שתף קטע נבחר

מסחטת זהב

מסחטות משוכללות, פורס פלחים, זסטר מצטיין, קולפנים ועוד: מירי צל דונטי עם 12 אביזרי מטבח שייסעו לכם למצות את פירות ההדר עד תום

בילדותי תפוזים כונו תפוחי זהב. הם היו סמל וגאווה לישראל המתפתחת וברדיו חזרו שוב ושוב על הפרסומת: "התפוזים התפוזים טובים באלף אחוזים מהזהב, מהזהב שמחפשים אותו לשווא!".

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

 

תפוזי הארץ יוצאו למדינות רבות ברחבי העולם תחת השם "ג'אפה" ואנחנו מצדנו אהבנו לבלות בפרדס, בזמן הפריחה השתכרנו מהניחוחות וכשהעצים מלאו בכתום זהוב קטפנו, קילפנו ונהנינו מהפרי המתוק והעסיסי. כמה יפים היו אלה אותם ימים!

 

מלבד התפוז והאשכולית, כיום גדלים בארץ הדרים ממינים וזנים רבים ושונים: קלמנטינה, מנדרינה, פומלה ופומלית, תפוזי דם, לימון וליים, קומקווט וגם לימקווט.

ההדרים נמצאים כעת בשיא עונתם. כדאי ואף רצוי ליהנות מהם, בין אם כמיץ תפוזים טעים וטרי, מפוצץ בויטמינים או במטעמים שונים: קאפ קייק ממיץ וגרידת תפוזים, דג מבושם בקליפת תפוז, ריבות מקליפת פומלה או סתם כך, לנשנש קלמנטינה או פומלית.

 

בכתבה זו תמצאו אביזרים לפירות ההדר ושיסייעו לכם למצות את הפרי עד תומו.

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

1. פורס לפלחים מדוייקים של "ווסטמארק"

אבי, זכרונו לברכה, נהג לפרוס את התפוז על קליפתו לפלחים ולנגוס בפרי העסיסי והמתוק. היום ניתן לעשות זאת באמצעות אביזר קטן וחמוד שפורס בשניה פלחים מדויקים וזהים בגודלם מפירות וגם מירקות.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

2. מסחטת מיץ תפוזים "מורפי ריצ'ארד"

מסחטה במראה נירוסטה בעלת ראש ייחודי שמתאים לכל סוגי פרי ההדר, למסחטה מנגנון "קיוסק" והפרי נסחט בלחיצה אחת. את הפייה ניתן לסגור למניעת טפטוף. החלקים מתפרקים לניקוי קל ונוח

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

3. מסחטת מיץ ידנית "בפאלו"

מסחטה שהיא סוס עבודה, עשויה פלדת אל חלד, יציבה ובטוחה. אין צורך להשקיע מאמץ פיזי בזמן הסחיטה בזכות מנגנון סופר פוש. המיץ נסחט למרבה השמחה עד תום.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

4-6. מסחטות לימון ידניות "ווסטמארק", "קליפי" ו"ארקוסטיל"

מיץ לימון נחוץ במתכונים רבים. רצוי שמסחטת הלימון תהיה קלה, נוחה ונגישה. הנה מספר מסחטות מיץ לימון חביבות, שעושות את העבודה בקלות וביעילות

 

משמאל: מסחטה הבנויה ממשפך - קונוס ותושבת ללימון. מבריגים את המשפך לתוך הלימון סוחטים קלות, המיץ ניגר בנוחות לתוך הכלי. את הלימון שנותר ניתן להניח על התושבת לשימוש נוסף.

 

במרכז: חוצים הלימון ומכניסים את חציו לתוך קערית הסיליקון כשהחלק החתוך כלפי מטה. סוחטים והמיץ יטפטף דרך החורים בתחתית המסחטה ללא גרעינים. מניחים את המסחטה על התושבת לשימוש חוזר. עיצוב ישראלי.

 

מימין: מסחטת עץ עם ידית אחיזה מגומי לאחיזה נוחה. מבריגים לתוך חצי לימון תוך כדי סחיטה.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

7. מסחטת תפוזים עם מכפיל כח שפ'אן (chef'n)

בזכות מכפיל כח ניתן לסחוט 20% יותר מיץ שניגר דרך החורים. השאריות והחרצנים נאגרים בתוך המסחטה. מתאים לשימוש במדיח הכלים.

 

 (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)

 

8. זסטר "אדג' וור"

זסטר מעולה שמגרר את הזסט בעדינות ובקלות רק מהקליפה הצבעונית של פרי ההדר. הזסטר נאגר במחסנית שצמודה לחלקו האחורי כמו מגירה. אחד הטובים מסוגו.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

9. קולפן תפוזים "ווסטמארק"

קולפן פרי ההדר הקלאסי. הסכין מסורי ומעוקל, קצהו חודר רק לקליפת התפוז ולא לבשר הפרי. בעזרת החריץ ניתן להסיר רצועות מהקליפה לקילוף נח יותר ולבישום תבשילים כמו בשר, דגים וקינוחים.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

10. מסחטת מיץ פרי הדר "בראון"

מסחטה חשמלית קטנה, קומפקטית וקלה לתפעול. המסחטה מצוידת במנגנון מתכוונן לגודל הפרי ואפשרות סחיטה ימנית ושמאלית. החלקים מתפרקים לניקוי קל ונוח.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

11. מיכל זכוכית למשקאות עם ברז "ליבי"

מיכל זכוכית עם ברז מזיגה נאה למראה ושימושי לשתיה קרה, או למשל לצורך סנגרייה קלילה מיין אדום, תבלינים ופרוסות פירות הדר. גובה הברז מאפשר להניח תחתיו כוס למזיגה. למיכל מכסה זכוכית עם אטם גומי וידית נשיאה. מכיל 3.8 ליטר.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

12. מולטי קייק 4 ב-1

באים אורחים? תוך רבע שעה לכל היות ניתן להכין מאפים קטנים לצד הקפה. מערבבים את מרכיבי הבצק, מכניסים למולטי קייק ולאחר מספר דקות המאפה מוכן. אפיתי קאפקייק תפוז (בצילום) ויצא נהדר. המכשיר קומפקטי, בעל פלטות מתחלפות לקאפ קייק, דונאט, חביתיות וואפלים. מומלץ.

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

איפה משיגים:

  • "ווסטמארק" - ברשת חנויות צווילינג. תל אביב- שבזי 30 נווה צדק, חיפה- ההסתדרות 271
  • מיכל זכוכית למשקאות "ליבי", זסטר אדג'וור ומסחטת לימון "ארקוסטיל ברשת חנויות ארקוסטיל ובחנויות כלי הבית המובחרות
  • מסחטת פרי הדר "באפאלו" - בחנויות אביזרי המטבח
  • מסחטת לימון "קליפי" בחנויות מוזאונים ועיצוב
  • מסחטת תפוזים ידנית "שאפן" - ברשת חנויות Brass
  • מסחטת מיץ חשמלית "בראון" בחנויות אביזרי החשמל
  • מסחטת מיץ חשמלית "מורפי ריצארד" בחנויות אביזרי החשמל

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים