שתף קטע נבחר

קטן וטוב לו: מקומות מומלצים ברובע הכי קטן בפריז

הרובע השני הוא הרובע הקטן ביותר בפריז, ובניגוד לרובע הראשון אין בו אתרים חשובים. לא מעט תיירים נוטים לדלג עליו או רק לחלוף על פניו בדרכם לרובעים אחרים, וזו בדיוק הסיבה מדוע יפה עירון קוץ בכל זאת ממליצה לבקר בו

הרובע השני הוא רובע עשיר בחניות, בבתי עסק קטנים ובמשרדים. בעבר, הוא שימש כרובע המסחרי-כלכלי החשוב של העיר, ועד אמצע המאה-20 אף שימש כמקום משכנה של בורסת פריז. בשנים האחרונות חלו שינויים רבים באזור - המרקם האנושי השתנה, ונפתחו בו לא מעט מסעדות ובתי אוכל חדשים ומרתקים בסגנונם ובעיצובם.

  

השינויים שחלו ברובע קשורים להתחדשות העירונית שעוברת פריז בשנים האחרונות. דוגמא לכך היא הספרייה הלאומית ששכנה ברחוב רישלייה (Rue Richelieu) שברובע השני, אשר עברה למבנה חדש ברובע ה-13. איתה עברו גם העובדים והחוקרים שנהגו לעבוד במקום. מערכות העיתונים וסוכנויות הידיעות שהיו באזור, עברו גם הם למקומות אחרים בעיר.

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)
 

רחוב השוק מונטורגיי (de Montorgueil Rue) - שחלקו הצפוני נמצא ברובע השני - והרחובות הסובבים אותו, סגורים היום לתנועת כלי רכב ומיועדים להליכה בלבד. כמו גם, נפתחו בהם לא מעט מסעדות ובתי אוכל חדשים.

 

הסנטייה, אזור הבגדים הסיטונאי הידוע של הרובע עדיין פעיל, אך חלק גדול ממנו הכולל את המתפרות ששכנו באזור, נסגר ומשמש כיום כמשכן לחברות הייטק וחברות סטארט אפ, שעובדיהם הצעירים נשארים לבלות ברובע גם בשעות הערב והלילה.

 

הבניין המרשים ביותר ברובע השני הוא בית הבורסה הישן, הידוע גם בשם Palais Brongniart, על שמו של מתכנן הבניין תאודור ברוניאר. הוא הוקם ביוזמתו של נפוליאון, באזור בו פעלו חלפני כספים כבר במאה ה-16. המבנה, שמעוצב בסגנון נאו קלאסי, משמש כבית לתצוגות אופנה ותערוכות, ובמשרדיו פועלות חברות סטארט אפ.

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)
 

ברחובות המקיפים את הבניין ישנן עדיין מסעדות מהודרות ובראסרי שעוצבו בסגנון ארט נובו, בהם נהגו לשבת אנשי העסקים שעבדו במקום. עיריית פריז פתחה בכיכר שבסמוך את השוק הנייד היחיד של הרובע שמציע דוכני ירקות, פירות ואוכל מוכן, ובהתאמה לסגנון חייהם של רבים מהצעירים העובדים באזור, הוא פועל רק בשעות אחר הצהריים והערב בימים ג' ו-ו'.

 

הגלריות המסחריות

הסיבה המרכזית לכך שאני אוהבת את הרובע השני, היא הימצאותן של הגלריות המסחריות הישנות שנבנו כאן במאות ה-18 וה-19 או כפי שהן מכונות - פסז' (Passage). לפני כמה שנים, ידידי ס. שגדל ברובע, ערך לי סיור מרתק בכמה מהן. לטענתו, אפשר לעבור לרוחבו של הרובע רק דרך הגלריות הללו.

 

הפסז', היה למעשה מה שאנו מכנים היום קניון - רחוב סגור ובו חניות רבות, מכוסה בתקרת זכוכית, כך שניתן היה לערוך במקום קניות בכל מזג אוויר. הגלריות המסחריות הללו נבנו כדי לשרת אוכלוסיה בורגנית אמידה שצמחה בפריז במאה ה-19, והתגוררה ועבדה באזור. בהתאם לכך, הן עוצבו בצורה חדשנית ומהודרת לתקופתן.

