שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    ארוחת ראש השנה הסיני: 3 מתכונים

    פותחים את שנת העז במגוון מסחרר של ריחות וטעמים שמביאים מזל טוב ושגשוג: השף יובל בן נריה ("טאיזו") מגיש מנות מארוחת ראש השנה הסיני בפרשנות אישית. בתפריט - עוף צלוי שלם ברוטב ג'ינג'ר וסויה, באו בקר וגם וון טון עוף

    בלילה שבין רביעי לחמישי (18-19.2) תסתיים שנת הסוס ותעלה ותעלה ותבוא שנת העז, השמינית מבין תריסר החיות במחזור השנים של לוח השנה הסיני.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

    רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

     

    בדומה לזה היהודי, ארוחת ראש השנה הסינית היא אירוע משפחתי עם מנות סמליות שאמורות להביא עמן שפע ומזל טוב. נוהגים לחגוג אותה בביתו של בן המשפחה המבוגר ביותר (על מנת שכל בני המשפחה יאריכו ימים כמותו) ובפאר רב ככל האפשר, כדי שהשנה הבאה לטובה תסמל שגשוג.

     

    על השולחן יעלו לאחר כבוד מנות ברווז צלוי ולובסטר שעל פי רוב אוכלים בסין באירועים מיוחדים בלבד. עוד יהיו שם מנות הוט-פוט - ציר רותח מציר ברווז שמבשלים בו בשרים וירקות; כופתאות דאמפלינג וכן מאכלים שלצורך הכנתם משמשים בבשר חיות שמסמלות מזל טוב בסין - עוף, חזיר ודגים.

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    מי שמגיע לסין בתקופה זו של השנה, יודע שהשווקים הססגוניים בערים הגדולות נמלאים במתנות מסורתיות שנוהגים להביא לבני משפחה. לצדם ישנם דוכנים שמגישים מאכלים מיוחדים שאוכלים בתקופה זו של השנה.

     

    יובל בן נריה ("טאיזו"), שיצר בהשראת השווקים האלו וארוחת ראש השנה מסורתית מנות בפרשנות אישית, הכין עבורנו כמה מהן בגרסה ביתית. במתכונים שלפניכם מחליף את ברווז הפקין הצלוי עוף במשרה ארומטי, שמשתדך לכיסוני וונטון עוף וגם לכופתאות מאודות - באו במילוי בשר טחון (שמחליף בארץ את מלית החזיר הרגילה). בתיאבון.

     

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    1. באו - כופתאות מאודות כרוב ובשר בקר טחון

     

    לבצק:

    3.5 כוסות קמח

    1 כף סוכר

    1/2 כפית מלח

    2 כפיות שמרים יבשים

    1.5 כוסות מים פושרים

    2 כפיות אבקת אפיה

    1/2 1 כף מים קרים

     

    למילוי:

    300 גרם כרוב לבן קצוץ

    1/2 1 כף מלח

    3 כפות פטריות שיטאקי קצוצות

    1 כף בצל ירוק קצוץ

    400 גרם בשר טחון

     

    להגשה:

    1 כף שמן שומשום

    1/2 כוס סויה בהירה

    2 כפות בצל ירוק, קצוץ

    1 כף ג'ינג'ר, חתוך לרצועות דקות

     

    אופן ההכנה:

    1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח.  ממיסים את השמרים במים הפושרים ומוסיפים לתערובת היבשים.
    2. לשים את התערובת לבצק אחיד וחלק, מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעתיים עד ארבע שעות לפי הטמפרטורה בסביבת בצק)
    3. ממיסים אבקת אפיה בכף וחצי של מים קרים ולשים אל תוך הבצק.
    4. מכינים את המילוי: מערבבים את הכרוב עם כף וחצי מלח ומשרים כ-20 דקות לצורך הגרת הנוזלים.
    5. סוחטים את הכרוב ומערבבים עם הבשר הטחון, הבצל הירוק והפטריות.
    6. מחלקים את הבצק למנות בגודל ביצה ומרדדים כל פיסת בצק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ.
    7. מסדרים במרכז כל עיגול כף וחצי מהמלית ומכסים אותה באמצעות הבאת הקצוות מעל לה. סוגרים ומהדקים היטב, על מנת שהבצק לא יקרע בזמן האידוי. מניחים לכופתאות לנוח 20 דקות בטמפרטורת החדר
    8. מאדים את הכופתאות בסל אידוי על נייר אפיה משומן במשך 20 דקות, עד שהבצק תופח והמילוי מבושל דיו.
    9. הגשה: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומגישים לצד הלחמניות החמות.

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    כיסוני וון טון במילוי עוף

     

    המרכיבים לכ-25 כיסונים:

    25 דפי וונטון – להשיג ברשתות האסייאתיות

     

    למילוי:

    2 כפות שמן לטיגון

    1 כף ג'ינג'ר קצוץ

    2 שיני שום קצוצות

    החלק הלבן של 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

    400 גרם נתחי פרגית טחונים

    1 צ'ילי ירוק קטן – קצוץ

    2 כפות כוסברה קצוצה

    1 כף שמן שומשום

    1/2 כפית פלפל לבן טחון

    2 כפות סויה בהירה

    1/2 כף קורנפלור

    1 כף חומץ אורז

     

    אופן ההכנה:

    1. בסיר קטן מחממים שמן ומטגנים את ג'ינגר, שום ובצל ירוק בחום בינוני כ2 דקות עד לשקיפות. מצננים.
    2. מוסיפים כל המרכיבים יחד עם הירקות המטוגנים שהתקררו, מניחים כף גדושה מהמילוי במרכז כל דף בצק. מרטיבים את שולי הבצק במעט מים להדבקה ומקפלים לשניים ליצירת כיסונים.
    3. מאדים את הכיסונים בסל אידוי מעל מים רותחים כחמש עד שבע דקות עד שהעוף מבושל לחלוטין.
    4. מגישים עם סויה לטבילה או בתוך מרק עוף.

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    3. עוף פקין - עוף צלוי בסגנון "ברווז פקין"


    המרכיבים:

    1 עוף שלם

    1 כוס רוטב סויה

    1 כוס רוטב הוי סין - להשיג בחנויות מתמחות

    6 כפות יין אורז סיני (שאוסינג)

    1 כוס דבש

    2 כפות שמן שומשום

    1 כף שטוחה תערובת 5 תבילינים (5 ספייסז)

    2 שורשי ג'ינג'ר

     

    אופן ההכנה:

    1. טוחנים את הג'ינג'ר במסחטה לפירות קשים ושומרים את הנוזל (ניתן גם לטחון במעבד מזון ולסנן באמצעות בד חיתול).
    2. יוצקים את מיץ הג'ינג'ר לסיר ומוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מצמצמים עד שמתקבל רוטב סמיך תוך שמערבבים לעיתים תכופות על מנת שלא תישרף תחתיתו. מצננים.
    3. מסדרים את העוף בכלי גדול ויוצקים עליו את הרוטב המצונן. מעסים בידיים, מכסים ומעבירים ללילה למקרר.
    4. מחממים תנור לחום מקסימלי וצולים את העוף על רשת צלייה כ45-60 דקות עד שחלקו החיצוני מקורמל ומבריק.

     

    • ארוחת ראש השנה הסיני של יובל בן נריה תתקיים בערבע רביעי וחמישי (18-19.2) במסעדת טאיזו. בגין 23 (מגדל לוינשטיין), תל אביב

     

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)


    פורסם לראשונה 17/02/2015 20:41

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים