שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    אופים ללא גלוטן: 3 מתכונים

    גם לצליאקים מגיע: שלישיית מאפים כיפיים ללא גלוטן - קיש פטריות , רוגלאך שוקולד ושקדים ועוגיות סנדביץ' נימוחות במילוי ריבה

    1.עוגיות סנדביץ' נטולות גלוטן

    העוגיות האהובות על ילדים ומבוגרים כאחד . לבצק מוסיפים מעט גרידת לימון שמעניקה לו ניחוח הדרי עדין והמילוי - קלאסי: ריבת תות (מומלץ מרמלדה או ריבה אחידה). למי שרוצה לגוון - יכול להחליף בכל ריבה אחרת שיש בבית.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    המרכיבים לכ-24 יחידות:

    1/2 כוס (100 גרם) סוכר

    200 גרם חמאה, רכה

    1 כפית תמצית וניל

    1 ביצה בינונית

    2.5 כוסות קמח ללא גלוטן - מומלץ קמח "כרגיל"

    קורט מלח

    1 כף גרידת לימון מלימון אחד

     

    למילוי:

    ריבת תות או פטל

     

    להגשה:

    אבקת סוכר

     

    אופן ההכנה:
    1. מערבבים בקערה את החמאה עם הסוכר, תמצית וניל וביצה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח נטול גלוטן ומלח וגרידת לימון ומעבדים עד ליצירת בצק רך ונעים למגע. משטחים את הבצק לעיגול שטוח, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך כחצי שעה במקרר.
    2. עובדים עם מחצית מהבצק ואת החצי השני שומרים בקירור. מרדדים על משטח מעט מקומח או בין 2 ניירות אפייה את הבצק לעובי של 2-3 מ"מ. קורצים לעיגולים ומסדרים על תבנית שעליה נייר אפייה.
    3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות במשך כ 10 דקות, או עד להזהבה. מצננים לחלוטין.
    4. מורחים ריבה על עוגיה אחת ומדביקים עוגייה נוספת כסנדביץ'.בוזקים אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    2. רוגלאך נטולי גלוטן

     

    המרכיבים לכ-32 יחידות:

    2 כוסות קמח ללא גלוטן

    3/4 כפית שמרים יבשים

    1 כף סוכר

    1 חלמון, בטמפרטורת חדר

    1 ביצה (L ), בטמפרטורת חדר

    1/3 כוס (80 מ"ל) חלב פושר

    100 גרם חמאה מומסת, פושרת

    קורט מלח

    שמן קנולה, להברשה

     

    למלית שוקולד:

    1 כוס גדושה ממרח שוקולד ללא גלוטן

    1/4 כוס שקדים טחונים או פירורי ביסקוויט טחונים

     

    למלית ריבה וקינמון:

    1 כוס ריבה

    1/2 כפית קינמון

    1/4 כוס פירורי ביסקוויט או שקדים טחונים

     

    לזיגוג:

    1 חלבון

    2 כפות סוכר

    1/4 כפית קינמון

     

    אופן ההכנה:
    1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח ללא גלוטן, שמרים וסוכר. מוסיפים לקערת המיקס חלמון, ביצה, חלב פושר, חמאה מומסת ומלח ומעבדים כ-4 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק. מורחים מעט שמן קנולה מעבירים לקערה עמוקה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים במקום חמים 30-45 דקות.
    2. מכינים את המלית: מערבבים את כל המרכיבים. שומרים בצד.
    3. מחלקים את הבצק לשניים, משמנים מעט את הבצק ומרדדים כל אחד, לעיגול שטוח ודק. מורחים שכבה של מלית וחותכים ל 16 משולשים, בדומה לאופן שבו חותכים פיצה. מגלגלים כל משולש מבסיסו לכיוון הקצה המשונן.
    4. מסדרים בתבנית שעליה נייר האפייה, מברישים את הרוגלך בחלבון ביצה, מפזרים סוכר וקינמון ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות, עד לקבלת צבע שחום ויפה.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    3.קיש פטריות

     

    המרכיבים לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ:

     

    לבצק הפריך:

    2.5 כוסות קמח ללא גלוטן

    1 כפית מלח

    200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

    1 ביצה

    1-2 כפות מים קרים, לפי הצורך

     

    למלית:

    2 כפות שמן זית משובח

    4 גבעולי בצל ירוק, פרוס (גם החלק הלבן)

    2 סלסלות פטריות שמפיניון, פרוסות

    מלח ופלפל שחור

    250 מ"ל שמנת לבישול

    3 ביצים

    1 כוס (150 גרם) גבינת קשקבל, מגוררת

    1/4 כוס (20 גרם) בזיליקום טרי, קצוץ דק

    לשימון:

    תרסיס שמן קנולה

     

    אופן ההכנה:
    1. מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון את הקמח ללא גלוטן, מלח וחמאה בפולסים קצרים לקבלת גרגירי בצק. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק מעט מתפורר, מוסיפים בהדרגה עד 2 כפות מים קרים.
    2. צרים את הבצק לצורת דיסקה שטוחה, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך 45-30 דקות.
    3. מכינים את המלית: במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הירקות, המלח והפלפל ומטגנים 7-5 דקות לאידוי הנוזלים. מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד 5-6 דקות, להסמכה עדינה. מסירים מהאש.
    4. בקערה, טורפים את הביצים. מוסיפים לביצים הטרופות מעט מהמלית החמה ומערבבים היטב. יוצקים את בלילת הביצים חזרה לסיר ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. אם יש גושים, מסננים במסננת דקה.
    5. משמנים בתרסיס שמן את התבנית.מוציאים את הבצק הקר מהמקרר. מניחים על משטח עבודה נקי גליון נייר אפייה ועליו את דסקית הבצק. מניחים מעל עוד גליון נייר אפייה ומרדדים לעיגול בעובי 1/4 ס"מ וקוטר 28 ס"מ.
    6. מרפדים את התבנית בבצק, כולל הדפנות. מסירים בצק מיותר מהדפנות ומקררים במקרר 15 דקות.
    7. מנקבים קלות את הבצק במזלג ומניחים נייר אפייה עם משקולות אפייה (כמו גרגירי חומוס) על הבצק. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות עד להזהבה. מוציאים את התבנית מהתנור (לא מכבים את התנור), ומסירים את נייר האפייה וגרגירי החומוס שמעל.
    8. מפזרים על הבצק החצי אפוי מחצית מכמות הגבינה המגוררת. יוצקים מעל את מלית הביצים והירקות ומפזרים את הבזיליקום הקצוץ. מפזרים מעל את הגבינה שנותרה. אופים בתנור החם את הקיש כ-20 דקות או עד שהמלית זהובה ויציבה.

     

    • עינת מזור היא שפית המתמחה באוכל בריא ונטול גלוטן. המתכונים נלקחו מסדנה מיוחדת שהעבירה ב"סוף שבוע קולינרי", אירוע אוכל שהתקיים במלון הרודס ים המלח, מלון ידידותי לחולי צליאק שמגיש עבורם אוכל מיוחד בתפריטים השונים.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)



     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יחסי ציבור
    רוגלאך נטול גלוטן
    צילום: יחסי ציבור
    מומלצים