 

פתיחתן של חנויות הכלבו הגדולות, כגלרי לפייט, גרמו לכך שהגלריות הללו איבדו מחשיבותן. במהלך השנים חלקן נהרס ובחלקן נפתחו חנויות לעתיקות ואספנים שמכרו בולים, מטבעות או תכשיטים. לצד זה, ברובע נמצא גם בית המכירות הוותיק של פריז - דרואו (Drouot). באחרות נפתחו חנויות בגדים סיטונאיות, או חנויות ששירתו את המתפרות הרבות שנפתחו באזור בתחילת המאה העשרים. בשנים האחרונות שופצו חלק מהגלריות, נפתחו בהן חנויות מעצבים והן הוכרזו כאתרים לשימור.

 

La galerie Vivienne

כניסה מ-5 rue de la Banque או מ-6 Rue Vivienne

גלריית ויווין נמצאת מאחורי גני פאלה רויאל. היא מעוצבת באופן מרהיב למדי, ויש בה פסיפסים רבים בהשראה רומית עתיקה. הגלריה הוקמה ב-1826, והיו בה חנויות בגדים, בתי קפה ומסעדות שמשכו אליה אוכלוסיה עשירה, אנשי עסקים שעבדו באזור וגם את פעילי הבורסה הקרובה. המעצב ז'אן פול גוטייה פתח כאן את החנות הראשונה שלו, ונהג לערוך בחלל הגלריה את תצוגות האופנה שלו. היום יש כאן חנויות לעתיקות, מספר חנויות מעצבים, בתי קפה ומסעדות רבות.

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
 

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)
 

Passage des Panoramas

נכנסים מ-11 Boulevard Montmartre או מ-38 rue Vivienne

גלריית פנורמה נבנתה בתחילת המאה ה-19. שמה ניתן לה בזכות ציורים פנורמיים שצוירו בזמנו על קירותיה. במשך שנים רבות, שכנו במקום חנויות לאספנים, חלקן נמצאות כאן עד היום - לתכשיטים ישנים, בולים ומטבעות. כמו כן, בשנים האחרונות נפתחו בפסז' הרבה מאוד מסעדות חדשות, המקפידות לשמור על העיצוב הישן והמרשים של המקום. אחת מהן היא קפה שטרן, מסעדה איטלקית שעיצב פיליפ סטארק בחלל ששימש בעבר בית דפוס ישן.

 

Le passage du Grand-Cerf

כניסה מ-145 rue Saint-Denis או מ-8 rue dussoubs

גלריה יפהפייה ששימשה כתפאורה לסרטו הנהדר של לואי מאל - "זאזי במטרו" (1960). הגלריה מחברת בין שני רחובות השונים מאוד זה מזה באופיים, ומצליחים להמחיש היטב את אופיו המגוון של הרובע. האחד הוא רחוב סן דני (Saint-Denis), העשיר בחנויות בגדים, במועדונים ובחנויות לאביזרי מין ובחלקו הצפוני עדיין פועלות זונות גם בשעות היום. ובקצה השני - Rue dussoubs, רחוב שקט ונעים להליכה ולשיטוט. הגלריה עצמה הוקמה ב-1830, ויש בה חנויות מעצבים, גלריות לאומנות ותכשיטים.

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)
  

Le passage du Caire

גלריית קהיר הוקמה בסוף המאה ה-18 בהשראת מסעו של נפוליאון במצרים, ומכאן גם מקור שמה. בכניסה לגלריה, הנמצאת כרגע בשיפוצים, ניצבים עמודים מעוטרים בציורי קיר בסגנון מצרי קדום. כיום, תמצאו כאן חנויות בגדים סיטונאיות ואביזרים לתעשיית הטקסטיל, רובם שייכים ליהודים. במקום יש גם מסעדה עממית כשרה.  

 

מקומות מומלצים לביקור ברובע השני:  

 

Librairie gourmande

96 rue Montmartre

92-96 Rue Montmartre

חנות ספרי הבישול העשירה והטובה ביותר בפריז, עם מבחר גדול של ספרים באנגלית.  

