שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    בריא וצבעוני: סושי טבעוני

    הקץ לקומבינציה צמחונית משמימה של מלפפון ואבוקדו. אורי שביט ביקרה בסושיה הטבעונית הראשונה בישראל וגילתה שיש גם סושי יצירתי שמבוסס אך ורק על ירקות. 3 מתכונים

    מסעדות אסיאתיות כמעט תמיד מאוד ידידותיות לטבעונים - מוצרי חלב ממילא מחוץ לתפריט, טופו הוא בן בית במטבח, וכל מנה צמחונית יכולה להפוך לטבעונית בהתאמות קלות. מצד שני, זה לא תמיד מספיק כדי לייצר מנות מעניינות ויצירתיות, בטח כשזה מגיע לסושי.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

    רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

     

    נכון, קל מאד למצוא סושי טבעוני בישראל ובחלק מהמקומות משקיעים בו מחשבה, אבל עדיין ברוב הסושיות יציעו לי להזמין קומבינציה צמחונית בלי טמאגו (חביתה יפאנית), מה שישאיר אותי בדרך כלל עם רולים בסיסיים של מלפפון, גזר ואבוקדו. וזה, איך לומר, קצת משעמם.

     

    הפתיחה של הסושייה הטבעונית הראשונה בישראל - גרין רול שמה והיא פתחה את שעריה לפני כחודשיים במרכז תל אביב - היא בשורה של ממש לאוהבי הסושי הטבעוניים.

     

    אלה שמחים למצוא בה תפריט רחב ומגוון, שכולו אפשרויות שמתאימות להם במיוחד, עם תוספות כיפיות כמו רוטב טריאקי תוצרת בית וספייסי מיונז טבעוני. כל זה בלי חשש להשתרבבות או אפילו מגע בחומרי גלם מן החי - במיוחד דגים.

     

     (צילום: איילה כבאז) (צילום: איילה כבאז)
    (צילום: איילה כבאז)

     

    איציק שלם, הבעלים הטבעוני והמוח הקולינרי מאחורי הקומבינציות המוגשות ב"גרין רול", מספר שהעובדה שהמקום לא מגיש דגים מדברת לא רק לטבעונים, אלא לקהל שבכלל לא כיוון אליו, כמו למשל נשים בהיריון. כידוע, להן מומלץ להימנע לחלוטין מצריכה של דגים נאים, בשל חשש מחיידקים שעלולים לפגוע בעובר. במקרה כזה, לא מספיק להזמין סושי ללא דגים בסושייה רגילה, שכן אפילו מגע עם סכין או קרש חיתוך יכול להביא לזיהום מסוכן.

     

    הפתיחה של "גרין רול" הפכה לחדשות מרעישות בקבוצות של נשים הריוניות, שמיהרו להגיע לאכול או לשלוח את בני הזוג להעמיס מגשים של סושי לקחת הביתה. לאחרונה התבשרתי שהמקום החל להפעיל גם שירות משלוחים, שנותן מענה לרגעים של חשק הריוני או סתם גרגרני לסושי.

     

    החלטתם להשקיע ולהכין את הסושי בעצמכם? קבלו כמה מתכונים של "גרין רול" שירגיעו את הכמיהה.

     

    1. מרק כתום אסיאתי

    גרסה קלה להכנה של המרק הכל-ישראלי המנצח.

     

    המרכיבים ל-4-6 מנות:

    3 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות

    2 גזרים, חתוכים לקוביות

    כ-400 גרם דלעת, חתוכה לקוביות

    1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ דק

    2 שיני שום כתושות

    200 מ"ל חלב קוקוס

    2 כפות רוטב סויה

    1 כפית אבקת קארי צהוב

    1 כף שמן קנולה

    מלח, פלפל שחור גרוס

     

    להגשה:

    כוסברה קצוצה

    שמן שומשום

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים את השמן בסיר. מוסיפים קוביות בטטה, גזר ודלעת ומאדים-מערבבים במשך כ-5 דקות. מוסיפים ג'ינג'ר ושום ומערבבים דקה נוספת. מוסיפים את אבקת הקארי ומים חמים עד לכיסוי הירקות.
    2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-1/2 שעה, עד שהירקות רכים. מסירים מהאש.
    3. טוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים חלב קוקוס ורוטב סויה, מתבלים במלח ובפלפל, טועמים ומתקנים תיבול. מחזירים לכיריים ומביאים שוב לרתיחה.
    4. הגשה: יוצקים את המרק לקערות, מטפטפים מעט שמן שומשום ומעטרים בכוסברה קצוצה.

     (צילום: איילה כבאז) (צילום: איילה כבאז)
    (צילום: איילה כבאז)
     

     

    2. סושי אינסייד אאוט

    2 דוגמאות מעניינות לסושי שמתעלה מעבר לאבוקדו ומלפפון. יש לכם רעיונות לירקות נוספים במילוי או בציפוי? יאללה, תתפרעו.

