שתף קטע נבחר

שאול בן אדרת מגיש: 4 מתכוני חצילים צמחוניים

תאילנדי, איטלקי, בלחם או בפרחי זוקיני - רביעיית מתכוני חצילים ללא בשר שיכולים לשמש ארוחת צהריים קלילה או תוספת מרשימה למנה עיקרית. בתפריט: תבשיל חצילים ברוטב קארי תאילנדי, כיכר לחם במילוי חצילים ומשמשים מיובשים, זוקיני במילוי קרם חצילים על מצע מסקרפונה וגם קנלוני ממולא חצילים בחמאת עגבניות צהובות

1. 3 סוגי חצילים ברוטב קארי תאילנדי

 

המרכיבים ל-4 מנות:

4 חצילונים סגולים (מיני חצילים)

4 חצילונים לבנים (מיני חצילים)

4 חצילונים תאילנדים ירוקים

1 בטטה, חתוכה לקוביות של 1 ס"מ

1 בצל סגול, חתוך לקוביות גדולות

4 אספרגוסים

20 פולי סויה (אדממה)

חופן פטריות שימגי

6 עלי בזיליקום

1 פלפל צ'ילי אדום

 

לרוטב:

3 כפות מחית קארי צהוב

2 כוסות חלב קוקוס

1 שן שום פרוסה

1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ

1 מטבע סוכר דקלים

1 ענף של למון גראס

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את הרוטב: מבשלים חלב קוקוס, מחית קארי, שן שום, ג'ינג'ר, סוכר דקלים ולמון גראס בסיר במשך 5 דקות, או עד
  2. לקבלת תערובת חלקה.
  3. דוקרים את החצילים במספר אזורים שונים עם סכין חדה, כדי שיספגו את הרוטב. מוסיפים לרוטב הקארי, ומבשלים במשך 15 דקות.  
  4. מוסיפים לתערובת את הבטטה, וממשיכים לבשל במשך 10 דקות נוספות. מגישים לצד אורז לבן.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

2. כיכר לחם במילוי חצילים ומשמשים מיובשים

מנה חגיגית ומרשימה.

  

המרכיבים ל-4 מנות:

1 כיכר לחם

 

לתערובת החצילים:

3 חצילים

3 שיני שום קצוצות

2 כפות שמן זית + 3 כפות לזילוף

9 משמשים מיובשים, חתוכים לרצועות

1 דף לדר (משמש מיובש משוטח), חתוך לרצועות ברוחב 1 ס"מ

20 אגוזי מלך קלויים

מלח, פלפל

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את תערובת קולים את החצילים על אש גלויה במשך כ-10 דקות, עד שהקליפה שרופה והחציל מתייבש ומצטמק.
  2. קולפים חלקית את החצילים, כך שתישאר מעט קליפה. קוצצים ומועכים עם מזלג את בשר החצילים. מוסיפים לתערובת 2 כפות שמן זית, 3 שיני שום קצוצות, מלח ופלפל. מוסיפים פנימה את רצועות המשמש המיובש ואת אגוזי המלך.
  3. מרכיבים את המנה: מסירים את כיפת הלחם ומעט מהלחם הרך שבפנים. יוצקים את תערובת החציל והמשמשים לתוך הלחם. מפזרים מעל את רצועות הלדר, ומזלפים מעל 3 כפות שמן זית.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות, ומגישים.  

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

3. פרחי זוקיני במילוי קרם חצילים על מצע מסקרפונה וחצילים

 

גיוון:

מי שמעוניין במנה טבעונית - מוזמן להוריד את הביצה ואת הקמח, ולטגן את הזוקיני כפי שהוא. כמו גם, ניתן להחליף את גבינת המסקרפונה בגבינת סויה.

 

המרכיבים ל-4 מנות:

8 פרחי זוקיני

4 כפות שמן זית לטיגון

1 ביצה

מעט קמח לציפוי

 

למילוי קרם חצילים:

2 חצילים

4 כפות גבינת מסקרפונה + 8 כפות לגשה - אפשר להמיר בגבינת סויה)

1 שן שום

1 כף שמן זית

1 ביצה

1/2 כפית קמח

מלח ופלפל

 

לקישוט:

עלי מיקרו אפונה

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את קרם החצילים: קולים את החצילים על אש גלויה במשך כ-10 דקות. מסירים 1/2 מהקליפה של החצילים, ומעבירים למעבד מזון עם 4 כפות גבינת מסקרפונה, שן שום, 1 כף שמן זית, מלח ופלפל. טוחנים את התערובת לקרם חלק.
  2. ממלאים ומטגנים: יוצקים כף מקרם החצילים לתוך הזוקיני, ומהדקים. טובלים בביצה טרופה ואז בקמח, ומנערים.
  3. מטגנים את פרחי הזוקיני במחבת חמה עם שמן זית במשך דקה, מכל צד. מעבירים לנייר סופג.
  4. הגשה: מסדרים על צלחת הגשה כף גבינת מסקרפונה ומעט מקרם החצילים שנותר. מניחים את פרחי הזוקיני מעל, ומקשטים בעלי מיקרו אפונה.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

4. קנלוני ממולא חצילים ברוטב חמאת עגבניות צהובות

 

המרכיבים ל-4 מנות:

1/2 חבילה קנלוני או צינורות פסטה

2 חצילים

3 שיני שום פרוסות

12 עלי מרווה

3 כפות חמאה (אפשר להחליף בשמן זית)

20 עגבניות שרי צהובות

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי: קולים את החצילים במשך כ-15 דקות על אש גלויה. מסירים את הקליפה, ומעבירים את החצלים למעבד מזון. מוסיפים 1 שן שום ו-2 עלי מרווה, מלח ופלפל. טוחנים את התערובת לקרם חלק.  
  2. ממלאים את הקנלוני: מעבירים את הקרם לשק זילוף, וממלאים את הקנלוני. מניחים על מגש עטוף בנייר פרגמנט.
  3. מכינים את הרוטב: חורצים עם סכין צורת איקס בכל קצה של עגבנייה, ומבשלים בסיר עם מים רותחים עד שהיא רכה וניתן להסיר את הקליפה בקלות. מעבירים את העגבנייה למי קרח, ומסירים את הקליפה.
  4. ממיסים חמאה במחבת חמה, מוסיפים 2 שיני שום פרוסות ואת עגבניות השרי. מועכים את העגבניות עד ליצירת רוטב. מוסיפים למחבת את עלי המרווה ומבשלים במשך כ-3 דקות נוספות. 
  5. לפני ההגשה, מכניסים את הקנלוני לתנור חם למשך דקה אחת.
  6. הגשה: יוצקים את רוטב העגבניות לצלחת. מניחים באמצע את צינורות הקנלוני הממולאים, ומגישים.  

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

שאול בן אדרת הוא השף של "קימל", "קימל בגלבוע, "התרנגול הכחול" ו"מיסטר אנד מיסיס לי"

 

לכל כתבות שני צמחוני

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
קנלוני במילוי חצילים על מצע חמאת עגבניות צהובות
צילום: ירון ברנר
מומלצים