שתף קטע נבחר

 

איראן: ספר תורה עתיק נגנב - והוחזר לקהילה

ספר תורה עתיק "שערכו לא יסולא בפז" נגנב מהקהילה היהודית בעיר שיראז - אך הוחזר אליה בטקס רב רושם, לאחר שהשלטונות האיראניים התערבו בפרשה, ואיתרו את הגניבה

אותר על ידי יחידת מתנדבים המשויכת למשמרות המהפכה (אילוסטרציה) (צילום: AP) (צילום: AP)
אותר על ידי יחידת מתנדבים המשויכת למשמרות המהפכה (אילוסטרציה)(צילום: AP)

 

משמרות המהפכה האיראניות החזירו ספר תורה גנוב לבית כנסת יהודי באיראן, כך מדווחת סוכנות הידיעות "פארס" של הרפובליקה האיסלאמית. ספר התורה – אחד מאוסף כתבי היד העתיקים בעולם - הוחזר לידי הקהילה היהודית בעיר המחוז שיראז שבדרום איראן, בטקס רשמי שבו השתתף נציג הקהילה היהודית בפרלמנט האיראני.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>

 

רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

 

ספר התורה העתיק, שתואר על ידי סוכנות הידיעות החצי-רשמית כ"ספר קדוש שערכו לא יסולא בפז", הוחזר לקהילה בתאריך רב-משמעות עבור האיראנים, ה-11 בפברואר, שנחגג במדינה כ"יום השנה לניצחון המהפכה האיסלאמית". ככל הנראה, ביקשו השלטונות להפגין סובלנות כלפי יהודי איראן, ולא פחות מזה - כאקט יח"צני כלפי המערב.

 

עוד בערוץ היהדות - קראו:

 

על פי הדיווח, ספר התורה נמצא על ידי יחידת מתנדבים בשם "בסיג'", המשויכת למשמרות המהפכה. במהלך הטקס הרשמי שנערך לציון חזרתו לידי הקהילה היהודית, מסר סיאמק מחמד רזא נקדי, נציג הקהילה היהודית בפרלמנט האיראני, מכתב תודה רשמי לשלטונות, מטעם היהודים.

 

הקהילה היהודית העניקה מכתב תודה

במכתב התודה, ציין רזא נקדי בשם הקהילה היהודית כי הוא "מעריך את מאמציו של מפקד כוחות הבסיג' בעניינם",

וכי הדבר מוכיח את "הכבוד והערך שמעניק הממסד האיסלאמי לכל הדתות המונותאיסטיות".

 

רזא נקדי והסיף: "אני מחויב להפצת תודתי העמוקה לעמיתך, בסיג' של המחוז, על מאמציהם לחשוף את כתב היד של התורה הגנובה שאבדה מבית הכנסת בעיר שיראז". סוכנות הידיעות אף ציינה כי "בכירים איראנים הדגישו תמיד את הצורך בכיבוד כל הדתות ומאמיניהן באיראן", והוסיפה כי מוקדם יותר החודש אמר יועצו של נשיא איראן, חסן רוחאני, כי האיסלאם - דתה הרשמית של המדינה - לא תאפשר למאמיניה להעליב כל דת אחרת, והאיץ בהם לכבד את מאמיני כל הדתות.

 

באיראן נמצאים, על פי הערכות המערב, בין שמונה-אלפים יהודים, לעשרים וחמישה אלף. מצבם תחת רשויות המדינה האיראניות מאז המהפכה האסלאמית בשנת 79 שפיר, אך לדברי רון בן ישי "מצב זה עלול להשתנות בכל רגע, כפי שכבר אירע בעבר. הדיווח", מוסיף בן ישי, "הוא, בסופו של דבר, אקט של יח"צנות מצד המשטר מול המערב".

 

  • בהכנת הידיעה סייע רון בן ישי

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולמויסקי
עתיק, בכתב יד (אילוסטרציה)
צילום: אלכס קולמויסקי
מומלצים