     

    המרכיבים ל-4-6 מנות:

    אצות נורי לסושי, חצויות

     

    לאורז:

    3 כוסות אורז עגול לסושי

    3.5 כוסות מים

    75 מ"ל חומץ אורז

    50 מ"ל מירין

    3 כפות סוכר

    1 כף מלח

    1 כפית מיץ לימון טרי

     

    למילוי "קלאב טרופיקנה":

    אננס טרי או משומר, חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ

    1 אבוקדו, חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ

    1 כפית קוקוס קלוי, טחון

     

    לציפוי:

    לימון על קליפתו, חתוך לרצועות דקיקות בעובי 1 מ"מ

    1 כפית עירית, קצוצה דק

     

    למילוי "דרקולה":

    1 בטטה מאודה, חתוכה לרצועות בעובי 1 ס"מ

    1 אבוקדו, חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ

    1 גזר, חתוך לרצועות בעובי 1 מ"מ

     

    לציפוי:

    1 סלק מאודה, פרוס בעזרת קולפן לפרוסות דקיקות

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את האורז: מניחים את האורז במסננת ושוטפים היטב תחת מים זורמים, עד שהמים הניגרים ממנו הופכים שקופים. מניחים את האורז בסיר, מוסיפים מים, מכסים ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות נוספות. מכבים את האש וממתינים 15 דקות מבלי לפתוח את המכסה.
    2. בינתיים מכינים את הרוטב לתיבול האורז: מניחים בסיר קטן חומץ אורז, מירין, סוכר, מלח ומיץ לימון. מביאים לרתיחה ומערבבים עד שהסוכר והמלח נמסים.
    3. מעבירים את האורז המבושל לקערה שטוחה (רצוי מעץ), ויוצקים מעליו בפיזור אחיד את הרוטב. מערבבים ומניחים להצטנן, תוך כדי ערבוב מדי כמה דקות.
    4. מרכיבים את הסושי: מניחים חצי אצת נורי על מחצלת, כשהצד המבריק של האצה פונה כלפי מטה. מפזרים על האצה שכבה דקה של אורז בצורה אחידה ומצמידים (להיזהר לא למעוך את האורז). הופכים כך שהאורז יפנה למחצלת והאצה למעלה.
       (צילום: איילה כבאז) (צילום: איילה כבאז)
      (צילום: איילה כבאז)
      מניחים את הירקות למילוי במרכז האצה לרוחב, מקצה לקצה.
       (צילום: איילה כבאז) (צילום: איילה כבאז)
      (צילום: איילה כבאז)
      בעזרת המחצלת מרימים את המשטח ומכסים את הירקות.
       (צילום: איילה כבאז) (צילום: איילה כבאז)
      (צילום: איילה כבאז)
      ממשיכים לגלגל עד לקבלת צורה של צינור. לוחצים על המחצלת לקבלת צורה עגולה ואחידה.
       (צילום: איילה כבאז) (צילום: איילה כבאז)
       (צילום: איילה כבאז) (צילום: איילה כבאז)
      (צילום: איילה כבאז)
        |
    5. לציפוי של סושי קלאב טרופיקנה: עוטפים את הגליל מלמעלה בפרוסות דקיקות של לימון, ומהדקים שוב בעזרת המחצלת. מפזרים עירית קצוצה.
    6. לציפוי של סושי דרקולה: עוטפים את הגליל מלמעלה בפרוסות דקיקות של סלק, ומהדקים שוב בעזרת המחצלת. מניחים את המחצלת בצד. חותכים את הסושי ל-2 חלקים שווים ומסדרים אותם במקביל. מסירים את הקצוות וחותכים כל חצי באמצע ושוב כל רבע באמצע. בסיום מתקבלות 8 טבעות סושי בעובי שווה. מעטרים כל פרוסת סושי דרקולה בספייסי מיונז (ר' מתכון בהמשך).
       (צילום: איילה כבאז) (צילום: איילה כבאז)
      (צילום: איילה כבאז)
    7. הגשה: מסדרים את הסושי על צלחת ומוסיפים ווסאבי וג'ינג'ר כבוש. מגישים עם רוטב סויה, טריאקי וספייסי מיונז.

     

    3. ספייסי מיונז טבעוני

    אין דבר קל יותר מלהכין מיונז טבעוני ביתי וטעים. כאן הוא מוגש בגרסה הפיקנטית, המתאימה במיוחד להגשה עם סושי.

     

    המרכיבים:

    1 כוס שמן קנולה

    1/2 כוס חלב סויה, ללא סוכר ומלח

    2 כפות מיץ לימון טרי

    1 כפית חרדל

    1/2 כפית מלח

    1/2 כפית פפריקה חריפה

    1 כפית רוטב סריראצ'ה

    1 כפית רוטב סויה

     

    אופן ההכנה:

    1. מעבדים בעזרת בלנד מוטר שמן, חלב סויה, מיץ לימון, חרדל ומלח כ-10 שניות עד לקבלת רוטב במרקם קרמי.
    2. מוסיפים פפריקה, רוטב סרירצ'ה וסויה. מערבלים שוב עד לקבלת מרקם וצבע אחידים. ניתן לשמור עד שבוע ימים במקרר.

     (צילום: איילה כבאז) (צילום: איילה כבאז)
    (צילום: איילה כבאז)
     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: איילה כבאז
    סושי במילוי בטטה, אבוקדו וגזר בציפוי סלק
    צילום: איילה כבאז
    מומלצים