שתף קטע נבחר

שניצל תירס: מתכון טבעוני שילדים אוהבים

שניצל תירס ביתי? זה קל! אורי שביט התמסרה לאתגר והחליטה להכין כתיתה טבעונית, מזינה ובריאה מתירס. 2 מתכונים מעולים ואפויים, שיתחבבו על ילדים ומבוגרים כאחד

זה שמישהו הפך לטבעוני, ממש לא אומר שהוא מתכוון להפסיק לאכול שניצל. נהפוך הוא. רבים מהטבעונים שעברו בדרך במשעולי הצמחונות אימצו בחום מוצרים מוכנים - שניצל סויה, תרד, כרובית והכוכב הבלתי מעורער - שניצל תירס. אלא שרוב המוצרים שקיימים בשוק נכון להיום, למרבה הצער, עדיין מכילים ביצים, שכידוע לא ממש צומחות על העצים. אז איך בעצם מכינים שניצל שיהיה גם טבעוני?

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

לא משנה כמה הקולינריה הישראלית התפתחה והשתכללה בשנים האחרונות, נראה שעדיין קשה לנתק את רובנו מהמנות הכי בסיסיות שאנחנו אוהבים. לקח לי קצת זמן להתמסר לאתגר, אבל ידעתי שהרגע הזה יגיע. החלטתי להכין שניצלים שיענו על כל הדרישות - שיהיו נגיסים וטעימים, מזינים ובריאים ואהובים לא רק על ילדים אלא גם על מבוגרים וכמובן - שלא יכילו שום מרכיב מן החי.

 

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

 

כבסיס אימצתי את התירס, שהעמילניות שלו מסייעת לשניצל להתגבש ולהיקשר. בעונה מומלץ בחום להשתמש בגרגירים טריים ישר מהקלח, אבל גם הקפואים יעשו את העבודה. אל התירס הוספתי טופו טחון, שהופך אותו לחלבון מלא מהשורה הראשונה.

 

את השניצלים האלה אפיתי והם מתקבלים עסיסיים ומוצלחים, אבל אם אתם ממש רוצים - כמובן שאפשר לטגן אותם. אני ממליצה בחום לנסות להתפרע עם רעיונות וטעמים משלכם, השניצל הזה יקבל אותם באהבה.

 

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)

 

1. שניצל תירס-תרד אפוי

התרד הוא בן זוג מתבקש לתירס הצהוב. אין תרד? השתמשו בעלים ירוקים אחרים כמו מנגולד, בק צ'וי או קייל ואפילו תערובת של כולם.

 

המרכיבים לכ-8 שניצלים:

2.5 כוסות גרגירי תירס קפואים, מופשרים

2-3 גבעולי בצל ירוק

1/4 צרור פטרוזיליה

150 גרם טופו

1 כף שמן זית

2 כפות רוטב סויה

2 כוסות תרד טרי

2 כפות פירורי לחם מלא

2 כפות קמח חיטה מלא

 

לציפוי:

1/2 כוס פירורי לחם מלא

2-3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון 1.5 כוסות גרגירי תירס עם בצל ירוק, פטרוזיליה, טופו ורוטב סויה עד לקבלת בלילה חלקה. מעבירים לקערה.
  2. חולטים במים רותחים למשך כדקה את עלי התרד, סוחטים היטב וקוצצים גס.
  3. מוסיפים לבלילת התירס כוס נוספת של גרגירי תירס שלמים, את התרד הקצוץ, פירורי לחם וקמח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מאחסנים במקרר למשך 1/2 שעה.
  4. מערבבים את פירורי הלחם והשמן בקערה, יוצרים שניצלים מהבלילה ומצפים בפירורים משני הצדדים.
  5. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-25 דקות, או עד שהשניצלים מזהיבים ומתייצבים.

 

 (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
(צילום: אורי שביט)
 

 

2. שניצל תירס, כרובית ועגבניות מיובשות אפוי

רוצים להעשיר את השניצל הזה עוד יותר? הוסיפו לו בסיום כמה פרחי כרובית קטנטנים, חלוטים קלות במים רותחים.

 

ועוד משהו: את העגבניות המיובשות מומלץ להשרות כמה דקות במים רותחים.

 

המרכיבים לכ-8 שניצלים:

2.5 כוסות גרגירי תירס מופשרים

4-5 פרחים טריים של כרובית

2-3 שיני שום

1/4 צרור כוסברה

150 גרם טופו רך

1 כף חרדל איכותי

1 כף שמן זית

2 כפות רוטב סויה

חופן עגבניות מיובשות, קצוצות

2 כפות פירורי לחם מלא

2 כפות קמח חיטה מלא

 

לציפוי:

1/2 כוס פירורי לחם מלא

2-3 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון 1.5 כוסות גרגירי תירס עם כרובית, שום, פטרוזיליה, חרדל, טופו, שמן זית ורוטב סויה, עד לקבלת בלילה חלקה. מעבירים לקערה.
  2. מוסיפים לבלילת התירס כוס נוספת של גרגירי תירס שלמים, עגבניות מיובשות, פירורי לחם וקמח. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מאחסנים במקרר למשך 1/2 שעה.
  3. מערבבים את פירורי הלחם והשמן בקערה, יוצרים שניצלים מהבלילה ומצפים בפירורים משני הצדדים.
  4. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-25 דקות, או עד שהשניצלים מזהיבים ומתייצבים.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי שביט
שניצל תירס ביתי
צילום: אורי שביט
מומלצים