מהכפר אל הבמה: "אבא שלי ישב עלי שבעה"
מה קורה כשהאם יהודייה והבת מוסלמית? על המרחק הזה מנסים לגשר בהצגה "מעורבות" שמעלה תיאטרון "אספקלריא", מתוך רצון כן לגעת בשסע החברתי המדמם, ולהזדהות עם הכאב. סיפורה של י' היה רק חלק קטן מההשראה
שבע וחצי שנים שי' לא דיברה עם אביה – מאז נישאה למוסלמי. "אבא שלי אמר לי שברגע שאני יוצאת מפה, הוא קורע את החולצה ויושב עלי שבעה. מבחינתו אני מתה. אין לו בת יותר. וכך היה". הקשר עמו התחדש רק לאחר סיום הנישואים, עם בריחתה באישון לילה, לאחר שנים של אלימות פיזית ומילולית.
<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר
י' הייתה חלק מהסטטיסטיקה של למעלה מעשרת-אלפים זוגות מעורבים החיים בישראל וברשות הפלסטינית – וסיפורה היווה חלק קטן מההשראה למחזה החדש מבית תיאטרון "אספקלריא": "מעורבות".
עוד בערוץ היהדות - קראו:
- פגשתי את פרויד בחנות תחפושות/ הרב אילעאי עופרן
- הקנאים מציגים: תקנון צניעות לפרסום בעיתון
- האיזון הקדוש: הזרם שבין חילונים לדתיים
ההצגה מספרת את סיפורה של שרית, שחילוצה מהכפר שבו חיה הסתבך, והיא נאלצת להשאיר את אחת משני בנותיה מאחור. 12 שנים מאוחר יותר, מזמן הגורל את שרית ובתה למפגש חד-פעמי, שבו תנסה להחזיר אליה את בתה האבודה, אמאל, בעלת הזהות המוסלמית - המתייחסת אליה כאל אישה זרה.
"רציתי לעורר אמפטיה"
"אנחנו עושים תיאטרון על חתיכות חיים חזקות, חיות ולפעמים אפילו מדממות", מסביר חגי לובר, מנכ"ל "אספקלריא"
את הבחירה לעסוק בנושא הזה דווקא. "אלה סיפורים שקורים במציאות, אולי לא בעוצמה כזאת ולא בחדות כזאת, אבל מטבע הדברים אנחנו חייבים לקחת את כל הדרמה ולהביא אותה למקום אחד".
שרון ונצובסקי, שחקנית חילונית בתיאטרון הדתי, מבהירה כי לה אישית אין כל רתיעה מנישואי תערובת. "מה שהיה חשוב לי להביע, בשורה התחתונה, זה שמדובר בנשים אמיתיות שחוות פחד אמיתי ומצוקה אמיתית", היא אומת ל-ynet ו"אורות - טלוויזיה יהודית". "רציתי שיראו את בני האדם שמאחורי זה. שיזדהו איתם. שזה יעורר אמפתיה.
"ההצגה לא מתייחסת למצב הפוליטי - ובעיניי גם לא מביעה הצהרה נגד נישואים מעורבים. לא התעסקנו בפן הפוליטי כשעבדנו על הדמויות. יש כאן סיפור קשה, מורכב – ועל זה שמנו את הדגש".
החיים חזקים מהכל
צילום: אורות
"לבי יוצא אל אמאל". הדר ששון פנקסוביץ'
צילום: אורות
מומלצים