג יו"ר הכנסת יולי (יואל) אדלשטיין. המנהיגים השוו את התגברות האנטישמיות באירופה 2015, אל מול לקחי העבר הלא רחוק – שנות השלושים של המאה הקודמת. "הטרגדיה היא שאירופה לא התאבלה ב-1945", אמר קינגסלי בשיחה עם עיתונאים ישראלים. "אירופה המשיכה הלאה, ומצאה אויב אחר. הצעד הראשון לקראת החלמה היא להתאבל.

 

"הייתה לי הזכות כשחקן בכמה סרטים, שעל התלבושות השונות שלי יתפרו טלאי צהוב". בן קינגסלי ()
"הייתה לי הזכות כשחקן בכמה סרטים, שעל התלבושות השונות שלי יתפרו טלאי צהוב". בן קינגסלי

 

״אני לא יודע להגדיר איך מתאבלים בצורה קולקטיבית. כשחקן אני גורם לטריגר של אבל, וכך גם סטיבן ספילברג, שאפשר לאנשים להתבטא דרך ארגון השואה שהקים; אפשר להם לפרוק חוויות אומללות שהיו כלואות בתוכם, וסוף-סוף לדבר. אלפים מהם כיום מוקלטים מול המצלמות.

 

"הייתה לי הזכות לפגוש ניצולים, ואני יודע בעצמותיי ובלבבי שהשואה קרתה. המשימה הגדולה של שמעון ויזנטל הייתה, שאירופה תודה שזה קרה. שתבוא ותודה: כן, זה קרה. הרמנו יד ימין והצדענו, וצעדנו לצלילי השירים, והרגנו יהודים. כן, זה קרה. אני ניסיתי להעביר את המסר הזה דרך דרמה, שנכתבה בצורה נפלאה, ולחקור זאת".

 

נשיא צ'כיה: אי אפשר לחנך טרוריסטים

קינגסלי התייחס למצב באירופה היום, בהשלכה על הימים ההם. ״היטלר אמר: מי יזכור את הארמנים? זה מה שהוא אמר אחרי הטבח ההמוני שערכו הטורקים", כך קינגסלי. "אסור לאפשר למישהו בעתיד להגיד: מי יזכור את היהודים של אירופה? כולם יזכרו".

 

נשיא צ'כיה, מילוש זמאן, אמר בכנס כי "אי אפשר להילחם בטרור על ידי השתתפות במצעדים צבועים. יש לצערי כאלה שחושבים שאפשר לחנך טרוריסטים. היטלר דווקא הצליח לחנך אותנו, על ידי השמדה בתאי גזים. לצערי, אני מפחד להגיד שלפני שיבינו שצריך להקים כוח צבאי בינלאומי, נאלץ לעבור עוד כמה התקפות טרור, עד שיבינו שאי אפשר לשאת ולתת עם טרוריסטים. עם טרוריסטים לא עושים משא ומתן, ולא נלחמים בחקיקה - אלא בלחימה צבאית כפי שהיה בשנת 1936".

 

מוקדם יותר אמר נשיר הקונגרס היהודי האירופי, ד"ר משה קנטור, כי "כיום היהודים באירופה הם המיעוט היחיד שמפחד לשלוח את ילדיו לבתי הספר. העובי של דלת הפלדה בבית הספר של ילדיי, למשל, הוא עשרים סנטימטרים. לא כל אמא יכולה לפתוח דלת כזו ללא סיוע". הוא הביע ספק אם המצב הוא בר תיקון.

 

יו"ר הכנסת, יוליסת אדלשטיין, אמר עם יציאתו כי הוא מתכוון לפנות לכל המנהיגים בדרישה נחרצת למאבק באנטישמיות. בנאום בפני ראשי הפרלמנטים אמר: "עלינו להמשיך לעבוד יחד כדי להבטיח שנוכל להינות מברכות הדמוקרטיה, מבלי לתת מקום כלל לקיצוניות בכלל ולקיצוניות האיסלמית בפרט, ומבלי להתפשר על הערכים שאנו דוגלים בהם בכל מאודנו ולא על חיינו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים