קפה פולה: הבוקר שלי
בקפה פולה, שמציעה מנות מפרויקט "טעימה מהגליל", אוהבים לאכול טעים – וגם בריא – על הבוקר
למעלה מ-15 שנה פועל קפה פולה האלגנטי בראשון לציון והוא מוכר היטב לתושבי העיר. אם הצהריים שלו עסקיים, והערב רומנטי, הרי שהבוקר נמרץ ומלא חיים, ממש כמו האנרגיה של יזהר דניאל, השף ואחד והבעלים.
את הבוקר הפרטי מתחיל דניאל כבר ב-6, ואחרי שהוא מארגן את ארבעת ילדיו ליום הלימודים ומכין עבורם ארוחת צהריים, ממהר השף למטבח המקצועי שלו בבית הקפה. כארוחת בוקר מתפקדים אצלו סלט גדול הכולל חלבון וכוס קפה, עליה "לא מוותרים". אל תטעו בו: דניאל אוהב מאוד לאכול, גם בבקרים, ובחופשות, למשל, הוא מרשה לעצמו על הבוקר "את כל השטויות שכולם אוהבים": מאפים, מתוקים, גבינות שמנות. אבל בבוקר חולין האיש מקפיד על תזונה נכונה בפתחו של יום עבודה אינטנסיבי, ולפני אימון הספורט שהוא מקיים אחר הצהריים.
דניאל משתדל ליישם את הפילוסופיה הבריאה גם בתפריט שלו. הוא אמנם מגוון מאוד ומציע מאכלים מסוגים שונים, אבל נשאר בגבולות התזונה השקולה – בעיקר בבוקר. "את כל המזון השמן אני נמנע מלהכניס למסעדה כי אני לא מאמין בתזונה הזאת", השף מסביר. "לאכול על הבוקר לחם מטוגן עם שמן וחמאה, זה לא בריא ומכביד מאוד על הגוף להמשך היום".
בהתאם, הוא משתמש מעט ככל האפשר בגבינות שמנות ובחומרים לא טבעיים. הנטייה המובהקת היא לעשות שימוש בחומרי גלם טריים, דוגמת שמן זית וצמחי תבלין.
תפריט ארוחות הבוקר של פולה, אם כך, כולל בין שפע האפשרויות "בוקר בריאות" ובו מוזלי של יוגורט צאן, סלט פירות טרי, גרנולת דגנים ודבש, אבל גם ארוחת בוקר בלקנית ובה, למשל, קוקו סבז'י – חביתת ירק פרסית המוגשת עם טחינה ביתית, יוגורט, סלט ירקות ולחם הבית.
ככה באמת אפשר להתחיל את היום.
- קפה פולה, רוטשילד 126, ראשון לציון