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)
 

Restaurant Racines

8, passage des Panoramas

בר יין וביסטרו קטן מעוצבים בפשטות, שידועים בשירות הידידותי שמוגש בהם. המנות המוגשות כאן הן בסגנון צרפתי עכשווי ומשתנות בהתאם לעונה. עם זאת, המבחר קטן יחסית. היין נבחר בקפדנות רבה ולרוב יהיה אורגני. המחירים נעים בין 35 ל-60 אירו לארוחה מלאה.

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
 

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)

Caffe Stern

47, Passage des Panoramas

קפה מסעדה שחובה לבקר בו,  ולו רק כדי לראות את העיצוב המרהיב של המקום, ששימש בעבר בית דפוס. פיליפ סטארק, מעצב המקום, שמר על חלק מהריהוט הישן של בית הדפוס, לצד ריהוט שעיצב במיוחד למקום כדוגמת כיסאות הבר העשויים מתכת. המטבח איטלקי, והקפה המוגש כאן הוא מהטובים בעיר.

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)
 

Restaurant Saturne

17, rue Notre-Dame des Victoire

המנות היוצאות מהמטבח הפתוח של מסעדת סאטורן, הן דוגמה נהדרת לסגנון בישול חדש ורענן שמציעים בשנים האחרונות כמה שפים צרפתיים צעירים. שף המקום, סון שרטייה, הוא אחד מהם.

 

הירקות והבשר, מגיעים כולם ממגדלים בצרפת הדוגלים בחקלאות נקייה. המנות, המשתנות בהתאם לעונה, יצירתיות ובעלות שילובים מפתיעים כמו טלה מהפרינאים בטרגון ופיסטוקים עם ירקות צלויים; או מנה אחרונה של עוגה בסגנון מון בלאן, עשויה מקרם כוסמת ושוקולד. היינות ברובם אורגניים.

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)
 

עיצוב המסעדה מינימליסטי, והריהוט בסגנון סקנדינבי. השירות חביב, והמחיר יקר יחסית. עלות תפריט הצהריים היא 45 אירו לשלוש מנות. בערב, המחירים נעים בן 75 ל-135 אירו. מומלץ להזמין מקום מראש.

 

Brasserie Gallopin

40 Rue Notre Dame des Victoires

הברסרי הוקמה בשנת 1876, והיא מהיפות באזור הבורסה הישנה של פריז. הריהוט ועיצוב המקום הוא בסגנון שנות המאה ה-20 הראשונות, ובחדר הפנימי של המסעדה ישנו ויטראז' מרהיב ביופיו.

התפריט מורכב ממנות קלאסיות מוקפדות מהמטבח הצרפתי כמו מרק בצל, כבד אווז ,סטייק טרטר, אומצה ברוטב פלפל או איל פלוטאנט (Ile flottante) לקינוח, וכמובן מנות היום. השירות מקצועי ויעיל. המחיר נע בין 25 אירו לתפריט צהריים, ועד 39 אירו לערב.  

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)
 

הרחוב שכולו פרנצ'י

 

Frenchie

5 Rue du Nil 

Grégory Marchande, בעלים ושף המסעדה הצעיר והמוכשר, שעבד בעבר לצידו של השף ג'ימי אוליבר בלונדון, שגם העניק לו את הכינוי פרנצ'י. מכאן מקור שמה של המסעדה שפתח ברחוב קטן ודי נטוש ברובע, שהפכה במהרה למקום עלייה לרגל לחובבי אוכל מכל העולם.

 (צילום: יםה עירון-קוץ)
(צילום: יםה עירון-קוץ)

אפשר להזמין את אחת המנות המוצעות בתפריט, או לסמוך על מה שפרנצ'י הכין באותו יום ומוגש בתפריט הטעימות. מומלץ להזמין מקום זמן רב מראש. המחיר נע בין 50 ל-90 אירו לארוחה מלאה.

 

לא הצלחתם להזמין מקום? גרגורי פתח באותו רחוב, מול המסעדה, בר יין בו אפשר לאכול מנות קלילות וזולות יותר. בסמוך לשם, בבית מספר 9, ישנו בית קפה נוסף בבעלותו של גרגורי בשם Frenchie to go. כאן מגישים ארוחות בוקר, סנדוויצ'ים, סלטים, מרקים טריים, עוגות, בירות ייחודיות ומשקאות חמים. בירה תעלה לכם 5.50 אירו, נקניקייה 8 אירו, וסנדוויצ'ים - החל מ-10 אירו.

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
  

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)
 

ובמסגרת "השתלטותו" על הרחוב, גרגורי פתח לאחרונה גם חנויות לבשר, לנקניקים איכותיים ולדגים טריים.

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)

קפה צרפתי מעולה

l’Arbre à Café

Rue du Nil, 10

חנות לקפה מעולה של היפוליט קורטי Hippolyte Courty הבוחר בקפידה את פולי הקפה, אחראי על הקלייה ממנו רוכשים את הקפה הקפה מסעדות ובתי מלון יוקרתיים וגם לשכנו פרנצ'י. אפשר ללגום במקום אספרסו זריז או לרכוש קפה מעולה הביתה.

 

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)

L'Atelier de l'Éclair

9 Rue Bachaumont

המקום הראשון שנפתח בפריז בו אופים ומוכרים רק עוגות אקלר בטעמים שונים, כולל אקלר מלוחים, סנדוויצ'ים מעודנים עם גבינות, נקניקים וירקות. מחיר: החל מ-4.90 אירו לעוגה.

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)
 

חנות יין ובר טעימות

Les caves Legrand הנמצאת בגלריה ויוויין. נכנסים לחנות מ-1 rue de la banque

מחנויות היין הוותיקות והאיכותיות בפריז. במקום ישנו בר טעימות, וניתן להזמין גם גבינות ונקניקים. המקום פתוח כל יום בין השעות 19:00-12:00, כאשר בשעות הערב משמש המקום כמסעדה. מחיר: החל מ-7 אירו לכוס יין. במקום מוכרים גם מוצרי אוכל צרפתיים איכותיים.

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
 

 (צילום: יפה עירון-קוץ)
(צילום: יפה עירון-קוץ)

BOULETTES

179 rue Saint- Denis

מסעדה וקפה בעיצוב חדשני וחביב, הממוקמת ברחוב התוסס והעממי ביותר ברובע השני. מתמחים כאן בקציצות מבשר בקר, עוף, דגים וקציצות צמחוניות ממרכיבים טריים ואיכותיים, המוגשות בצלחת לצד פירה וסלטים או בתוך סנדוויץ'. למנות אחרונות מוגשות כאן עוגות הבית. ניתן גם לקחת אוכל הביתה. מחיר: החל מ-9 אירו לסנדוויץ'.

 

מסעדות כשרות

Beverly

Passage du Caire 48

במסעדה מוגשות מנות ישראליות בסגנון מזרחי כמו בשר על הגריל, המבורגרים, סלטים ומנות אחרונות פרווה.

 

גספאצ'ו סלק

3 שורשי סלק מבושלים (מגיעים באריזות וואקום), ללא הקליפה

4 שיני שום

1 ליטר מים

3 כפות חומץ בלסמי, או לפי הטעם

מעט שמן זית

מלח, פלפל

 

להגשה - לא חובה:

שמנת חמוצה

או

גבינה לבנה

או

גבינת עזים טרייה

קרוטונים, או פיסטוקים קלויים קלות

 

אופן ההכנה: 

  1. מרסקים את הסלק עם השום והתבלינים בבלנדר. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת המרקם המתאים, ושומרים במקרר.
  2. הגשה: יוצקים את המרק לקעריות, מוסיפים כף שמנת חמוצה, או גבינה לבנה או גבינת עזים טרייה ומפזרים מעל קרטונים או פיסטוקים קלויים.
     (צילום: יפה עירון-קוץ) (צילום: יפה עירון-קוץ)
    (צילום: יפה עירון-קוץ)








 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
פריז
צילום: shutterstock
צילום: ירון ברנר
יפה עירון-קוץ
צילום: ירון ברנר
מומלצים